Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

La Rochelle; genieten met alle zintuigen in Restaurant Les 4 Sergents

La Rochelle is een Franse havenstad in de Poitou Charentes aan de Atl. kust, waar je je als toerist kunt uitleven, vooral wanneer je van lekker eten houdt.

0 819

La Rochelle; genieten met alle zintuigen in Restaurant Les 4 Sergents – La Rochelle is een prachtige Franse havenstad in de Poitou Charentes aan de Atlantische kust, waar je je als toerist kunt uitleven, helemaal wanneer je van lekker eten houdt. Een van de mooiste restaurants bij de haven is Restaurant Les 4 Sergents. De naam verwijst naar 4 legersergeants uit La Rochelle die zich destijds tegen Napoleon keerden en werden terechtgesteld, tot grote verontwaardiging van de bevolking.


Restaurant Les 4 Sergents: zeer smaakvolle entourage

Restaurant Les 4 Sergents is gesitueerd in een schitterend 19e eeuws herenhuis, waaraan een heuse wintertuin is gebouwd.  Je zit er prinsheerlijk onder de 19e eeuwse glas- en staalconstructie die uit de fabriek komt waar ook de Eiffeltoren werd gefabriceerd. Hier moet je eigenlijk romantisch met zijn tweeën gaan tafelen. Boek een tafeltje in één van de nissen en je avond kan niet meer stuk. Aan alle details is gedacht: mooie, lekker zittende designstoelen, bestek van Christofle, zout en peper in de vorm van een porseleinen mosseltje…. Een mooie mix van klassiek en modern. Laat dat eten daar nu juist ook zo’n mooie mix zijn.

Traditioneel vakmanschap met moderne touch

De keuken is deels traditioneel Frans: een solide basis voor de smaak zijn de zelfgemaakte sauzen, fonds, fumets en glacis. Nagenoeg alles wordt bij diverse lokale producenten betrokken, of komt van de lokale visafslag, spartelvers. Maar er wordt ook succesvol geëxperimenteerd met spannende ‘nieuwe’ of exotische toevoegingen, zoals bijvoorbeeld gefermenteerde knoflook, tonkabonen en bijzondere pepersoorten.

Een diner bij Restaurant Les 4 Sergents

Als apéritief kreeg ik een heerlijke Rode Pineau de Charentes van Chateau de Beaulon met een schaaltje leuke amuses: een bieten-vismousse, toastje met krabflan en een carrée van verse geitenkaas gewenteld in gegrilde hazelnootjes.

Als tweede amuse een beetje pompoensoep met een paddenstoelenroom: fluweelzacht en subtiel van smaak.

Vooraf at ik gewokte garnalen uit de Oléron (vlakbij), met sliertjes gewokte groenten die zowel rokerig, kruidig als gekarameliseerd smaakten, royaal overgoten met een kreeftensaus die fantastisch smaakte. Samen met een glas Sancerre, dat zowel fruitig als mineraal-achtig smaakte en mooi contrasteerde.

Als hoofdgerecht een prachtig stuk kalfsmuis om te zuigen: sappig, stevig en zó vol van smaak…. Overgoten met een klassieke saus op basis van (zelfgemaakte) kalfsfond en gefermenteerde knoflook. En als huiswijn een werkelijk goddelijke Brouilly uit 2014 (Vieilles Vignes van Xavier Benier uit St. Julien).

Het toetje: een verassing van perzik met honing uit het nabijgelegen Ile de Ré was wederom een mooie balans van smaken en texturen: Knapperig, romig, zacht. Puur, mooie kruiden, diepe honingsmaak en vol zoet, rijp fruit.

Conclusie:

Na afloop sprak ik nog uitgebreid met de sympathieke Souschef Sylvain Proust die vol passie over lekker eten en mooie producten vertelde. Er worden hier geen concessies gedaan. Smaak en kwaliteit staan vooraan, de keuken is klassiek met een originele touch, er heerst vakmanschap en creativiteit. Ik ben fan!

Restaurant Les 4 Sergents,

49, Rue St Jeam du Perrot

Tel: +33 (0)546413580

Menu: vanaf € 40

Lunchmenu: vanaf € 21

Reserveren is wenselijk

Tussen oktober en maart gesloten op maandag

www.les4sergents.com

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer