Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Hotel Quai des Pontis in Cognac; romantisch en idyllisch slapen aan het water

Wanneer je op (culinaire) expeditie bent in de Cognac streek – waar je beslist ruimschoots aan je trekken komt – wil je daar ook lekker kunnen slapen. Hotel Quai des Pontis in Cognac, kunnen we je warm aanbevelen.

0 695

Hotel Quai des Pontis in Cognac; romantisch en idyllisch slapen aan het water – Wanneer je op (culinaire) expeditie bent in de Cognac streek – waar je beslist ruimschoots aan je trekken komt  – wil je daar ook lekker kunnen slapen. Hotel Quai des Pontis in Cognac, kunnen we je warm aanbevelen.


Hotel Quai des Pontis; een oase van rust

Het oude centrum van het charmante middeleeuwse stadje Cognac ligt prachtig aan de rivier de Charentes. Midden in de rivier ligt een eilandje en op dit eilandje ligt Hotel Quai des Pontis. Een bijzonder hotel, in een wijdse omgeving, idyllisch aan het water gelegen. Het oude fabrieksterrein in omgetoverd tot een intiem hotel, met daaraan enkele fraaie lodges gebouwd. Aan het water liggen nog een paar houten huisjes en in het gras staan een paar ouderwetse woonwagens.

Een Romantische plek

Het is er rustig, stil zelfs, en van alle gemakken voorzien. Zet het raam of de deur van je ruime kamer naar je eigen terras open en je hoort het zachte ruisen van de rivier. In de zomermaanden kun je er genieten van het buiten zwembad, fietsen zijn er te huur om de omgeving in alle rust te verkennen. Kortom: een klein paradijsje op aarde.

Verliefde stelletjes kunnen er volop romantisch doen. Er zijn mogelijkheden voor een intiem diner voor twee bij kaarslicht onder de beschutting van een oude boom. Jammer dat ik er alleen was….

Je kunt er ook voor kiezen om ergens anders te eten, op loopafstand zijn genoeg lekkere restaurants in de buurt.

Het ontbijt – voor internationale begrippen misschien wat karig, maar voor Franse begrippen royaal, biedt naast lekker brood en croissantjes een aantal huisgemaakte ontbijtgerechtjes, lekkere lokale yoghurtjes en vers fruit zijn volop te krijgen. Ik genoot. Ik heb zelden zo stil geslapen. Ik kom graag terug, maar dan niet meer alleen…

Hotel Quai des Pontis

16, rue des Pontis

16100 Cognac

www.quaidespontis.com

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer