Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Lunchen bij Proeflokaal op d’n Oek in Zierikzee

Midden in het prachtige Zierikzee vind je Proeflokaal op d’n Oek. Astrid en Martin verwelkomen je graag en laten je kennismaken met Zeeuwse streekproducten.

2 935

Lunchen bij Proeflokaal op d’n Oek in Zierikzee – Terwijl wij in Zeeland aanwezig zijn voor de opening van het Zeeuwse Oesterseizoen krijgen wij een lunch aangeboden bij Proeflokaal Op d’n Oek in Zierikzee. De lunch wordt verder aangekleed met de verhalen van Zeeuwse ondernemers die een streekproduct produceren en/of verkopen. Een mooie locatie voor een dergelijke lunch want het Proeflokaal zet zelf ook lokale producten centraal.

Marketing

Proeflokaal op d'n Oek - ZierikzeeDe marketing van grote bedrijven kennen we allemaal wel. Slimme trucs waar je hartelijk om kunt lachen of waar je je verschrikkelijk aan irriteert. Maar hier in Zierikzee worden we ontvangen met (hoe kan het ook anders) Zeeuwse Oesters op de hoek. Proeflokaal op d’n Oek is gevestigd op de hoek van één van die idyllische straatjes in Zierikzee. De naam op d’n Oek komt daar natuurlijk ook vandaan, maar dat ze ons (een groep journalisten) ontvangen met oesters op de hoek is een marketingtruc waar ik direct warm voor loop. Juist de creativiteit van die kleine ondernemer kan overweldigend zijn.


Proeflokaal op d’n Oek

We worden vervolgens door Astrid en Martin Knippenburg binnen uitgenodigd voor de perslunch. Daarin treffen we o.a. worstjes van slager Verburg (een nog zelfslachtende slager) De gerechten worden begeleid door opvallend passende wijnen van de KelderMeesters uit Middelburg. Na de lunch wordt er koffie geserveerd van de Zeeuwse Branding met parelgebak van de Speltbakker.

Locatie

In Zierikzee vind je de meeste terrassen aan de havens. Maar ook in het hart van Zierikzee zijn echt bijzonderheden te ontdekken. Eerder bezochten we bijvoorbeeld al de windmolen en KoffieenT. En als je dan toch door die prachtige stad wandelt is Proeflokaal op d’n Oek een aanrader. Astrid en Martin laten je graag kennismaken met streekproducten. Het is een kleine locatie, maar zij halen eruit wat er in zit!

Perslunch

Poke bowl met mossels en lamsorenOnze vier gangen perslunch bestond uit:

 • Ontvangst met een oester en een glas Cava.
 • Voorgerecht, Poke bowl met mossels en lamsoren + een glas Ophalum (van de Albarino druif)
 • Hoofdgerecht, Aardappelsalade van Zeeuwse aardappeltjes, zoet zure bloemkool en een lamssaucijs. + een glas Rioja Sonsierra Crianza (een heerlijk lichte Rioja)
 • Koffie met parelgebak (Koffie van de Zeeuwse branding en het parelgebak van de Speltbakker)

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 Reacties
 1. Natascha van Genderen zegt

  Wat een gezellige sfeer.
  Heerlijk om iets te eten of om zo maar even een bakje thee of koffie te drinken.
  Gezellige gast vrouw en heer.
  Voor herhaling vatbaar.
  In de grote steden zie je mensen vaak hun werk doen op de laptop. Nou,dat kan hier ook.
  Of op je gemakje de krant lezen met een bakje koffie.

  1. Lekker Tafelen zegt

   Zierikzee hoort toch bij de grote steden Natascha ?

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer