• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zaterdag, januari 28, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Horeca

Restaurant Hemingway zet lokaal voedsel op de kaart

door Redactie
in Horeca
0
2
Restaurant Hemingway - Grand Hotel de Draak - Bergen op Zoom - Dutch Cuisine - Bib Gourmande_8503

VOC bitterbal avn Geitenbok met Zaanse mosterd

Restaurant Hemingway zet lokaal voedsel op de kaart – Al eerder brachten wij een bezoekje aan Restaurant Hemingway. Vandaag zijn wij er weer terug voor een bijzondere gelegenheid. Restaurant Hemingway zet lokaal voedsel op de kaart. Alleen van de kop van zo’n nieuwsbericht worden we al blij. De hoogste tijd om weer eens in de auto te springen en een bezoekje te brengen aan het mooie Bergen op Zoom.

Restaurant Hemingway en Grand Hotel de Draak

Restaurant Hemingway en Grand Hotel de Draak horen bij elkaar. Het oudste hotel van Nederland, gekoppeld aan een geweldig restaurant. Echt de place to be voor iedereen die wil genieten van Brabant, maar door de ligging ook erg geschikt voor een tripje naar Zeeland.

In ons vorige artikel (Restaurant Hemingway; Haute Cuisine En Bourgondische Gastvrijheid) vertelden we al over de passie en gedrevenheid van het team. Vandaag maken we kennis met één van de vernieuwingen en verfijningen die hier bijna continue doorgevoerd worden.

Hemingway kiest vol overtuiging voor Dutch Cuisine

Sinds kort is Hemingway een Dutch Cuisine restaurant. Daarmee kiezen zij vol overtuiging voor lokale producten. Steeds meer mensen hechten waarde aan de herkomst van hun voedsel. Maar ook koks worden oprecht blij van het werken met producten die in de eigen omgeving groeien of gemaakt worden. Het is trendy en eindelijk is er dan eens sprake van een foodtrend die wij echt een warm hart toedragen.

We mogen best wat trotser zijn op onze eigen Nederlandse eetcultuur

Tijdens een perslunch op dinsdag 24 april 2018 is niemand minder dan sterrenchef Luc Kusters van sterrenrestaurant Bolenius in Amsterdam de creator van de lunch.

Restaurant Hemingway - Grand Hotel de Draak - Bergen op Zoom - Dutch Cuisine - Bib Gourmande_8490
Restaurant Hemingway Bergen op Zoom
Restaurant Hemingway - Grand Hotel de Draak - Bergen op Zoom - Dutch Cuisine - Bib Gourmande_8491
Grand Hotel de Draak – Bergen op Zoom – Het oudste hotel van Nederland
Restaurant Hemingway - Grand Hotel de Draak - Bergen op Zoom - Dutch Cuisine - Bib Gourmande_8492
De keuze voor Dutch Cuisine is zichtbaar op deze lunchkaart
Restaurant Hemingway - Grand Hotel de Draak - Bergen op Zoom - Dutch Cuisine - Bib Gourmande_8497
Frans Hazen – Eigenaar van restaurant Hemingway opent de perslunch
Restaurant Hemingway - Grand Hotel de Draak - Bergen op Zoom - Dutch Cuisine - Bib Gourmande_8498
Gouden bol met vloeibare asperge
Restaurant Hemingway - Grand Hotel de Draak - Bergen op Zoom - Dutch Cuisine - Bib Gourmande_8499
Luchtige asperge met kwartel ei en rauwe asperge van Luc Kusters. Eén van de grondleggers van Dutch Cuisine
Restaurant Hemingway - Grand Hotel de Draak - Bergen op Zoom - Dutch Cuisine - Bib Gourmande_8500
Pure Nederlandse smaken proeven is een serieuze bezigheid
Restaurant Hemingway - Grand Hotel de Draak - Bergen op Zoom - Dutch Cuisine - Bib Gourmande_8501
Luc Kusters van Sterrenrestaurant Bolenius in Amsterdam verzorgde deze perslunch
Restaurant Hemingway - Grand Hotel de Draak - Bergen op Zoom - Dutch Cuisine - Bib Gourmande_8503
VOC bitterbal avn Geitenbok met Zaanse mosterd
Restaurant Hemingway - Grand Hotel de Draak - Bergen op Zoom - Dutch Cuisine - Bib Gourmande_8505
Dutch Cuisine – Lokaal voedsel en de trots voor de Nederlandse eetcultuur
Restaurant Hemingway - Grand Hotel de Draak - Bergen op Zoom - Dutch Cuisine - Bib Gourmande_8508
Cees van Tiggelen. Teler van Biologische asperges van de Brabantse wal
Restaurant Hemingway - Grand Hotel de Draak - Bergen op Zoom - Dutch Cuisine - Bib Gourmande_8512
Tim Schimmel met de eerste Biologische Brabantse Asperges
Restaurant Hemingway - Grand Hotel de Draak - Bergen op Zoom - Dutch Cuisine - Bib Gourmande_8514
Asperges in een houten kistje – Waar zie je het nog zo?
Restaurant Hemingway - Grand Hotel de Draak - Bergen op Zoom - Dutch Cuisine - Bib Gourmande_8515
Aspergeteler Cees van Tiggelen overhandigt de eerste asperges aan het keukenteam van restaurant Hemingway
Restaurant Hemingway - Grand Hotel de Draak - Bergen op Zoom - Dutch Cuisine - Bib Gourmande_8530
Voorgerecht: Spaghetti van asperges / Kokkels – Zuurdesem
Restaurant Hemingway - Grand Hotel de Draak - Bergen op Zoom - Dutch Cuisine - Bib Gourmande_8529
Zuurdesembrood. WOW!
Restaurant Hemingway - Grand Hotel de Draak - Bergen op Zoom - Dutch Cuisine - Bib Gourmande_8527
Desemenzo – Puur brood van Edwin Klaassen
Restaurant Hemingway - Grand Hotel de Draak - Bergen op Zoom - Dutch Cuisine - Bib Gourmande_8525
Tussengerecht: Paling / Foie Gras / Rotterdamse Soja Saus / Asperges – Dutch Cuisine
Restaurant Hemingway - Grand Hotel de Draak - Bergen op Zoom - Dutch Cuisine - Bib Gourmande_8518
Bij de paling met asperges wordt een wijn geschonken van Domaine De Brabantse Wal
Restaurant Hemingway - Grand Hotel de Draak - Bergen op Zoom - Dutch Cuisine - Bib Gourmande_8535
Het keukenteam legt uit wat er op tafel komt
Restaurant Hemingway - Grand Hotel de Draak - Bergen op Zoom - Dutch Cuisine - Bib Gourmande_8533
Hoofdgerecht: Lamsrack / asperges / lamsoor / aardappelen
Restaurant Hemingway - Grand Hotel de Draak - Bergen op Zoom - Dutch Cuisine - Bib Gourmande_8537
Ook het hoofdgerecht is een plaatje op het bord.
Restaurant Hemingway - Grand Hotel de Draak - Bergen op Zoom - Dutch Cuisine - Bib Gourmande_8545
Bij het hoofdgerecht: Hertog Jan Grand Prestige Vatgerijpt VOC – Zeer bijzonder!
Restaurant Hemingway - Grand Hotel de Draak - Bergen op Zoom - Dutch Cuisine - Bib Gourmande_8544
Dessert: Asperges / Ansjovis / Aardbeien
Restaurant Hemingway - Grand Hotel de Draak - Bergen op Zoom - Dutch Cuisine - Bib Gourmande_8550
After dinner – Koffie met huisgemaakte bonbons van Chocolatier Esther Hazen

Eerste Brabantse Volle Grond Asperges

Terwijl wij genieten van een heerlijke lunch komt de Brabantse aspergeteler Cees van Tiggelen het eerste kistje biologische asperges overhandigen. Deze asperges zijn op traditionele manier geteeld. Geen verwarmde bedden, geen technieken of middelen om de groei te versnellen, maar gewoon puur natuur asperges, zoals het wat ons betreft hoort. De asperges komen uit het Brabantse Halsteren (net boven Bergen op Zoom). Echt lokaal voedsel dus. We komen later nog terug op de bijzondere keuzes die Cees van Tiggelen maakt in zijn aspergeteelt.

Naast de asperges is er lokale wijn van Domaine De Brabantse Wal. Ook hier hebben we te maken met een mooie, passende, lokale wijn die met veel passie ontstaan is.

Tags: Brabant
Deel3PinTweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

lunchen in Roosendaal
Horeca

Lunchen in Roosendaal ( Brabant ) doe je bij Lente

Restaurant E11F – “Belaef ‘t zelf” in Panningen ( Limburg )
Horeca

Restaurant E11F – “Belaef ‘t zelf” in Panningen ( Limburg )

Romantisch dineren op een prachtig zeilschip
Horeca

Romantisch dineren op een prachtig zeilschip

Brasserie Nieuw Noord Rotterdam
Horeca

Brasserie Nieuw Noord in Rotterdam, frans en rauw

Jing thee Giraffe Coffee
Horeca

Jing thee, thee bij en na een diner

Langoest Rotterdam
Horeca

Vis eten bij Restaurant Langoest

The Park Bilderberg ode aan Escoffier
Horeca

Sterren koken Escoffier

Proeflokaal op d'n Oek Zierikzee
Horeca

Lunchen bij Proeflokaal op d’n Oek in Zierikzee

Reacties 2

  1. Leuk says:
    5 jaar geleden

    Mooi artikel, we houden je aan je afspraak. Gr Cees

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      5 jaar geleden

      Thx… En reken maar Cees ?

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

witlof recepten
Specials

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

Witlof is een bladgroente waarvan het hoogseizoen in de wintermaanden valt. Je kunt hier in de wintermaanden de lekkerste recepten mee maken.

Check het recept of lees de info
appelcake special

Appelcake; deze varianten wil je proeven! Inclusief handige tips

roerei special

Roerei, een lekker begin van de dag

Rundvlees

Rundvlees; Soorten & Recepten

Recept in de picture

currysoep met spliterwten
Maaltijdsoep

Currysoep met spliterwten

Een heerlijke troostrijke en verwarmende currysoep met spliterwten boordevol gezonde ingrediënten. Dat is genieten zonder schuldgevoel.

Check het recept of lees de info
Gegratineerde paddenstoelen

Gegratineerde paddenstoelen

zuurkool ovenschotel met gehakt

Zuurkool ovenschotel met gehakt

Handige kooktips

Pecorino
Kookschool

Pecorino; schapenkaas uit Italië

Natuurlijk is Parmezaanse kaas de bekendste Italiaanse kaas. Maar heb jij al eens Pecorino gegeten? Een heerlijke, zoutige schapenkaas!

Check het recept of lees de info
tomaten ontvellen

Tomaten ontvellen, zo doe je dat snel en makkelijk

Kippenbouillon

Kippenbouillon; Zo maak je de allerlekkerste bouillon zelf

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Vlees bereiden; Tips & Trucs
  • Redactie op Spaghetti Carbonara
  • Coor op Vlees bereiden; Tips & Trucs
  • Gerard op Spaghetti Carbonara
  • Elise de Haan op Spaghetti Carbonara
  • Jantina op Spaghetti Carbonara
  • Redactie op Spatzle met jachtsaus en gebakken witlof
  • M.J. op Spatzle met jachtsaus en gebakken witlof
  • Redactie op Spaghetti Carbonara
  • Keimpe op Spaghetti Carbonara

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen