• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, augustus 8, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Horeca

Hotel Hof van Alexander; culinair in de watten gelegd op Schouwen Duiveland

door Redactie
in Horeca
0
0
Hotel Hof van Alexander; culinair in de watten gelegd op Schouwen Duiveland

Hotel Hof van Alexander; culinair in de watten gelegd op Schouwen Duiveland – Lekker Tafelen logeerde onlangs in boutique hotel Hof van Alexander, in Kerkwerve op Schouwen Duiveland en werd daar culinair enorm in de watten gelegd. Vanuit deze heerlijke stille locatie kun je gemakkelijk de drukte of de rust opzoeken. Centraal gelegen op Schouwen Duiveland, zit je niet ver van Burgh Haamstede of Zierikzee.  Lees gauw verder, want we hebben ook nog een mooie lezersaanbieding voor jullie!

Hotel Hof van Alexander

Dit kleinschalige boutique hotel, is gebouwd op het erf van een oude boerderij, pal aan natuurgebied ‘Plan Tureluur’ een waterrijk natuurgebiedje waar je veel vogels kunt spotten. Met veel zorg en respect voor zowel de oude boerderij als de natuur, is gezocht naar een zeer comfortabel onderkomen waar je zorgeloos kunt genieten en er echt even ‘uit’ kunt zijn. De stroom wordt volledig opgewekt door zonnepanelen, dat voelt ook goed. Het hotel beschikt over 16 stijlvolle, ruime kamers die zijn ondergebracht in de oorspronkelijke stallen. Het is er stil en rustig. Eigenaresse Ingrid Tsakoinis-Ettema is een gastvrouw in hart en nieren.

Bij het heerlijke ontbijt worden diverse streekproducten geserveerd, zoals eitjes van de boer, Pain de mer met Oosterscheldewater en marmelades van boerderij de Spennekot. Ook at ik er de heerlijkste superdunne pannenkoekjes die ik ooit heb gegeten, klaargemaakt door chefkok Alwin Steijger, die zijn vak uitstekend verstaat.

Culinair genieten

Vergeet vooral niet ’s avonds te eten in het heerlijke en sfeervolle restaurant van Hof van Alexander. Nu nog uitsluitend voor hotelgasten, maar vanaf eind 2016 het restaurant ook bereikbaar voor andere gasten. Tot mijn grote verassing staat hier chefkok Alwin Steijger achter het fornuis. Deze voortreffelijke chef kookte jarenlang in Den Haag in mijn (toenmalige) favoriete restaurant De Tuin aan de Laan van Nieuw Oost Indië. Wat bijzonder om hem nu weer hier in Kerkwerve te mogen ontmoeten!

Haute cuisine

De kok verstaat zijn vak, dat vertelde ik al. We kregen een mooie amuse van truffelbrioche met een kalfsballetje gevuld met foie gras. Daarna presenteerde Alwin een prachtige fluweelzachte opgeschuimde soep van gamba’s, gember en bospeen die qua smaakcompositie perfect in elkaar zat. Ik hem hem (met mij vingers…) tot het laatste druppeltje soldaat heb gemaakt.

Vlees van het Zeeuws scharrelvarken

Het hoofdgerecht was een huzarenstukje: voor ons gezelschap was speciaal een heel speenvarken geslacht van Het Zeeuwse scharrelvarken, een diervriendelijke varkensboerderij van de gebroeders Stoutjesdijk uit Nieuwerkerk. Een prachtig product, dat gelukkig inmiddels ook buiten de provincie Zeeland bij diverse slagers te koop is. ‘Van kop tot kont’ was het motto en Alwin slaagde er wonderwel in om ook de minder gangbare delen van dit beestje te verwerken tot heerlijke stukjes vlees. Zo kregen we allemaal een uitgebreide proeverij van het speenvarken, op heel uiteenlopende manieren klaargemaakt. Man, wat verstaat die Alwin zijn vak!

De klapper van de avond: een mega ‘Grand dessert’

Hoewel ik na het hoofdgerecht eigenlijk geen pap meer kon zeggen, moest de échte klapper van de avond nog komen. Een mega ‘Grand dessert van vijf verschillende desserts op een reuzeplank gepresenteerd. Nu zijn wij foodies wel wat gewend, maar hier waren we even stil van. Een explosie van smaken, structuren, mooie complementerende ingrediënten, het was werkelijk een feestje om te eten. Bekijk de foto’s en oordeel zelf maar!

Hotel Hof van Alexander
Slikweg 7
4321 SV Kerkwerve
Tel.: 0111-40 89 48
info@hofvanalexander.nl
http://www.hofvanalexander.nl/

Tags: Zeeland
DeelPinTweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

lunchen in Roosendaal
Horeca

Lunchen in Roosendaal ( Brabant ) doe je bij Lente

Restaurant E11F – “Belaef ‘t zelf” in Panningen ( Limburg )
Horeca

Restaurant E11F – “Belaef ‘t zelf” in Panningen ( Limburg )

Restaurant Hemingway - Grand Hotel de Draak - Bergen op Zoom - Dutch Cuisine - Bib Gourmande_8503
Horeca

Restaurant Hemingway zet lokaal voedsel op de kaart

Romantisch dineren op een prachtig zeilschip
Horeca

Romantisch dineren op een prachtig zeilschip

Brasserie Nieuw Noord Rotterdam
Horeca

Brasserie Nieuw Noord in Rotterdam, frans en rauw

Jing thee Giraffe Coffee
Horeca

Jing thee, thee bij en na een diner

Langoest Rotterdam
Horeca

Vis eten bij Restaurant Langoest

The Park Bilderberg ode aan Escoffier
Horeca

Sterren koken Escoffier

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

kaasplankjes
Specials

Kaasplankjes; meerdere combinaties om zelf te proeven

Verschillende kaasplankjes als dessert of voor bij de borrel. Opbouw, verrijken en presenteren, het komt allemaal voorbij in dit artikel.

Check het recept of lees de info
Rondvis

Rondvis; dit zijn de meest voorkomende soorten + recepten

Eiervinaigrette

Eiervinaigrette; frisse dressing die bij veel past

Vruchtenyoghurt; maar dan wel met echt fruit

Vruchtenyoghurt; maar dan wel met echt fruit

Recept in de picture

bloemkool broccoli salade
Bijgerecht

Bloemkool broccoli salade

Verrukkelijke nazomer salade. Breng variatie in je salades en maak deze stoere bloemkool broccoli salade met kaas en een vleugje knoflook.

Check het recept of lees de info
Risotto met venkel, citroen en geitenkaas

Risotto met venkel, citroen en geitenkaas

Mango chutney zelf maken

Mango chutney zelf maken

Handige kooktips

Emmentaler
Kookschool

Emmentaler; de beroemde Zwitserse gatenkaas

Emmentaler; de beroemde Zwitserse gatenkaas. Deze kaas is onmisbaar in de Zwitserse kaasfondue en op een Zwitsers kaasplankje!

Check het recept of lees de info
Appenzeller

Appenzeller; een bijzondere Zwitserse kaas

Toppings voor ovenschotels

Toppings voor ovenschotels; Dit zijn de lekkerste varianten

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Koude Italiaanse tomaten-pesto soep
  • Joris op Koude Italiaanse tomaten-pesto soep
  • Redactie op Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart
  • Eline op Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart
  • Redactie op Spaanse tortilla met chorizo en serranoham
  • jaap op Spaanse tortilla met chorizo en serranoham
  • Connie Derks op Peren-amandelcake met kardemom
  • Marie Curie op Peren-amandelcake met kardemom

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen