Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Popocatepetl – The New Mexican in Town

Popocatepetl in Utrecht is verbouwd, en ook de andere filialen volgen straks in dit nieuwe concept. Onze conclusie? Hoog op je restaurant bucketlist zetten.

0 674

Popocatepetl – The New Mexican in Town – Speel je wel eens een potje Scrabble? Popocatepetl is dan echt een geweldig woord. Zomaar even een hint van mij. Maar even voor de goede orde… we gaan natuurlijk niet scrabbelen. Popocatepetl is een keten van restaurants met een Mexicaanse keuken. En echt, zonder dollen, ik heb me suf geoefend op die naam.

MissPublicity nodigde ons uit voor een persdiner bij Popocatepetl. Dan moet je even oefenen natuurlijk. Vreemd eigenlijk want het restaurant zit al zo’n 30 jaar in Utrecht. De naam had ik ook al eens voorbij horen komen, en ik heb wel eens bii mezelf gedacht dat ik er een keer wilde gaan eten. Net als bij veel dingen in het leven is het daar echter nooit van gekomen. Tot vandaag dus.

The New Mexican

Popocatepetl is verbouwd, en terwijl ik over de drempel stap besef ik me pas hoe jammer het is dat ik de oude situatie niet ken. Als je niet oppast loop je er voorbij, maar zodra je over de drempel stapt komt de sfeer direct op je af. Een imposante cocktail bar en dan een lekker strak ingericht gebouw. Mijn interesse wordt direct gewekt door de rechterhoek van het restaurant. De groene kleuren, de hoefijzers aan de muur, de setting, het spreekt me direct aan. De linkerzijde is ook mooi en strak met een imposante spiegel aan de achterzijde, maar een persoonlijke voorkeur mag er in zitten toch?

Als er zo’n groepje pers volk binnenkomt heb je in de bediening en in de keuken niet echt een makkelijke dag zal ik maar zeggen. Bovendien hebben ze ook nog eens besloten om de hele kaart beschikbaar te stellen voor datzelfde pers volkje. Een heftige keuze die we weinig zien kan ik je zeggen. Maar…. daarmee laten ze wel in één keer zien dat ze niets te verstoppen hebben. Terecht! En ondanks alle drukte kan ik van de bediening niets anders melden dan Zeer Gastvrij!

Good food

Met dat eten zit het namelijk wel snor. En dan druk ik me heel heel heel mild uit. We hebben er met een groepje mensen aan één tafeltje zo’n beetje alle gerechten de revue laten passeren. Van gefrituurde calamares en nacho’s, een fish wrap, zoete aardappelfrietjes, een stoofschoteltje van lamsvlees, en de gehele dessertkaart. In sommige gerechtjes miste ik de verse koriander voor de vorm. Raar eigenlijk want de smaak was echt dik in orde. Toch doet dat groene blaadje wonderen in de Mexicaanse keuken. Ze zijn simpelweg een beetje onderdeel van het verwachtingspatroon. Maar wat een waanzinnig lekkere gerechten kwamen er op tafel!

Op je bucketlist

Het vernieuwde Popocatepetl in Utrecht hoort wat mij betreft echt op je restaurant bucketlist. En dan niet helemaal onderaan plaatsen. Hier ga je gezellig met vrienden, met je gezin of met andere gasten even iets eten. Dat scrabble gevoel waar ik mee begon past er helemaal bij. Gewoon genieten! De To Share gerechtjes maken het een feestelijke proeverij. Minder trek? Kies voor de Light and Bright. Stevige trek? De Mains zijn echte aanraders. Stuk voor stuk subliem. Zelfs de rijst die echt als bijgerecht geserveerd wordt, heeft hartstikke veel smaak. Zoete trek? Het kaneelijs met fruit, de churros en de cheesecake zijn de toppers. Ook voor kinderen is er een speciaal en erg leuk menu!


Doen dus! Popocatepetl Utrecht (of elders in het land)

Utrecht is net verbouwd, de andere vestigingen volgen.

Nobelstraat 163

3512 EM Utrecht

Tel. 030-2315719

https://utrecht.popo.nl/

utrecht@popo.nl

 

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer