Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Hotel Ligaro in Jarnac; pure luxe en verwennerij in charmant boutique hotel

Boutique hotel Ligaro heeft 10 kamers en is met heel veel smaak en gevoel voor luxe ingericht. Laat je door de sobere buitenkant niet misleiden. Je moet er aanbellen, dat voelt eerder als een B&B dan een hotel en zodra je binnenstapt begrijp je het helemaal.

0 806

Hotel Ligaro in Jarnac; pure luxe en verwennerij in charmant boutique hotel – Lekker Tafelen maakte een prachtige culinaire reis door #Nouvelle Aquitaine Poitou Charentes. Een bezoek aan de cognac streek mag daar niet bij ontbreken. Zo streek ik neer in het charmante stadje Jarnac, waar o.a. het imposante kasteel van cognac-huis Courvoisier is gevestigd.

Kleinschalig boutique Hotel waar je altijd zou willen blijven

Ik had het grote geluk te mogen slapen in het prachtige boutique hotel Ligaro. Het hotel heeft 10 kamers en is met heel veel smaak en gevoel voor luxe ingericht. Laat je door de sobere buitenkant niet misleiden. Je moet er aanbellen, dat voelt eerder als een B&B dan een hotel en zodra je binnenstapt begrijp je het helemaal. Er heerst een hele fijne luxe gevoel van thuiskomen. Je stapt namelijk een prachtige woonkamer binnen met donkerrode fluwelen comfortabele banken en een zeer warme, smaakvolle inrichting. Klassiek en modern, op de juiste manier gemixt. De eigenaresse heeft een glaasje lekkere rosé en heerlijke borrelhappen voor me klaarstaan. Alles is hier gericht op service en comfort.  De vriendelijke Ierse eigenaresse Caroline Rooney zwaait hier de scepter. Zij is getrouwd met een Fransman en woont al jaren in deze streek. In 2012 is zij begonnen aan de restauratie van een oud pand midden in de stad en heeft daarbij het oude charme van het pand weten te behouden. Een schitterende trap wentelt zich naar boven, grote volumes in de kamers.

Aanvankelijk was het hotel bedoeld om de gasten van het nabijgelegen restaurant Le Chateau, dat van haar echtgenoot Ludovic Merle is, te kunnen laten slapen. Maar het groeide uit tot een heerlijk en prachtig hotel, dat zijn eigen bestaansrecht zonder gêne mag opeisen.

Slapen als een prins(es)…

En dan de kamer! Zo’n slaapkamer zou ik ook wel willen hebben. Heerlijk prachtig en reusachtig bed, waar je zó in wilt ploffen. Een heerlijk tweepersoons bankje om lekker in weg te zakken met een boekje of tijdschrift. Nog een zitje, een bureau en genoeg plek om minstens vier koffers op uit te stallen. Aan de badkamerdeur hangen twee comfortabele zachte kamerjassen, met slofjes in de zakken. En dan de badkamer…. Een plaatje. Een prachtig los design-bad, een aparte mooie douche en een ruimte!

Het enige wat ik bij deze gastvrouw wel passend had gevonden en niet heb aangetroffen, was een uitgebreid Iers of Engels ontbijt. Maar misschien woont ze al te lang in Frankrijk… Ondanks dat heb ik zelden zult lekker brood gegeten, heerlijk vers fruit gehad en mooie, topkwaliteit vleeswaar gegeten.

Deze heerlijke luxe kun je al boeken voor € 139 per kamer, suite (waar ik sliep) vanaf € 200.

Hotel Ligaro

74, Grand Rue

16200 Jarnac

www.hotel-ligaro.com

tel. +33 (0)5 45 32 71 38

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer