Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Vis eten bij Restaurant Langoest

Visje eten in havenstad Rotterdam met uitzicht op de Erasmusbrug? Dat kan sinds deze week bij het nieuwe restaurant Langoest.

0 855

Vis eten bij Restaurant Langoest – Visje eten in havenstad Rotterdam met uitzicht op de Erasmusbrug? Dat kan sinds deze week bij het nieuwe restaurant Langoest van eigenaar en chef Shi-Qian Yi. Shi is geen onbekende in Rotterdam, hiervoor kon je al genieten van zijn kookkunst in restaurant Fjord. Toen de mogelijkheid kwam om samen met zijn vrouw langere tijd te reizen, verkocht Shi restaurant Fjord en genoot van de kookkunsten van anderen.

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Terug in Rotterdam kon het bijna niet anders of er lagen al nieuwe plannen op tafel. Geen liflafjes en alleen vis die hij zelf lekker vind. Vis die dagelijks vers wordt aangevoerd. Daarom is hij op zondag niet open, geen verse aanvoer van vis. Logisch toch? Komt er toevallig een mooie soort bij de leverancier binnen die niet op de menukaart staat, dan zal Shi deze niet laten liggen. “Een menukaart is zo aangepast”, vertelt hij, “als je de kans krijgt, moet je hem pakken, net zoals met het pand waar we in zitten”.

Het heeft wat tijd gekost, maar na de verbouwing is het prachtig geworden. Prachtige groen-blauwe tegels in de vorm van schubben (was nog een hele toestand omdat er niet één gelijk is), de bar, de open keuken en natuurlijk het fijne uitzicht maken dit een plek waar je goed kan genieten. Van bijvoorbeeld kreeft, griet, zeebaars, vongole (mijn favoriet!), maar ook staan er op de kaart een paar vleesgerechten. Niet iedereen houdt van vis blijkbaar (begrijp er niets van) en om diegene nu thuis te laten is ook zo wat, toch?

Info: www. langoest.nl

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer