Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

The Park Bilderberg zet je op het verkeerde been

De menukaart van The Park Bilderberg zet je volledig op het verkeerde been tijdens de Week van de fantasie. Met huzarensalade, tomatensoep, frikandel, schnitzel en snickers denk je misschien in een wegrestaurant terecht te zijn gekomen, maar schijn bedriegt.

0 1.170

The Park Bilderberg zet je op het verkeerde been tijdens de Week van de fantasie – Dat de meeste koks creatief zijn en over een grote fantasie bevatten mag duidelijk zijn. Een dropjus of een vinaigrette van Champagne om maar wat te noemen. Dat het nog een stapje verder kan bewijst de week van de fantasie die van 12 tot en met 21 mei 2017 plaatsvindt in restaurant The Park van het Bilderberg Hotel in Rotterdam. De frikandel blijkt een asperge en de huzarensalade is er één met alle ingrediënten, maar met een presentatie zoals je hem zeker niet verwacht.


Gek van Surrealisme

Het is niet de eerste keer dat ik in The Park aan tafel mag aanschuiven, ik mocht er zelfs een dag meelopen met chef Richard de Vries en de keukenbrigade en juist dat is de reden dat ik graag nog een keer wil proeven van de heerlijkheden die op mijn bord komen te liggen. En natuurlijk ook die geschonken worden. Aanleiding voor deze perslunch is onder andere de tentoonstelling “Gek van Surrealisme’ in het (bijna) naastgelegen museum Boymans van Beuningen. Hoe zou dat proeven was de vraag van chefs Erik van Loo (twee sterren) en Richard de Vries, hoe zet je mensen op het verkeerde been? Daarnaast is de verbouwing van de hotelkamers nu afgerond en als laatste en zeker niet onbelangrijk, de temperaturen lopen weer op dus de prachtige binnentuin is weer klaar om gasten te ontvangen.

Week van de fantasie

Hoe laat je dat in je gerechten zien? Hotelkamers, een binnentuin en een tentoonstelling? Tijdens een brainstormsessie kwamen de leukste dingen naar boven. Mensen liepen door het hotel om te kijken wat er gebruikt kon worden. Sommige ideeën waren niet uitvoerbaar, maar andere vind je tijdens deze ‘Week van de fantasie’ terug. Zo ligt het bestek in een hotelpantoffel, is je servet een kussensloop, wordt een zeepbakje gebruikt voor olijfolie en pomp je die uit een zeepdispenser. Daarnaast zet de menukaart je volledig op het verkeerde been. Met huzarensalade, tomatensoep, frikandel, schnitzel en snickers denk je misschien in een wegrestaurant terecht te zijn gekomen, maar schijn bedriegt.

Niets is wat het lijkt en toch weer wel

Alles wat je verwacht in een huzarensalade vind je terug op je bord, maar de verschillende onderdelen worden compleet anders gepresenteerd. Viooltjes maken het plaatje compleet. De tomatensoep wordt, het is bijna tovenarij, ter plekke aan tafel bereid en wanneer de frikandel in het bekende smalle witte bakje op tafel komt blijkt het om asperges met hollandaisesaus (mayo), eieren (ui) en kreeftencoulis (curry) te gaan. De schnitzel wil ik echt alleen nog maar zo eten en de snickers, een signatuurgerecht van Erik van Loo, is gewoon te lekker.

Lokale ondernemers

Ook met bijpassende dranken is creatief omgegaan. Zo worden er niet alleen wijnen geserveerd, maar ook de thee Darjeeling, een eerste pluk, bij de tomatensoep. Het bier De Gozer, een oatmeal stout van de Rotterdamse Kaapse Brouwers bij de schnitzel en een Madeira bij de snickers. Aanrader: sluit je koffie af met een Limon Gerso, de Rotterdamse Limoncello. Met het risico te veel informatie te geven, wil ik toch het verhaal van de Madeira niet weglaten. De Madeira met de naam Eastwell is een eigen blend en eerbetoon aan Marinus Peeters, de oprichter van de Rotterdamse Wijnhandel Peeters en de opa van de huidige eigenaar. Tijdens een stormachtige nacht in 1913 hielp hij 75 opvarenden van het Britse stoomschip Eastwell te redden. Zelfs een hond werd op het laatste moment gered. Ik hou ervan wanneer lokale ondernemers terug te vinden zijn op de menukaarten van restaurants en The Park werkt samen met een aantal hele fijne.

The Park: Ervaar vooral zelf

De binnentuin moet je gewoon zien, ervaren, voelen. Zodra de zon doorkomt en de temperatuur hoger wordt gaat de buitenkeuken open en de big green egg aan. Midden in de stad en toch hoor je de vogeltjes fluiten. De komende week wordt het geloof ik, geweldig weer. Heb je tijd, heb je zin, wil je je laten verrassen en heerlijk eten stap hier dan eens naar binnen. En de weken erna trouwens ook, ik kan het echt aanbevelen! Oh en wanneer je denkt dat je meteen een half maandsalaris kwijt bent voor een menuutje…… een 3-gangen keuzemenu heb je voor 36 euro.

 

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer