Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Hotel Wemeldinge; genieten van Zeeuwse streekproducten

0 612

Hotel Wemeldinge; genieten van Zeeuwse streekproducten – Lekker Tafelen was te gast bij hotel Wemeldinge in het gelijknamige Wemeldinge in Zeeland, vlakbij Yerseke, waar wij genoten van streekproducten en gastvrijheid in dit vriendelijke familiehotel. Speciaal voor Lekker Tafelen lezers heeft hotel Wemeldinge bovendien een fantastische aanbieding! Lees dus vooral verder.


Over Hotel Wemeldinge

Hotel Wemeldinge is een vriendelijk familiehotel met 36 kamers. Het beschikt over een ruim terras en ruime tuin met o.a. een trampoline voor de kinderen. Je zit midden in een woonwijk in het rustige dorp, op 300 meter van de Oosterschelde en ook niet ver van de gezellige jachthaven. Bij Hotel Wemeldinge houden ze van lekker eten. De keuken is goed, de kok verstaat zijn vak en is bovengemiddeld van wat je zou verwachten bij een familiehotel. Veel Zeeuwse streekproducten prijken op de kaart. Je kunt bovendien leuke culinaire excursies doen zoals ‘zilte zaligheden’ (met oesters, mosselen, alikruiken en kokkels rapen, of een kookworkshop met zeewieren volgen. Ook zijn er regelmatig proeverijen met Zeeuwse producten, zoals bieren, wijnen, zeevruchten of andere Zeeuwse zaligheden.

Bij het uitgebreide ontbijt tref je de nodige streekproducten aan zoals speciaal Oosterscheldebrood dat met Oosterscheldewater wordt gebakken, Zeeuws spek en ambachtelijke jam. Want in Wemeldinge wemelt het ook van de fruitteelt.

Wemeldinge is bovendien een mooie uitvalsbasis om Zeeland te ontdekken. Vlak bij Yerseke, Goes, Veere, Middelburg en Zierikzee en pal naast het Nationaal park Oosterschelde.

Zeeuwse Zaligheden in Hotel Wemeldinge

Black Tomato Gin

In het hotel mochten wij genieten van een heel bijzondere lokaal gestookte Black Tomato Gin. Deze Gin is in Bruinisse ontstaan en wordt gedestilleerd met zwarte tomaten en een beetje Oosterscheldewater. Hij is vol en zacht tegelijk van smaak. Een waanzinnig mooi nieuw Zeeuws initiatief met internationale allure en pas sinds augustus 2016 op de markt. Moet je proeven!

Harder en bottarga van ‘vissers van het jaar’ Miranda & Job Bout

Harder is een vis die een beetje onbekend is. Dat is jammer, want hij smaakt prima. Het is een beetje het broertje van de kabeljauw, maar dan nét iets steviger. Miranda en Job Bout vissen met veel respect voor de natuur op deze vis, die inmiddels bij de beste Zeeuwse (sterren)restaurants worden geserveerd. Dat heeft ze in 2014 de titel ‘vissers van het jaar’ opgeleverd. Enkele jaren geleden is Miranda ook begonnen met het maken van bottarga, gedroogde kuit van de harder. Bottarga is een delicatesse in Italië en Spanje. In Nederland is het nog relatief onbekend. De gedroogde kuit, een flink lapje nog, kun je raspen en dan heerlijk over je gerechten uitstrooien zoals je dat met Parmezaanse kaas doet. Wij kregen oesters met bottarga geserveerd, een ware lekkernij

Zeeuws spek van ambachtelijke slagerij Mieras

Slagerij Mieras uit Wemeldinge is een bijzondere slager.  Iedere week kiest slager Eduard Mieras een aantal varkens en runderen uit de directe omgeving uit, die hij vervolgens zelf slacht. In het seizoen komen daar ook nog lammeren bij. Slachten gebeurt met respect voor het dier. Vervolgens wordt het vlees zelf tot vleeswaren verwerkt, zonder e-nummers of gluten en met minder zout dan gangbare vleeswaren. Sommige gebruikte recepten zijn al generaties oud. Natuurlijk maakt Mieras ook heerlijk Zeeuws spek, en dat mochten wij proeven. Ja, dat smaakt wat anders dan het ‘industriële’ stukje van de supermarkt. Een aanrader dus.

Ton’s mosterd en mayonaise

Je kent ze misschien wel, die lekkere potjes uit de supermarkt van Ton’s mayonaise en Ton’s mosterd. Ik had geen idee dat het een Zeeuws bedrijf was en was bovendien onder de indruk van hun verhaal. Geen conserveringsmiddelen, pure ingrediënten en een klein bedrijf waar Ton zelf in de potten staat te roeren en een spannende variatie aan (Zeeuwse) smaken zoals mosterd en mayonaise met zeekraal.  Ook het mosterdzaad komt uit de omgeving, en wel uit Kerkwerve. Afhankelijk van de oogst kan dat geel mosterdzaad zijn of ook bruin mosterdzaad. Ton werkt met wat er lokaal voorhanden is. En dat horen we graag.

Reserveer rechtstreeks bij het hotel via www.hotelwemeldinge.nl, via info@hotelwemeldinge.nl of bel 0113-621 551.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer