Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Hotel Hof van Alexander; culinair in de watten gelegd op Schouwen Duiveland

Boutique Hotel Hof van Alexander is een aanrader voor iedereen die echt wil ontspannen in de omgeving van Zierikzee. Ontbijt, Diner en Verblijf zijn top!

0 1.126

Hotel Hof van Alexander; culinair in de watten gelegd op Schouwen Duiveland – Lekker Tafelen logeerde onlangs in boutique hotel Hof van Alexander, in Kerkwerve op Schouwen Duiveland en werd daar culinair enorm in de watten gelegd. Vanuit deze heerlijke stille locatie kun je gemakkelijk de drukte of de rust opzoeken. Centraal gelegen op Schouwen Duiveland, zit je niet ver van Burgh Haamstede of Zierikzee.  Lees gauw verder, want we hebben ook nog een mooie lezersaanbieding voor jullie!


Hotel Hof van Alexander

Dit kleinschalige boutique hotel, is gebouwd op het erf van een oude boerderij, pal aan natuurgebied ‘Plan Tureluur’ een waterrijk natuurgebiedje waar je veel vogels kunt spotten. Met veel zorg en respect voor zowel de oude boerderij als de natuur, is gezocht naar een zeer comfortabel onderkomen waar je zorgeloos kunt genieten en er echt even ‘uit’ kunt zijn. De stroom wordt volledig opgewekt door zonnepanelen, dat voelt ook goed. Het hotel beschikt over 16 stijlvolle, ruime kamers die zijn ondergebracht in de oorspronkelijke stallen. Het is er stil en rustig. Eigenaresse Ingrid Tsakoinis-Ettema is een gastvrouw in hart en nieren.

Bij het heerlijke ontbijt worden diverse streekproducten geserveerd, zoals eitjes van de boer, Pain de mer met Oosterscheldewater en marmelades van boerderij de Spennekot. Ook at ik er de heerlijkste superdunne pannenkoekjes die ik ooit heb gegeten, klaargemaakt door chefkok Alwin Steijger, die zijn vak uitstekend verstaat.

Culinair genieten

Vergeet vooral niet ’s avonds te eten in het heerlijke en sfeervolle restaurant van Hof van Alexander. Nu nog uitsluitend voor hotelgasten, maar vanaf eind 2016 het restaurant ook bereikbaar voor andere gasten. Tot mijn grote verassing staat hier chefkok Alwin Steijger achter het fornuis. Deze voortreffelijke chef kookte jarenlang in Den Haag in mijn (toenmalige) favoriete restaurant De Tuin aan de Laan van Nieuw Oost Indië. Wat bijzonder om hem nu weer hier in Kerkwerve te mogen ontmoeten!

Haute cuisine

De kok verstaat zijn vak, dat vertelde ik al. We kregen een mooie amuse van truffelbrioche met een kalfsballetje gevuld met foie gras. Daarna presenteerde Alwin een prachtige fluweelzachte opgeschuimde soep van gamba’s, gember en bospeen die qua smaakcompositie perfect in elkaar zat. Ik hem hem (met mij vingers…) tot het laatste druppeltje soldaat heb gemaakt.

Vlees van het Zeeuws scharrelvarken

Het hoofdgerecht was een huzarenstukje: voor ons gezelschap was speciaal een heel speenvarken geslacht van Het Zeeuwse scharrelvarken, een diervriendelijke varkensboerderij van de gebroeders Stoutjesdijk uit Nieuwerkerk. Een prachtig product, dat gelukkig inmiddels ook buiten de provincie Zeeland bij diverse slagers te koop is. ‘Van kop tot kont’ was het motto en Alwin slaagde er wonderwel in om ook de minder gangbare delen van dit beestje te verwerken tot heerlijke stukjes vlees. Zo kregen we allemaal een uitgebreide proeverij van het speenvarken, op heel uiteenlopende manieren klaargemaakt. Man, wat verstaat die Alwin zijn vak!

De klapper van de avond: een mega ‘Grand dessert’

Hoewel ik na het hoofdgerecht eigenlijk geen pap meer kon zeggen, moest de échte klapper van de avond nog komen. Een mega ‘Grand dessert van vijf verschillende desserts op een reuzeplank gepresenteerd. Nu zijn wij foodies wel wat gewend, maar hier waren we even stil van. Een explosie van smaken, structuren, mooie complementerende ingrediënten, het was werkelijk een feestje om te eten. Bekijk de foto’s en oordeel zelf maar!

Hotel Hof van Alexander
Slikweg 7
4321 SV Kerkwerve
Tel.: 0111-40 89 48
info@hofvanalexander.nl
http://www.hofvanalexander.nl/

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer