Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Grand Hotel Ter Duin in Burgh-haamstede; Een aangenaam verblijf

Zoek je pure ontspanning of alleen een overnachtingsplek? Grand Hotel Ter Duin is een aanrader. Geniet van luxe, rust, ruimte en comfort!

0 877

Grand Hotel Ter Duin in Burgh-haamstede; Een aangenaam verblijf – Wij hebben regelmatig de luxe om te mogen verblijven op prachtige plekken in ons land. Zo zijn we van dinsdag 19 september tot woensdag 20 september 2017 te gast bij het prachtige Grand Hotel Ter Duin in Burgh-haamstede. Deze populaire plaats in het Zeeuwse Schouwen-Duiveland is populair bij toeristen , ligt vlak aan het strand en is echt een place to be voor fietsers, wandelaars en cultuur- of strandliefhebbers. Bij aankomst maakt het imposante gebouw direct indruk. De bouwstijl en de kleuren komen echt op je af. Het maakt ons direct nieuwsgierig wat we dan binnen kunnen gaan verwachten.

Bijna overweldigend

De grootse indruk die we buiten krijgen wordt ook binnen direct waargemaakt. Twee dames bij de receptie hebben onmiddellijk tijd voor de incheck.Geen ingewikkelde vragen, maar duidelijke instructies volgen. Op zoek naar de ons aangewezen kamer ontdekken we hoe groot het hier is. En alles in dit hotel is even royaal opgezet. Direct achter de receptie bevindt zich een grote maar gezellige bar. Aan de diverse tafeltjes zitten mensen en die levendigheid maakt direct een gezellige indruk.

Ontspanning en luxe

De begrippen ontspanning en luxe worden hier wel heel letterlijk genomen. Van 17:00 uur tot 18:00 kent dit luxe hotel een heuse happy hour. Je besteld een drankje aan de bar, en je kunt er vervolgens gratis hapjes bij pakken. Ook dit levert direct een gezellige drukte op. Je ploft in een stoel om te genieten van het lekkers en de sfeer. De stoelen zijn dan ook echt stoelen waar je voorlopig niet uit op wil staan.

Van General manager Jelle Landman krijgen we een korte rondleiding door het hotel. Leuk detail is dan wandversiering vooral de lokale omgeving symboliseren. Je voelt je helemaal in het Zeeuwse. Het hotel telt 133 kamers en 4 appartementen. Verder is het voorzien van terrassen, twee sauna’s, een luxe zwembad een Turks stoombad en een zonnebank. Er is zelfs een sport/fitness ruimte waar ook de inwoners van Burgh-haamstede gebruik van maken. Vergaderingen, meetings, het kan er allemaal in luxe ruimtes voorzien van alle benodigde facaliteiten. De kamers in het hotel zijn zeer ruim opgezet. Ze ogen warm, zijn brandschoon en van alle gemakken voorzien.

Culinair

Het ontbijtbuffet is grandioos. In dezelfde ruimte kun je ‘s avonds terecht voor een luxe diner. De kwaliteit is goed, maar naar mijn mening probeert men op een net te hoog culinair niveau te koken. Eén culinair trapje lager zou dit restaurant beter passen. De totaal culinaire beleving is verder prima. De ruimte is sfeervol ingericht en er wordt door hotelgasten gretig gebruik gemaakt van dit restaurant.

Gastvrijheid

Het aanwezige personeel is zeer gastvrij. Wel mis ik het oogcontact met medewerkers. Naar mijn mening is dit vooral het gevolg van het aantal medewerkers op de vloer. Op dat vlak kan dit hotel echt nog punten scoren.

Totaal ervaring

Voor een hotel in deze grootte (133 kamers!!) zet men hier een enorme prestatie neer. Het hotel is overgenomen na twee faillissementen en door de huidige uitbater grondig aangepast. Dat is zichtbaar, en het totaal plaatje verdient wat mij betreft het label Top Hotel. Ondanks wat kleine zaken is mijn verblijf zeker voor herhaling vatbaar. Burgh-Haamstede is helaas vaak alleen bekend van het enorme vakantiepark. Boek zeker ook eens bij Grand-Hotel Ter Duin voor een hele andere beleving. Wat mij betreft echt een aanrader!

Grand-Hotel Ter Duin
Hogeweg 55 Burgh-Haamstede
Tel. +31 11165 5200
http://sheetz.nl/hotel/grand-hotel-ter-duin/

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer