Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Lunchen in Roosendaal ( Brabant ) doe je bij Lente

Wil je lekker lunchen in Roosendaal? Ga eens langs bij Lunchcafe Lente. Hier lunchen is niet alleen betaalbaar en lekker, maar ook écht gezellig.

0 241

Lunchen in Roosendaal ( Brabant ) doe je bij Lente – Wie op zoek is naar een lekkere lunch in het Brabantse land moet zeker eens langsgaan bij Lunchcafé Lente in Roosendaal. Zowel de kwaliteit als de gastvrijheid zijn meer dan een aangename verrassing. Op een doordeweekse dag kwam ik hier bij toeval terecht. Een vriendin raadde me aan hier eens te gaan lunchen. Bij binnenkomst was ik direct enthousiast. Het lunchcafé ligt ietwat verscholen aan de rand van het stadshart naast de grote kerk. De witte pui met alleen de naam Lente is karakteristiek maar doet me niet direct vermoeden wat er zich binnen afspeelt. Eenmaal binnen ben ik direct enthousiast. Terwijl ik denk dat er weinig plek meer is helpt een medewerkster binnen enkele seconden en schuif ik aan aan de stamtafel in het midden van de eetgelegenheid.

Een warm bad

Per direct val ik voor de sfeer in dit lunchcafé. De term “een warm bad” zul je me niet zo snel horen gebruiken, maar voor deze keer maak ik met veel plezier een uitzondering. Het lunchcafé zit bijna vol en op de vraag of het druk is krijgen wij van de eigenaresse het antwoord: “Nee hoor, het komt alleen allemaal tegelijk.” Het doet me direct vermoeden dat ze er enthousiast instaat en dat ze dit allemaal prima kan handelen. Zij en de bediening verdienen direct mijn respect als mijn ogen door het lunchcafé dwalen. Het is er allemaal niet zo groot, maar het gaat er gemoedelijk aan toe. Vooral de keuken is in mijn ogen erg klein om al die tafeltjes van iets lekkers te voorzien. Als ik echter zie wat er op de tafeltjes verschijnt wordt mijn respect alleen maar groter. De keuken is niet groter dan die van een gemiddeld cafetaria en toch weten ze vanuit dat keukentje de meest fantastische gerechten te serveren.

De term “een warm bad” zul je me niet zo snel horen gebruiken, maar voor deze keer maak ik met veel plezier een uitzondering.


Lunchen in Roosendaal doe je bij Lunchcafé Lente

De kaart blaakt eveneens van enthousiasme. Boven de kaart prijkt de tekst: “Puur en (H)eerlijk lunchen of borrelen”. Wij maken voornamelijk gebruik van biologische, regionale en fairtrade producten. De manier om lekker, gezond en divers te eten met respect voor de natuur. Omdat we met verse en huisgemaakte producten werken kan het zijn dat gedurende de dag een gerecht uitverkocht is. Wij vragen hiervoor graag uw begrip.”  Van dergelijke teksten wordt ik enthousiast. Die duurzame denkwijze ligt er niet duimendik bovenop. De menukaart laat vooral lekkere gerechtjes zien waar je onmiddellijk zin in krijgt. En als de gerechtjes op tafel komen is direct duidelijk dat hier gastvrijheid en kwaliteit centraal staan. We lunchen in Roosendaal, het eten is goed, de bediening is top en het is er gezellig druk op een gewone dinsdag.

Mijn hartje gaat sneller kloppen van de enthousiaste eigenaresse die er als een echte gastvrouw aan het werk is. Ze heet gasten welkom, ze helpt de bediening, ze heeft een woordje klaar voor diverse gasten en geeft ondertussen nog even een telefonische bestelling door. Dat enthousiasme zie ik graag en mis ik in vele andere horeca gelegenheden.

En als ik dan kritisch moet zijn is het enige wat ik kan noemen dat ik de “Regionale producten” een beetje mis op de kaart. Iets echt Brabants kan ik niet vinden. Cijfers geven doe ik liever niet, maar wat ik wel kan zeggen is dat ik graag nog eens ga lunchen in Roosendaal bij Lunchcafé Lente.

Facts:

Lunchcafé Lente

Markt 8

4701 PE Roosendaal

Website

Facebook

Instagram

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer