Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Wild eten in de Achterhoek, je moet het een keer doen!

Culinair genieten? Ga eens wild eten in de Achterhoek. Hier ervaar je rust, cultuur, natuur en gastronomische verwennerijen. Wij gingen op ontdekkingstocht.

0 1.309

Wild eten in de Achterhoek, je moet het een keer doen! – Wild eten in de Achterhoek is een beleving – Vanaf half oktober is de Achterhoek de place to be voor liefhebbers van wild eten. Om die reden werden we uitgenodigd om dit zelf te komen ervaren. Dat hebben we geweten! En maar al te graag delen we hier onze ervaringen met jullie.


De Achterhoek

Wij deden dit vanuit Zutphen. Een prachtige stad om binnen te komen en vooral een stad vol oudheden. We laten ons rondleiden door een gids die echt alles weet over de geschiedenis van Zutphen. Je gaat na zo’n rondleiding ineens met hele andere ogen naar zo’n stad kijken. We raden je dan ook echt aan om je ook eens rond te laten leiden. Een mooi dagje uit waar je echt iets van opsteekt. Daarnaast is de Achterhoek natuurlijk de place to be voor fietsers, wandelaars en natuurliefhebbers. Tijdens een geweldige koetstocht zien we de bossen en landschappen, afgewisseld door prachtige kastelen en andere oudheden.Wild eten

Maar liefst 23 restaurants werken samen aan het op de kaart zetten van wild. Het jagen leeft nog echt in de Achterhoek. Deze sector heeft een tijdje behoorlijk onder vuur gelegen, maar inmiddels wordt de jacht steeds meer geaccepteerd als “Oogsten uit de natuur”.

De sector timmert hard aan de weg en gaat zienderogen vooruit. Hier in de Achterhoek valt dat ook echt op. Niet alleen de promotie van deze restaurants. Nee, het zit echt in de roots. Hier wordt voornamelijk gewerkt met wild dat ook  echt uit de regio komt. Geen hert uit Nieuw Zeeland, maar gewoon uit de Achterhoek. Voor bepaalde soorten wordt ook uitgeweken naar de Veluwe, gewoon omdat dit beter is. We laten ons bijpraten door topkoks en een poelier. De passie voor een prachtig product spat er vanaf.

Vanaf half oktober tot eind januari heeft de Achterhoekse gastronomie weer talloze smakelijke en bijzondere wildgerechten op het menu. Vaak is dit wild afkomstig uit de eigen streek en dat proef jewild-eten-in-de-achterhoek-131549Gastronomisch genieten

Wij worden gastvrij ontvangen door Brasserie 6 in Zuthpen, Strandlodge in Winterswijk (1 Michelinster), Hotel Bakker in Vorden en Le Moulin in Borculo (een prachtige watermolen). Een kleine greep uit het enorme aanbod aan restaurants dat inmiddels al voor de 36e keer intensief samenwerkt om “Wild eten in de Achterhoek” op de kaart te zetten. De foto’s geven slechts een kleine indruk van de smaken die bij ons de revue passeren. Wild wordt in de mooiste combinaties aangeboden en in veel gevallen gecombineerd met streekproducten.

Op de foto links zie je het menu dat wij tijdens deze route door de Achterhoek aangeboden kregen.

Wild eten in de Achterhoek moet je doen!

Een dagje, een weekendje of misschien wel een weekje weg? Boek eens een arrangement in de Achterhoek. Niet alleen Cultuur- en Natuurliefhebbers kunnen er hun hard ophalen, ook liefhebbers van de gastronomie komen hier volledig aan hun trekken. Ga fietsen, wandelen of maak een mooie stedentrip. Er is zoveel te ontdekken! In de laatste maanden van dit jaar sluit je je dag af in één van de vele restaurants voor een geweldig wildmenu.

Meer weten?

Kijk eens op http://www.wildetenindeachterhoek.nl/ In brochure “Wild eten in de Achterhoek” 2016 vind je een schat aan informatie en inspiratie. De brochure kun je hier online bekijken. Doen!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer