Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Meesterkok Rudolph van Veen schittert bij Dinnershow Pandora

Meesterkok Rudolph van Veen is het brein achter het najaarsmenu van Dinnershow Pandora. Een zaal vol mensen die allemaal op hetzelfde moment hun bordje geserveerd krijgen is een absolute uitdaging. Wij waren dan ook heel benieuwd hoe dat er in de werkelijkheid uit ging zien. Op 17 september waren wij aanwezig en hier delen we met jullie onze bevindingen met de door ons gemaakte foto’s van een meer dan fantastische avond.

0 964

Meesterkok Rudolph van Veen is het brein achter het najaarsmenu van Dinnershow Pandora. Lees hier hier. Een zaal vol mensen die allemaal op hetzelfde moment hun bordje geserveerd krijgen is een absolute uitdaging. Wij waren dan ook heel benieuwd hoe dat er in de werkelijkheid uit ging zien. Op 17 september waren wij aanwezig en hier delen we met jullie onze bevindingen met de door ons gemaakte foto’s van een meer dan fantastische avond.

Meesterkok Rudolph van Veen

Een kok achter de schermen? Dan ken je Rudolph van Veen nog niet. Tijdens het serveren van de gerechten lopen niet alleen de obers in de zaal maar is Rudolph de wervelwind in het geheel. Het geweldige enthousiasme waarmee hij zijn gerechten serveert is bijna niet te vertellen. Menig restaurant kan hier een voorbeeld aan nemen. De gastvrijheid spat ervan af. Meesterkok Rudolph van Veen is niet alleen die alleskunner in de keuken. Hier presenteert hij met trots zijn gerechten aan een groot publiek. Wil je even met Rudolph op de foto? Hij maakt graag even tijd. Een vraag? Rudolph van Veen staat je gewoon even te woord aan tafel. Vol bewondering hebben wij genoten van de enorme passie waarmee hij dit alles doet.

Het najaarsmenu

Eind september, begin oktober is het natuurlijk tijd voor het najaarsmenu. Met de seizoenen mee eten is iets waar Rudolph zich altijd hard voor maakt. Dat laat hij dan ook zien in zijn menu. In de menukaart wordt het al aangekondigd. “Lekkers uit de bakkersoven” Terwijl je aan tafel gaat staan er al heerlijke verse broodjes met boter klaar.

Snel daarna wordt er een bordje geserveerd met nog meer lekkers uit de bakkersoven. Een eveneens zeer gastvrije ober komt erbij vertellen dat het onderste bordje straks vol geschonken wordt met een soepje. Op het bovenste bordje liggen een vegetarisch Brabants worstenbroodje waar je het vlees echt niet in mist, een macaron van zeewier met een zalm mousse (het contrast tussen het zoete de macaron en het romige van de zalm mousse is verrukkelijk) en er is een Engelse scone met een crème van gevogelte. Even later komt de ober het bordje soep inschenken. Een Gazpacho van rode kool met komkommer is gewoon een mooi gekozen gerechtje voor deze tijd van het jaar. Het is heerlijk fris, de rode kool is natuurlijk de najaarsgroente en er zit een lekker krokantje in.

Voor het hoofdgerecht heb ik diepe bewondering. Wanneer je als kok in staat bent om voor zoveel mensen op hetzelfde moment een tournedos goed te serveren verdien je echt applaus. Geserveerd met portsaus, een puree van pompoen en seizoensgroenten.

Ook het dessert mag er zijn. Een hazelnoot progrès taartje met limoenschuim, een crunch van witte chocolade en sinaasappel karamelsaus. Het najaar is in dit heerlijke dessert nadrukkelijk aanwezig.

De beleving

De totaal beleving op deze avond is werkelijk fantastisch en de entreeprijs van 78 euro wat ons betreft meer dan waard. Spektakel op het podium en spektakel op tafel. Je krijgt echt een complete avond uit. Een avond vol van verrassingen, zowel culinair als muzikaal. Het ontbreekt je aan niets en er is een perfecte splitsing gemaakt tussen dinner en show. Tijdens het eten pauzeert de show en is er rustige muziek. Tussen de gerechten door is er die wervelende show die echt niet alleen op het podium plaats vindt. Artiesten treden soms ook gewoon midden in de zaal op. Er wordt gedanst en gezongen. Kortom die avond vol entertainment krijg je ook echt.

Conclusie

Op de menukaart prijkt een tekst van Rudolph van Veen. “Speciaal voor deze gelegenheid heb ik een mooi najaarsmenu samengesteld en vooral geprobeerd rekening te houden met smaken waar vrijwel iedereen van houdt. Geen moeilijk geknutsel, maar gewoon lekker met smaak gekookt. Herkenbare gerechten met hier en daar een vleugje avontuur, want je bent tenslotte wel uit”.

Wij vinden dat aan deze woorden ruimschoots is voldaan en kunnen deze gerechten aanbevelen. Het najaarsmenu van Meesterkok Rudolph van Veen mag er zijn en samen met de show is een geweldige avond gegarandeerd.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer