Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Rebelz aan de Rotte, restaurant met een missie

0 349

Rebelz aan de Rotte, restaurant met een missie – De richting die iemands leven neemt heeft alles te maken met bepaalde keuzes die je maakt. Soms onverwacht goed en soms loopt het ook goed mis. Dat je na een slechte keuze weer een kans krijgt om je leven weer op de rails te krijgen is het verhaal van Rebelz aan de Rotte in Rotterdam. Karin Nijman en Klaasjan Krook geven ex-gedetineerde vrouwen hier de kans om zich om te scholen en zo een betere kans op de arbeidsmarkt te krijgen.

Zonnige toekomst

Het hele restaurant straalt die zonnige toekomst uit. De inrichting bedacht door Arno Coenen en Iris Roskam (bekend van het kunstwerk in de Markthal) laat met gekleurde pijlen speels zien waar een ja of een nee je kunnen brengen. Witte bollen, die overal terugkomen, staan voor een nu nog blanco toekomst. Grote ramen en de lichte kleuren laten de zon ook binnen stralen.

De Levant (het oostelijk deel van Middellandse Zee gebied), het land waar de zon opkomt, wordt ook het morgenland genoemd. De mediterrane keuken met Levantijnse invloeden onder leiding van de Syrische chefkok Maher Al Sabbagh (Marres Kitchen, Maastricht) maakt daarom het verhaal compleet. Er wordt gekeken naar morgen, gister is voorbij.

Zien, proeven, stilstaan

Natuurlijk hebben we geproefd. Op de manier die Maher kenmerkend noemt voor deze keuken: zien, proeven, stilstaan. Lust voor het oog, streling voor de tong en even in stilte genieten.

En zoals het ook gaat wanneer je in de Levant bent, er kwam geen eind aan alle heerlijke hapjes die op tafel kwamen. Mdammas met jonge tuinboontjes, kikkererwten, tahin, peterselie en munt. Kalfspastrami, gekonfijte eend, heerlijke grote groene olijven, een perfect gegaarde spaghetti vongole en een Baba Ghanoush die ik nog niet eerder zo lekker gegeten heb. Wanneer je gaat, neem dan vooral ook een dessert. De labneh is niet zomaar een yoghurt met wat vruchtjes, maar gezoet met echte vanille en honing. Aanrader! De in rode wijn gestoofde vijgen trouwens ook, teveel om uit te kiezen. Gelukkig zijn een aantal gerechten ook als mezze te krijgen en kan je zo je eigen proeftafel samenstellen.

Je kan er dan natuurlijk een wijntje bij drinken, maar probeer zeker ook het bier met hibiscus dat speciaal voor Rebelz aan de Rotte gebrouwen wordt, Rebelz Astli.

Kijk voor meer informatie: Rebelz aan de Rotte: www.rebelzaanderotte.nl en facebook: www.facebook.com/rebelzaanderotte

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer