• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zaterdag, september 23, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Horeca

Restaurant Roots, Hilton Rotterdam

door Marlene Stolte
in Horeca
0
0
Restaurant Roots, Hilton Rotterdam

Restaurant Roots, Hilton Rotterdam – In het voorjaar schreef het Hilton Hotel een wedstrijd uit onder alle Rotterdammers. De vraag was wat de nieuwe naam moest worden van het bijbehorende restaurant dat een complete make-over zou krijgen. Dat uiteindelijk gekozen is voor de naam ‘Roots’, is in een stad als Rotterdam met 170 nationaliteiten en een chef die letterlijk teruggaat naar de wortels van het koken niet verwonderlijk.

Alles gaat mee met de seizoenen

Chef Stephan Nijst kookt met de producten van het seizoen. Nu hoor ik dat wel vaker, maar Roots trekt het seizoen nog wat verder door in het restaurant. Gelijk met de nieuwe kaart wordt bijvoorbeeld de aankleding van het restaurant en de kleding van het personeel ook meteen aangepast. Een behoorlijke klus lijkt me, maar wel een bijzondere, een ‘experience’ en ik schuif vanavond aan bij de ‘autumn experience’.

Bij binnenkomst glimt en blinkt alles mij tegemoet. Lopend naar de ontmoetingsplek komt de geur van hooi mij al tegemoet. Midden tussen het blink en glim ligt hooi op de grond waarop kisten met allerlei aardappelsoorten liggen. De pieper verdient een podium vindt de chef, een oer-Hollands product waar meer mee kan dan koken en bakken. Zo getuigt ook de mini-workshop aardappel, die wij krijgen van aardappelhandel Groeneweg uit Oudewater.

Signatuurgerecht

Het hooi verwijst naar het signatuurgerecht van Stephan Nijst, rib-eye, gegaard in klei en hooi waarbij natuurlijk seizoensgroenten geserveerd worden. Bij gebrek aan een moestuin hier midden in het centrum van Rotterdam, worden ingrediënten zoveel mogelijk lokaal ingekocht. Het is een enthousiaste vent, de chef, en de Roots Waldorf salade vind ik echt heerlijk. De coquilles die in het vorige seizoen werden geserveerd met een bouillon gegoten over droogijs, kregen nu pompoen, kastanje en amandel als partners. Truffel, duif, bloedworst, paddenstoelen, rode biet, appel en natuurlijk de aardappel zijn ingrediënten die deze herfst bij Roots gebruikt zullen worden.

Niet alleen hotelgasten

Restaurant Roots en het Hilton willen graag dat niet alleen hotelgasten het restaurant bezoeken, maar juist ook de mensen die in Rotterdam op zoek zijn naar een lekker hapje. Met het grote aantal restaurants die in de buurt te vinden zijn en het prijsniveau, dat hoger dan gemiddeld ligt gaat dat nog een flinke kluif worden. Een open haard inbouwen is misschien wat te rigoureus, maar met de airco wat minder hoog zou de ‘autumn experience’ nog meer bij het seizoen passen.

Voor meer informatie: http://www3.hilton.com/en/hotels/netherlands/hilton-rotterdam-RTMHITW/dining/roots.html

 

DeelPinTweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Brasserie Nieuw Noord Rotterdam
Horeca

Brasserie Nieuw Noord in Rotterdam, frans en rauw

Langoest Rotterdam
Horeca

Vis eten bij Restaurant Langoest

The Park Bilderberg ode aan Escoffier
Horeca

Sterren koken Escoffier

The Park Bilderberg Week van de fantasie 19
Horeca

The Park Bilderberg zet je op het verkeerde been

Horeca

Een dag meelopen met Richard de Vries, chefkok The Park Bilderberg

Grand café Moeke
Horeca

Delft heeft een Moeke erbij!

Winter-wildreis, waar komt het vlees vandaan bij restaurant Roots
Horeca

Winter-wildreis, waar komt het vlees vandaan bij restaurant Roots

imker
Lokale producten

Bij de Imker; Lekker Tafelen bezoekt een biologische imker

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Sucadelappen
Specials

Sucadelappen; minder vet dan riblappen

Wat zijn nou precies sucadelappen en wat is het verschil met ander runderstoofvlees? Lekker Tafelen zet het voor je op een rijtje!

Check het recept of lees de info
Oesterzwammen

Oesterzwammen; pak eens een duurzame paddenstoel!

Gebraden kip

Gebraden kip; Sharing food bij uitstek

haring

Haring, Maatjes of Hollandse Nieuwe; we gaan haringhappen!

Recept in de picture

Zelf heerlijke kipburgers maken van kipgehakt
Vleesgerechten

Kipburgers maken; dat doe je zelf van lekker vers kipgehakt

Een kipburger bij de maaltijd of op een broodje is heerlijk. En, zelf kipburgers maken is absoluut niet moeilijk. Maak ze van vers kipgehakt.

Check het recept of lees de info
zelf soezen maken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Gevulde aardappelen met paprika en lente-ui

Gevulde aardappelen met paprika en lente-ui

Handige kooktips

zelf soezen maken
Bakken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Bijna niemand wil zelf soezen maken. Het lijkt veel werk en ze kunnen mislukken. Maar met dit recept en deze tips bak jij perfecte soezen.

Check het recept of lees de info
Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Mosselen bewaren

Mosselen bewaren, Zo doe je dat het best

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Blauwe kaas dressing
  • mike op Blauwe kaas dressing
  • 'mariet mooren op Varkenshaas medaillon met kruidenboter
  • Redactie op Vruchtenbowl; ouderwets lekker met vers fruit
  • Vertessen Gilberte op Vruchtenbowl; ouderwets lekker met vers fruit
  • Redactie op Aardappelbrood; snel je eigen brood bakken
  • Willy tenkink op Aardappelbrood; snel je eigen brood bakken
  • Connie Derks op Spitskool met ei – Na een tip van mijn lokale groenteboer
  • Linda Logtenberg op Spitskool met ei – Na een tip van mijn lokale groenteboer
  • Connie Derks op Aardappelmuffin van geraspte aardappel

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen