Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Restaurant Roots, Hilton Rotterdam

Chef Stephan Nijst van Restaurant Roots kookt met de producten van het seizoen. Nu hoor ik dat wel vaker, maar Roots trekt het seizoen nog wat verder door in het restaurant. Gelijk met de nieuwe kaart wordt bijvoorbeeld de aankleding van het restaurant en de kleding van het personeel ook meteen aangepast. Een behoorlijke klus lijkt me, maar wel een bijzondere.

0 696

Restaurant Roots, Hilton Rotterdam – In het voorjaar schreef het Hilton Hotel een wedstrijd uit onder alle Rotterdammers. De vraag was wat de nieuwe naam moest worden van het bijbehorende restaurant dat een complete make-over zou krijgen. Dat uiteindelijk gekozen is voor de naam ‘Roots’, is in een stad als Rotterdam met 170 nationaliteiten en een chef die letterlijk teruggaat naar de wortels van het koken niet verwonderlijk.


Alles gaat mee met de seizoenen

Chef Stephan Nijst kookt met de producten van het seizoen. Nu hoor ik dat wel vaker, maar Roots trekt het seizoen nog wat verder door in het restaurant. Gelijk met de nieuwe kaart wordt bijvoorbeeld de aankleding van het restaurant en de kleding van het personeel ook meteen aangepast. Een behoorlijke klus lijkt me, maar wel een bijzondere, een ‘experience’ en ik schuif vanavond aan bij de ‘autumn experience’.

Bij binnenkomst glimt en blinkt alles mij tegemoet. Lopend naar de ontmoetingsplek komt de geur van hooi mij al tegemoet. Midden tussen het blink en glim ligt hooi op de grond waarop kisten met allerlei aardappelsoorten liggen. De pieper verdient een podium vindt de chef, een oer-Hollands product waar meer mee kan dan koken en bakken. Zo getuigt ook de mini-workshop aardappel, die wij krijgen van aardappelhandel Groeneweg uit Oudewater.

Signatuurgerecht

Het hooi verwijst naar het signatuurgerecht van Stephan Nijst, rib-eye, gegaard in klei en hooi waarbij natuurlijk seizoensgroenten geserveerd worden. Bij gebrek aan een moestuin hier midden in het centrum van Rotterdam, worden ingrediënten zoveel mogelijk lokaal ingekocht. Het is een enthousiaste vent, de chef, en de Roots Waldorf salade vind ik echt heerlijk. De coquilles die in het vorige seizoen werden geserveerd met een bouillon gegoten over droogijs, kregen nu pompoen, kastanje en amandel als partners. Truffel, duif, bloedworst, paddenstoelen, rode biet, appel en natuurlijk de aardappel zijn ingrediënten die deze herfst bij Roots gebruikt zullen worden.

Niet alleen hotelgasten

Restaurant Roots en het Hilton willen graag dat niet alleen hotelgasten het restaurant bezoeken, maar juist ook de mensen die in Rotterdam op zoek zijn naar een lekker hapje. Met het grote aantal restaurants die in de buurt te vinden zijn en het prijsniveau, dat hoger dan gemiddeld ligt gaat dat nog een flinke kluif worden. Een open haard inbouwen is misschien wat te rigoureus, maar met de airco wat minder hoog zou de ‘autumn experience’ nog meer bij het seizoen passen.

Voor meer informatie: http://www3.hilton.com/en/hotels/netherlands/hilton-rotterdam-RTMHITW/dining/roots.html

 

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer