Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

La Cave de la Guignette in La Rochelle; hier staat de tijd stil

Zodra het kroegje La Cave de la Guignette in La Rochelle zijn deuren opent, kom je in een andere wereld, een andere tijd terecht.

0 829

La Cave de la Guignette in La Rochelle; hier staat de tijd stil – Tijdens mijn culinaire bezoek aan La Rochelle werd mij verteld dat ik beslist een bezoek moest brengen aan La Cave de la Guignette, een drinklokaal waar de tijd heeft stilgestaan. De eerste keer dat ik er langs loop, is het etablissement dicht. Het biedt een troosteloos aanblik: houten panelen bedekken de ruimte en het ziet er eerlijk gezegd een beetje armoedig uit. Maar laat je hierdoor niet misleiden!

Zodra het kroegje zijn deuren opent, kom je in een andere wereld, een andere tijd terecht. Begonnen als zeemanskroeg die ook wijn en sterke drank leverde aan schepen, is de inrichting is nauwelijks veranderd sinds de jaren ’30. Links bij de ingang staat nog het loket met de oude kassa, waar de leveringen betaald werden. Rechts een bar, iets nieuwer, uit de jaren ’60. De muur vol oude herinneringen geplakt. Sinds de jaren ’90 valt het zelf gebrouwen aperitief zo goed in de smaak, dat het ook wordt gecommercialiseerd: La Guignette.


La Guignette, ook een lekker aperitief.

La Guignette is een licht alcoholische drank op basis van wijn en vruchten, licht prikkelend en het drinkt erg makkelijk weg. De originele Guignette is met rode vruchten gemaakt, verder is er een gele variant met citrusvruchten en eentje met groene appels. Een glaasje kost niet veel, maar het blijft dan ook meestal niet bij één glaasje. Zelf vond ik de rode (originele) lekkerder dan de citrus Guignette. Bij goed weer kun je ook lekker buiten zitten, gewoon aan de straatkant aan de oude tonnen. Het publiek is een mengeling van mensen die uit kantoor komen, studenten en artistieke types. De eigenaar is een blije kroegbaas die graag iedereen op zijn gemak stelt. Ik geniet en raad iedereen aan die naar La Rochelle komt om hier ten minste één keer langs te gaan. En ik wou dat ik zo’n kroeg bij mij in de buurt had….

La Guignette

8, Rue Saint Nicolas

17000 La Rochelle

www.la-guignette.fr

openingstijden: ma-zo 16.30 – 21.00 uur

ma-za: ook van 10.30 – 13.30 uur

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer