• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zaterdag, januari 28, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Horeca

Restaurant L’Atelier des Quais

door Redactie
in Horeca
0
0
Restaurant L’Atelier des Quais

Restaurant L’Atelier des Quais – Lekker Tafelen maakt soms lekkere uitstapjes naar het buitenland. Zo ook naar #Nouvelle Aquitaine Poitou Charentes, meer precies in de Cognacstreek. Het gemoedelijke middeleeuwse stadje Cognac is vanzelfsprekend een fantastische uitvalsbasis om deze mooie en lekkere streek te ontdekken. Daar hoort ook af en toe een leuk en lekker restaurant bij.

Een mooie plek aan het water

Ik belandde met plezier in Restaurant L’Atelier des Quais in Cognac. Laat je niet misleiden door de entrée: zodra je de brug over bent, zie je links naast de muur een klein uithangbord met een deurtje. Daar moet je zijn.  Eenmaal binnen moet je vervolgens een trap af (de lift kan overigens ook). Daar beland je in een fijne, modern gedecoreerde ruimte waar alles is gericht op de prachtige ligging aan de rivier de Charentes. De keuken is open, altijd leuk om te kijken hoe de koks bekwaam hun werk doen.

Informeel maar goed

Het eten is prima, geen haute cuisine, maar lekker informeel. Ik had al twee dagen uitgebreid tafelen er op zitten, dus ik ging voor twee voorafjes en een toetje. Als eerste voorafje genoot ik van een koude avocado-komkommersoep met krab en de grote garnalen van de kust. Dik als een dunne guacuemole, goed op smaak gebracht met room en een lekker huisgemaakt knabbelstengeltje met kummel. Het lepelde heerlijk weg.

Als tweede voorafje proefde ik een goede foie gras met een voortreffelijke eendengelei erop, gegrilde amandelolie en een beetje coulis van passievrucht. Dat laatste hoefde voor mij niet, maar de rest van erg lekker.

Ook hier blijft de basis van de smaken huisgemaakte fonds, fumets en bouillons. Wat mij betreft bewijst dat nog immer de superioriteit van de Franse keuken, maar goed, hier spreekt dan ook een echte Francofiel.

Toe kreeg ik een chocoladefondant met een rood fruit coulis en een heerlijk bolletje cognac-ijs. Net zo als bij boerenjongens, werd dit lekkere ijs met in cognac gedrenkte rozijnen nog extra op smaak gebracht. Een mooi geheel.

De prijzen zijn schappelijk: voorgerechten vanaf € 8, hoofdgerechten vanaf € 15. Op de kaart tref je ook eenvoudiger gerechten zoals een steak met frietjes, een huisgemaakte hamburger en tartaar van zalm. Maar alles wel zelfgemaakt. Kortom, een no-nonsense goed restaurant met een overduidelijke Franse touch. De bijzondere plek en de fijne ambiance maken Restaurant L’Atelier des Quais wel een plek om graag nog een terug te keren en hopelijk kan ik dan lekker buiten zitten….

Restaurant L’Atelier des Quais

1, Avenue de Lattre de Tassigny

16100 Cognac

http://www.atelierdesquais.fr/

Tel.: +33 (0)5 45 36 31 03

Zondag gesloten

Lunch en diner

Tags: Europa
DeelPinTweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

lunchen in Roosendaal
Horeca

Lunchen in Roosendaal ( Brabant ) doe je bij Lente

Restaurant E11F – “Belaef ‘t zelf” in Panningen ( Limburg )
Horeca

Restaurant E11F – “Belaef ‘t zelf” in Panningen ( Limburg )

Restaurant Hemingway - Grand Hotel de Draak - Bergen op Zoom - Dutch Cuisine - Bib Gourmande_8503
Horeca

Restaurant Hemingway zet lokaal voedsel op de kaart

Romantisch dineren op een prachtig zeilschip
Horeca

Romantisch dineren op een prachtig zeilschip

Brasserie Nieuw Noord Rotterdam
Horeca

Brasserie Nieuw Noord in Rotterdam, frans en rauw

Jing thee Giraffe Coffee
Horeca

Jing thee, thee bij en na een diner

Langoest Rotterdam
Horeca

Vis eten bij Restaurant Langoest

The Park Bilderberg ode aan Escoffier
Horeca

Sterren koken Escoffier

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

witlof recepten
Specials

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

Witlof is een bladgroente waarvan het hoogseizoen in de wintermaanden valt. Je kunt hier in de wintermaanden de lekkerste recepten mee maken.

Check het recept of lees de info
appelcake special

Appelcake; deze varianten wil je proeven! Inclusief handige tips

roerei special

Roerei, een lekker begin van de dag

Rundvlees

Rundvlees; Soorten & Recepten

Recept in de picture

currysoep met spliterwten
Maaltijdsoep

Currysoep met spliterwten

Een heerlijke troostrijke en verwarmende currysoep met spliterwten boordevol gezonde ingrediënten. Dat is genieten zonder schuldgevoel.

Check het recept of lees de info
Gegratineerde paddenstoelen

Gegratineerde paddenstoelen

zuurkool ovenschotel met gehakt

Zuurkool ovenschotel met gehakt

Handige kooktips

Pecorino
Kookschool

Pecorino; schapenkaas uit Italië

Natuurlijk is Parmezaanse kaas de bekendste Italiaanse kaas. Maar heb jij al eens Pecorino gegeten? Een heerlijke, zoutige schapenkaas!

Check het recept of lees de info
tomaten ontvellen

Tomaten ontvellen, zo doe je dat snel en makkelijk

Kippenbouillon

Kippenbouillon; Zo maak je de allerlekkerste bouillon zelf

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Vlees bereiden; Tips & Trucs
  • Redactie op Spaghetti Carbonara
  • Coor op Vlees bereiden; Tips & Trucs
  • Gerard op Spaghetti Carbonara
  • Elise de Haan op Spaghetti Carbonara
  • Jantina op Spaghetti Carbonara
  • Redactie op Spatzle met jachtsaus en gebakken witlof
  • M.J. op Spatzle met jachtsaus en gebakken witlof
  • Redactie op Spaghetti Carbonara
  • Keimpe op Spaghetti Carbonara

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen