Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Restaurant L’Atelier des Quais

0 858

Restaurant L’Atelier des Quais – Lekker Tafelen maakt soms lekkere uitstapjes naar het buitenland. Zo ook naar #Nouvelle Aquitaine Poitou Charentes, meer precies in de Cognacstreek. Het gemoedelijke middeleeuwse stadje Cognac is vanzelfsprekend een fantastische uitvalsbasis om deze mooie en lekkere streek te ontdekken. Daar hoort ook af en toe een leuk en lekker restaurant bij.

Een mooie plek aan het water

Ik belandde met plezier in Restaurant L’Atelier des Quais in Cognac. Laat je niet misleiden door de entrée: zodra je de brug over bent, zie je links naast de muur een klein uithangbord met een deurtje. Daar moet je zijn.  Eenmaal binnen moet je vervolgens een trap af (de lift kan overigens ook). Daar beland je in een fijne, modern gedecoreerde ruimte waar alles is gericht op de prachtige ligging aan de rivier de Charentes. De keuken is open, altijd leuk om te kijken hoe de koks bekwaam hun werk doen.

Informeel maar goed

Het eten is prima, geen haute cuisine, maar lekker informeel. Ik had al twee dagen uitgebreid tafelen er op zitten, dus ik ging voor twee voorafjes en een toetje. Als eerste voorafje genoot ik van een koude avocado-komkommersoep met krab en de grote garnalen van de kust. Dik als een dunne guacuemole, goed op smaak gebracht met room en een lekker huisgemaakt knabbelstengeltje met kummel. Het lepelde heerlijk weg.

Als tweede voorafje proefde ik een goede foie gras met een voortreffelijke eendengelei erop, gegrilde amandelolie en een beetje coulis van passievrucht. Dat laatste hoefde voor mij niet, maar de rest van erg lekker.

Ook hier blijft de basis van de smaken huisgemaakte fonds, fumets en bouillons. Wat mij betreft bewijst dat nog immer de superioriteit van de Franse keuken, maar goed, hier spreekt dan ook een echte Francofiel.

Toe kreeg ik een chocoladefondant met een rood fruit coulis en een heerlijk bolletje cognac-ijs. Net zo als bij boerenjongens, werd dit lekkere ijs met in cognac gedrenkte rozijnen nog extra op smaak gebracht. Een mooi geheel.

De prijzen zijn schappelijk: voorgerechten vanaf € 8, hoofdgerechten vanaf € 15. Op de kaart tref je ook eenvoudiger gerechten zoals een steak met frietjes, een huisgemaakte hamburger en tartaar van zalm. Maar alles wel zelfgemaakt. Kortom, een no-nonsense goed restaurant met een overduidelijke Franse touch. De bijzondere plek en de fijne ambiance maken Restaurant L’Atelier des Quais wel een plek om graag nog een terug te keren en hopelijk kan ik dan lekker buiten zitten….

Restaurant L’Atelier des Quais

1, Avenue de Lattre de Tassigny

16100 Cognac

http://www.atelierdesquais.fr/

Tel.: +33 (0)5 45 36 31 03

Zondag gesloten

Lunch en diner

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer