• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zaterdag, januari 23, 2021

Geen producten in je winkelmand.

  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Horeca

Restaurant Hemingway zet lokaal voedsel op de kaart

door Redactie
in Horeca
Restaurant Hemingway - Grand Hotel de Draak - Bergen op Zoom - Dutch Cuisine - Bib Gourmande_8503

VOC bitterbal avn Geitenbok met Zaanse mosterd

Deel op facebookPin op PinterestDeel op twitter

Restaurant Hemingway zet lokaal voedsel op de kaart – Al eerder brachten wij een bezoekje aan Restaurant Hemingway. Vandaag zijn wij er weer terug voor een bijzondere gelegenheid. Restaurant Hemingway zet lokaal voedsel op de kaart. Alleen van de kop van zo’n nieuwsbericht worden we al blij. De hoogste tijd om weer eens in de auto te springen en een bezoekje te brengen aan het mooie Bergen op Zoom.

Restaurant Hemingway en Grand Hotel de Draak

Restaurant Hemingway en Grand Hotel de Draak horen bij elkaar. Het oudste hotel van Nederland, gekoppeld aan een geweldig restaurant. Echt de place to be voor iedereen die wil genieten van Brabant, maar door de ligging ook erg geschikt voor een tripje naar Zeeland.

In ons vorige artikel ( Restaurant Hemingway; Haute Cuisine En Bourgondische Gastvrijheid ) vertelden we al over de passie en gedrevenheid van het team. Vandaag maken we kennis met één van de vernieuwingen en verfijningen die hier bijna continue doorgevoerd worden.

Hemingway kiest vol overtuiging voor Dutch Cuisine

Sinds kort is Hemingway een Dutch Cuisine restaurant. Daarmee kiezen zij vol overtuiging voor lokale producten. Steeds meer mensen hechten waarde aan de herkomst van hun voedsel. Maar ook koks worden oprecht blij van het werken met producten die in de eigen omgeving groeien of gemaakt worden. Het is trendy en eindelijk is er dan eens sprake van een foodtrend die wij echt een warm hart toedragen.

We mogen best wat trotser zijn op onze eigen Nederlandse eetcultuur

Tijdens een perslunch op dinsdag 24 april 2018 is niemand minder dan sterrenchef Luc Kusters van sterrenrestaurant Bolenius in Amsterdam de creator van de lunch.

Restaurant Hemingway - Grand Hotel de Draak - Bergen op Zoom - Dutch Cuisine - Bib Gourmande_8490
Restaurant Hemingway Bergen op Zoom
Restaurant Hemingway - Grand Hotel de Draak - Bergen op Zoom - Dutch Cuisine - Bib Gourmande_8491
Grand Hotel de Draak – Bergen op Zoom – Het oudste hotel van Nederland
Restaurant Hemingway - Grand Hotel de Draak - Bergen op Zoom - Dutch Cuisine - Bib Gourmande_8492
De keuze voor Dutch Cuisine is zichtbaar op deze lunchkaart
Restaurant Hemingway - Grand Hotel de Draak - Bergen op Zoom - Dutch Cuisine - Bib Gourmande_8497
Frans Hazen – Eigenaar van restaurant Hemingway opent de perslunch
Restaurant Hemingway - Grand Hotel de Draak - Bergen op Zoom - Dutch Cuisine - Bib Gourmande_8498
Gouden bol met vloeibare asperge
Restaurant Hemingway - Grand Hotel de Draak - Bergen op Zoom - Dutch Cuisine - Bib Gourmande_8499
Luchtige asperge met kwartel ei en rauwe asperge van Luc Kusters. Eén van de grondleggers van Dutch Cuisine
Restaurant Hemingway - Grand Hotel de Draak - Bergen op Zoom - Dutch Cuisine - Bib Gourmande_8500
Pure Nederlandse smaken proeven is een serieuze bezigheid
Restaurant Hemingway - Grand Hotel de Draak - Bergen op Zoom - Dutch Cuisine - Bib Gourmande_8501
Luc Kusters van Sterrenrestaurant Bolenius in Amsterdam verzorgde deze perslunch
Restaurant Hemingway - Grand Hotel de Draak - Bergen op Zoom - Dutch Cuisine - Bib Gourmande_8503
VOC bitterbal avn Geitenbok met Zaanse mosterd
Restaurant Hemingway - Grand Hotel de Draak - Bergen op Zoom - Dutch Cuisine - Bib Gourmande_8505
Dutch Cuisine – Lokaal voedsel en de trots voor de Nederlandse eetcultuur
Restaurant Hemingway - Grand Hotel de Draak - Bergen op Zoom - Dutch Cuisine - Bib Gourmande_8508
Cees van Tiggelen. Teler van Biologische asperges van de Brabantse wal
Restaurant Hemingway - Grand Hotel de Draak - Bergen op Zoom - Dutch Cuisine - Bib Gourmande_8512
Tim Schimmel met de eerste Biologische Brabantse Asperges
Restaurant Hemingway - Grand Hotel de Draak - Bergen op Zoom - Dutch Cuisine - Bib Gourmande_8514
Asperges in een houten kistje – Waar zie je het nog zo?
Restaurant Hemingway - Grand Hotel de Draak - Bergen op Zoom - Dutch Cuisine - Bib Gourmande_8515
Aspergeteler Cees van Tiggelen overhandigt de eerste asperges aan het keukenteam van restaurant Hemingway
Restaurant Hemingway - Grand Hotel de Draak - Bergen op Zoom - Dutch Cuisine - Bib Gourmande_8530
Voorgerecht: Spaghetti van asperges / Kokkels – Zuurdesem
Restaurant Hemingway - Grand Hotel de Draak - Bergen op Zoom - Dutch Cuisine - Bib Gourmande_8529
Zuurdesembrood. WOW!
Restaurant Hemingway - Grand Hotel de Draak - Bergen op Zoom - Dutch Cuisine - Bib Gourmande_8527
Desemenzo – Puur brood van Edwin Klaassen
Restaurant Hemingway - Grand Hotel de Draak - Bergen op Zoom - Dutch Cuisine - Bib Gourmande_8525
Tussengerecht: Paling / Foie Gras / Rotterdamse Soja Saus / Asperges – Dutch Cuisine
Restaurant Hemingway - Grand Hotel de Draak - Bergen op Zoom - Dutch Cuisine - Bib Gourmande_8518
Bij de paling met asperges wordt een wijn geschonken van Domaine De Brabantse Wal
Restaurant Hemingway - Grand Hotel de Draak - Bergen op Zoom - Dutch Cuisine - Bib Gourmande_8535
Het keukenteam legt uit wat er op tafel komt
Restaurant Hemingway - Grand Hotel de Draak - Bergen op Zoom - Dutch Cuisine - Bib Gourmande_8533
Hoofdgerecht: Lamsrack / asperges / lamsoor / aardappelen
Restaurant Hemingway - Grand Hotel de Draak - Bergen op Zoom - Dutch Cuisine - Bib Gourmande_8537
Ook het hoofdgerecht is een plaatje op het bord.
Restaurant Hemingway - Grand Hotel de Draak - Bergen op Zoom - Dutch Cuisine - Bib Gourmande_8545
Bij het hoofdgerecht: Hertog Jan Grand Prestige Vatgerijpt VOC – Zeer bijzonder!
Restaurant Hemingway - Grand Hotel de Draak - Bergen op Zoom - Dutch Cuisine - Bib Gourmande_8544
Dessert: Asperges / Ansjovis / Aardbeien
Restaurant Hemingway - Grand Hotel de Draak - Bergen op Zoom - Dutch Cuisine - Bib Gourmande_8550
After dinner – Koffie met huisgemaakte bonbons van Chocolatier Esther Hazen

Eerste Brabantse Volle Grond Asperges

Terwijl wij genieten van een heerlijke lunch komt de Brabantse aspergeteler Cees van Tiggelen het eerste kistje biologische asperges overhandigen. Deze asperges zijn op traditionele wijze geteeld. Geen verwarmde bedden, geen technieken of middelen om de groei te versnellen, maar gewoon puur natuur asperges, zoals het wat ons betreft hoort. De asperges komen uit het Brabantse Halsteren (net boven Bergen op Zoom). Echt lokaal voedsel dus. We komen later nog terug op de bijzondere keuzes die Cees van Tiggelen maakt in zijn aspergeteelt.

Naast de asperges is er lokale wijn van Domaine De Brabantse Wal. Ook hier hebben we te maken met een mooie, passende, lokale wijn die met veel passie ontstaan is.

Tags: Brabant

Gerelateerde Artikelen & Recepten

worstenbroodjes
Hartig

Worstenbroodjes uit eigen oven

lunchen in Roosendaal
Horeca

Lunchen in Roosendaal ( Brabant ) doe je bij Lente

Ansjovis uit de Oosterschelde; Lokaal en uiterst duurzaam
Lokale producten

Ansjovis uit de Oosterschelde; Lokaal en uiterst duurzaam

Restaurant Hemingway; Haute cuisine en Bourgondische gastvrijheid
Horeca

Restaurant Hemingway; Haute cuisine en Bourgondische gastvrijheid

Brabantse Metworst
Hapjes

Krokante Brabantse metworst met een gember/perenchutney!

Reacties 2

  1. Leuk says:
    3 jaar geleden

    Mooi artikel, we houden je aan je afspraak. Gr Cees

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      3 jaar geleden

      Thx… En reken maar Cees ?

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitgelicht

zuivelspread
Specials

Zuivelspread; Maak het zelf dan weet je wat je eet!

Zuivelspread voor een toastje, voor de boterham of in een saus? Maak die zuivelspread eens zelf! Gebruik verse ingrediënten en...

Lees verder
Skrei recepten

Skrei recepten voor liefhebbers van kwaliteitsvis en pure smaken

wintersoepen

Wintersoepen; drie oer-Hollandse klassiekers

Nieuwe recepten

stoofpot recepten - rundvlees - varkensvlees - groenten
Stoofschotel

Stoofpot; Vandaag maken, morgen eten

Deze geurige stoofpot is rijk gevuld met rundvlees en varkensvlees, maar ook veel verse groenten en aardappels. Haal meer uit...

Lees verder
Linzensoep met wintergroenten en gehaktballetjes

Linzensoep met wintergroenten en gehaktballetjes

Fish & Chips

Fish & Chips, een echte Britse klassieker

Handige kooktips

Visbouillon maken
Kookschool

Visbouillon maken

Zelf visbouillon maken is zo gepiept. Vertel je visboer wat je gaat maken, en hij helpt je aan de lekkerste...

Lees verder
Botercrème

Botercrème – voor het vullen en afsmeren van uw taart

hele kip delen

Een hele kip snijden in acht delen

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Pannenkoeken met spek en ander beleg
  • Herbert op Pannenkoeken met spek en ander beleg
  • Redactie op Balsamico spruitjes met gebakken spekreepjes en een puree met feta en pijnboompitten
  • Cecile op Balsamico spruitjes met gebakken spekreepjes en een puree met feta en pijnboompitten
  • Redactie op Stamppot boerenkool; Het basisrecept!
  • Kleijn op Stamppot boerenkool; Het basisrecept!
  • Cecile op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne
  • Redactie op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen