• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, september 25, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Horeca

Restaurant Hemingway; Haute cuisine en Bourgondische gastvrijheid

door Redactie
in Horeca
0
0
Restaurant Hemingway; Haute cuisine en Bourgondische gastvrijheid

Restaurant Hemingway; Haute cuisine en Bourgondische gastvrijheid – Restaurant Hemingway in Bergen op Zoom timmert flink aan de weg. Het eten was er al jaren heel goed – ik at er diverse malen zo’n 10 tot 15 jaar geleden, maar nu is het dak eraf! Sinds een paar jaar staat chef kok Sander Doggen in de keuken en samen met duty manager Tim Schimmel hebben ze voor de zomerkaart prachtige gerechten bedacht. Daarbij zijn ze niet over één nacht ijs gegaan. Met pure passie, veel liefde en gedegen kennis van zaken serveren ze hier de mooiste en lekkerste gerechten.

Rijke historie

Restaurant Hemingway zit aan het monumentale marktplein van Berg op Zoom en hoort bij de oudste herberg van Nederland: Hotel de Draak. Al ruim 700 jaar wordt hier onafgebroken eten geserveerd en onderdak verschaft aan reizigers, gasten. Dat gegeven alleen al – als je van een beetje historie houdt – zou een goede reden kunnen zijn om hier te komen eten. Maar wat er op tafel komt in restaurant Hemingway is de (om)weg meer dan waard!

Jong talent en gedegen grondvesten

Zet de juiste mensen op de juiste plek en je kunt heel ver komen. Frans Hazen, sinds 1984 eigenaar van Hotel de Draak en restaurant Hemingway heeft dat goed begrepen. Samen met zijn jonge talenvolle chef kok en duty manager weet hij traditie, gastvrijheid, kwaliteit én vernieuwing aan elkaar te koppelen. Maar ook het overige personeel staat met de neuzen dezelfde kant uit. Vriendelijk en bekwaam, het straalt Bourgondische gastvrijheid uit. En zo zou je het altijd wel willen hebben.

Kok op pad

Ik ontmoette Sander en Tim op een bijeenkomst waar je Canadese culinaire producten kon proeven. Want de heren gaan graag op pad om inspiratie op te doen. Alles wordt op alles gezet om te vernieuwen en te verfijnen: blijven kijken, blijven proeven, blijven leren. En ondertussen wordt er topsport bedreven. Zet daar nog een enthousiaste sommelier bij die mooie bijpassende wijnen bij de gerechten weet te vinden en je krijgt een prachtige match.

De nieuwe zomerkaart

Vanaf 7 juli 2016 is de nieuwe zomerkaart gelanceerd. Ik proefde hieruit een selectie en deel graag mijn bevindingen.

Paling in het groen; een gerechtje dat gewoon klopt: lust voor het oog, met wilde paling, een eclectische verzameling ingrediënten die harmonieus in je mond samensmelten.

Ceviche van Zwaardvis; prachtig opgemaakt, bijna zonde om aan te beginnen. Nadat je van de eerste oh’s en ah’s bent bekomen, gewoon een heel lekkere ceviche, met afwisselend scherp, zuur, zoet en bitter.

Zomerse erwtensoep; erwten & munt en limoen & munt gaan goed samen. Limoen en munt zitten weer in een mojito. Zouden erwten en mojito dan bij elkaar passen, is de gedachte geweest. Ja dus! Subtiel schuimpje van mojito en daaronder een fluweelzachte, geurige erwtensoep van verse doperwtjes. Geen straf!

Kreeftenbisque; Een klassieker, die – zo heb ik helaas wel eens geconstateerd – niet meevalt om echt goed te maken. Vaak met teveel room of drank om de smaak te maskeren. Zo niet bij Hemingway; Sander Doggen bewijst met dit gerecht dat hij perfect gevoel voor smaak heeft. De lekkerste kreeftenbisque die ik ooit heb gegeten.

Coquille met langzaam gegaard buikspek, lamsoren en kerrie-mosselenschuim.  Smelt in de mond en de saus zou je blijven willen eten.

Kalfszwezerik met paddenstoelensaus; ook weer een heel mooi, verfijnd gerechtje.

Parelcouscous met tuinbonen, boleet en knoflookschuim; dit smaakt nog zoveel beter dan de ingrediënten doen vermoeden. Geen straf voor vegetariërs en ook niet overigens voor alleseters!

Kip korn; met een enorme knipoog naar fast food, is deze kip juist uren zachtjes gegaard en botermals. Alles wat er nog omheen wordt geserveerd, daar lik je je vingers bij af.

Tot mijn grote spijt, had ik geen tijd meer voor de prachtige desserts, maar gelukkig kreeg ik ze wel op de foto en ik durf er mijn hand voor in het vuur te steken, dat ook deze ronduit heerlijk zullen zijn: een cherry cheesecake met kriekensorbet ijs en biet; Napoleon ijspastilles met bergamot, champagne limoncello sorbet en granité van vlierbloesem en een Frambozen toetje met olijfolie sorbet, basilicum, hangop en granny smith méringue.

Ik kom zeker terug. En ik kan u warm aanbevelen om dit restaurant eens te proberen. U komt ook zeker terug!

Gegevens Restaurant Hemingway

Grote Markt 36

4611 NT Bergen op Zoom

Tel.: 0164-25 20 50

www.restauranthemingway.nl

info@restauranthemingway.nl

Menu: € 37 voor 3 gangen, € 48,50 voor 4 gangen, € 59,50 voor 5 gangen. Passende wijnen: € 7,00 per glas.

DeelPinTweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

worstenbroodjes
Hartig

Worstenbroodjes uit eigen oven

lunchen in Roosendaal
Horeca

Lunchen in Roosendaal ( Brabant ) doe je bij Lente

Ansjovis uit de Oosterschelde; Lokaal en uiterst duurzaam
Lokale producten

Ansjovis uit de Oosterschelde; Lokaal en uiterst duurzaam

Restaurant Hemingway - Grand Hotel de Draak - Bergen op Zoom - Dutch Cuisine - Bib Gourmande_8503
Horeca

Restaurant Hemingway zet lokaal voedsel op de kaart

Brabantse Metworst
Chutney

Krokante Brabantse metworst met een gember/perenchutney!

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Krieltjes
Specials

Krieltjes; veelzijdige, kleine aardappeltjes

Hou jij ook zo van krieltjes? Krieltjes zijn kleine aardappeltjes waarmee je veel meer kunt dan basic koken en bakken. Lekker om te variëren!

Check het recept of lees de info
Sucadelappen

Sucadelappen; minder vet dan riblappen

Oesterzwammen

Oesterzwammen; pak eens een duurzame paddenstoel!

Gebraden kip

Gebraden kip; Sharing food bij uitstek

Recept in de picture

Viscurry in kokossaus
Curry

Viscurry in kokossaus

Ben je een liefhebber van de oosterse keuken en hou je van vis? Dan is het tijd voor een lekkere viscurry in kokossaus. Die moet je proeven!

Check het recept of lees de info
Bloedworst met appel

Bloedworst met appel op brood

Tarte Tatin van rode bietjes

Tarte Tatin van rode bietjes

Handige kooktips

zelf soezen maken
Bakken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Bijna niemand wil zelf soezen maken. Het lijkt veel werk en ze kunnen mislukken. Maar met dit recept en deze tips bak jij perfecte soezen.

Check het recept of lees de info
Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Mosselen bewaren

Mosselen bewaren, Zo doe je dat het best

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Currysoep met courgette
  • Margo Gielkens op Currysoep met courgette
  • Evie op Gezonde, zachte, lichtbruine bolletjes met lijnzaad
  • Redactie op Gebakken appel op brood
  • Lidy Schalekamp op Gebakken appel op brood
  • J de Clerck op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Zwitserse aardappelschotel; met gevulde tomaten en Emmentaler
  • Connie Derks op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Hans op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen