• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zaterdag, januari 28, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Horeca

Sterren koken Escoffier

door Marlene Stolte
in Horeca
0
0
The Park Bilderberg ode aan Escoffier

Sterren koken Escoffier – Pêche Melba, Crêpe Suzette, Dame-Blanche of de Russische salade, allemaal recepten van de hand van Auguste Escoffier. Een culinair genie, die ruim een eeuw geleden de sterren van de hemel kookte in onder andere het Ritz en het Savoy. Geboren als zoon van een hoefsmid, die toen niet kon weten dat zijn kookboek, Guide Culinair, later de basis zou zijn van wat voor veel chef-koks bijna standaard gereedschap zou worden. Maar liefst 5000 recepten zijn in dit boek te vinden. Geen boek voor de ‘wat zullen we vanavond eens eten’- kok. Bereidingstijden noemt hij bijvoorbeeld bijna niet, want hij ging ervan uit dat een beetje chef dat wel zou weten.

Doe het eenvoudig

The Park Bilderberg ode aan Escoffier Lange lijsten ingrediënten deed hij ook niet aan, “doe het eenvoudig” was zijn gouden regel. Kort koken van groenten, het gebruik van zo vers mogelijke ingrediënten, natuurlijke smaken, allemaal soorten bereidingen waarvan menigeen misschien denkt dat die van de laatste tijd zijn, zijn zeker niet zo nieuw en net bedacht. Escoffier deed ruim 100 jaar geleden niet anders.

Simpelweg genieten

Maar geen recepten dus die je zo even uit je mouw schudt, al was het alleen al omdat je er een erg lange begrippenlijst naast moet hebben liggen. Maar soms moet je dat ook niet willen en moet je simpelweg genieten van wat een aantal sterrenchefs uit deze tijd je, uit dat ontzettend dikke boek van ruim een eeuw geleden, voorzetten. Proef de sterren dus, die van toen en die van nu. Een ode aan Escoffier!

Sterren en Escoffier

The Park Bilderberg ode aan Escoffier Topchefs Erik van Loo (Parkheuvel**), Richard de Vries (The Park), Arjan Bisschop (Heeren van Hanrinxma*), Patrick Kessler (De Kersentuin), Tonny Berentsen (De kromme Dissel*) en Stefan van Sprang (Aan de Poel**) hebben uit dat ontzettend dikke boek hun favoriete Escoffier gerecht gekozen. Zes sterren dus (en laten we die anderen vooral niet vergeten) die aan die heerlijke gerechten hun eigen draai gegeven hebben.

 

 

Ongewoon lekkers

Amuses van Arjan Bisschop, Russische salade van Erik van Loo, een bijzondere sliptong van Tony Berentsen, hert van Richard de Vries, Pêche Melba van Stefan van Sprang en ongewoon lekkers van Patrik Kessler bij de koffie om maar wat te noemen, staan op de historische menukaart.The Park Bilderberg ode aan Escoffier

Proeven

We mochten proeven, past Escoffier nog steeds in deze tijd, is een Russische salade te vergelijken met dat witte plastic bakje dat je bij de snackbar krijgt? Die met zo’n half eitje bovenop. Hoe doen ze dat met de perzik in de Pêche Melba in november? Ik had niet anders verwacht, ik heb genoten.

10 dagen genieten

Je hoeft voor deze sterren geen maanden van te voren te reserveren, je hoeft ook geen half maandsalaris uit te geven. Wel kan je maar 10 dagen genieten van dit bijzondere menu. Gewoon, lekker in Rotterdam, bij The Park, waar Richard de Vries zijn jongens en meiden en natuurlijk de gasten kennis laat maken met deze klassieke Franse keuken van Escoffier. Het thema zie je door het hele restaurant met zilveren bestek, witte handschoentjes en grappige jasjes bij het bedienend personeel en grote boeketten met veren en natuurlijk veel glitters.

The Park Bilderberg ode aan Escoffier
The Park Bilderberg ode aan Escoffier

Uitdaging

Je zou denken dat een beetje kok is opgegroeid met het maken van basissauzen zonder kant-en-klaar hulpmiddelen, pocheren van vis of een île flottante, maar helaas is dat wat te makkelijk gedacht. Richard vertelt dat dit menu een grote uitdaging voor zijn team is. Even tussen het normale menu door (dat al elke 3 maanden wisselt) deze sterrengerechten onder de knie krijgen vraagt wel wat. Vooral de presentatie van de sliptong waarbij de graatjes als een kroon het gerecht sieren is een uitdaging. Komt goed, ik heb er alle vertrouwen in, Escoffier is tenslotte ook gewoon begonnen als hulpje in de keuken.

Wanneer: 13 tot en met 23 november 2017
Waar: The Park, Bilderberg Parkhotel Rotterdam
Meer informatie en reserveren: www.the park.nl

Tags: restaurantRotterdamZuid-Holland
DeelPin1Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

lunchen in Roosendaal
Horeca

Lunchen in Roosendaal ( Brabant ) doe je bij Lente

Restaurant E11F – “Belaef ‘t zelf” in Panningen ( Limburg )
Horeca

Restaurant E11F – “Belaef ‘t zelf” in Panningen ( Limburg )

Restaurant Hemingway - Grand Hotel de Draak - Bergen op Zoom - Dutch Cuisine - Bib Gourmande_8503
Horeca

Restaurant Hemingway zet lokaal voedsel op de kaart

Romantisch dineren op een prachtig zeilschip
Horeca

Romantisch dineren op een prachtig zeilschip

Brasserie Nieuw Noord Rotterdam
Horeca

Brasserie Nieuw Noord in Rotterdam, frans en rauw

Jing thee Giraffe Coffee
Horeca

Jing thee, thee bij en na een diner

Langoest Rotterdam
Horeca

Vis eten bij Restaurant Langoest

Proeflokaal op d'n Oek Zierikzee
Horeca

Lunchen bij Proeflokaal op d’n Oek in Zierikzee

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

witlof recepten
Specials

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

Witlof is een bladgroente waarvan het hoogseizoen in de wintermaanden valt. Je kunt hier in de wintermaanden de lekkerste recepten mee maken.

Check het recept of lees de info
appelcake special

Appelcake; deze varianten wil je proeven! Inclusief handige tips

roerei special

Roerei, een lekker begin van de dag

Rundvlees

Rundvlees; Soorten & Recepten

Recept in de picture

currysoep met spliterwten
Maaltijdsoep

Currysoep met spliterwten

Een heerlijke troostrijke en verwarmende currysoep met spliterwten boordevol gezonde ingrediënten. Dat is genieten zonder schuldgevoel.

Check het recept of lees de info
Gegratineerde paddenstoelen

Gegratineerde paddenstoelen

zuurkool ovenschotel met gehakt

Zuurkool ovenschotel met gehakt

Handige kooktips

Pecorino
Kookschool

Pecorino; schapenkaas uit Italië

Natuurlijk is Parmezaanse kaas de bekendste Italiaanse kaas. Maar heb jij al eens Pecorino gegeten? Een heerlijke, zoutige schapenkaas!

Check het recept of lees de info
tomaten ontvellen

Tomaten ontvellen, zo doe je dat snel en makkelijk

Kippenbouillon

Kippenbouillon; Zo maak je de allerlekkerste bouillon zelf

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Vlees bereiden; Tips & Trucs
  • Redactie op Spaghetti Carbonara
  • Coor op Vlees bereiden; Tips & Trucs
  • Gerard op Spaghetti Carbonara
  • Elise de Haan op Spaghetti Carbonara
  • Jantina op Spaghetti Carbonara
  • Redactie op Spatzle met jachtsaus en gebakken witlof
  • M.J. op Spatzle met jachtsaus en gebakken witlof
  • Redactie op Spaghetti Carbonara
  • Keimpe op Spaghetti Carbonara

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen