Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Appels en Peren, 30 zoete en hartige gerechten door Sandra Ysbrandy

Appels en Peren, 30 zoete en hartige gerechten door Sandra Ysbrandy. In haar boek Appels & Peren beschrijft zij naast de verschillende appel- en perensoorten ook nog eens 30 zoete en hartige gerechten die je ermee kunt maken.

0 931

Wat was ik blij met mijn eerste grote Rode Ster appeloogst van de oude appelboom op de volkstuin die ik twee jaar geleden heb overgenomen. Het jaar ervoor waren de appeltjes te verwaarlozen maar dit najaar had ik een grote plukmand vol. Maar wat doe je met zoveel appels?

Het boek van Sandra Ysbrandy biedt uitkomst. In haar boek Appels & Peren beschrijft zij naast de verschillende appel- en perensoorten ook nog eens 30 zoete en hartige gerechten die je ermee kunt maken. Nieuwsgierig startte ik met lezen.

Wie is Sandra Ysbrandy?

Sandra is een creatieve duizendpoot en we kennen haar ondermeer van het televisieprogramma “het familiediner” waar zij drie jaar als vaste kok werkte. Sinds augustus 2012 is zij iedere zondagmiddag te zien in het televisieprogramma “Life 4 you” van Irene Moors en Carlo Boszhard.

Naast TV kok is zij auteur, verzorgt zij diners op maat, geeft zij kookdemonstraties over haar “vintage kookstijl”, verzorgt zij workshops en jureert zij op verzoek bij culinaire evenementen.

Haar stijl van koken is is te omschrijven als goed en gezond eten, eenvoudig te bereiden en waar je samen met familie en vrienden van geniet. Authentieke smaken, puur, gezond en met respect voor seizoenen en dieren.

Appels & Peren

Na de prachtige cover, waarbij niet alleen haar stijl voor vintage koken naar voren komt maar ook haar liefde voor vintage (King Louie) jurkjes, volgt een duidelijke inhoudsopgave.

In de inleiding beschrijft Sandra hoe haar liefde voor nostalgisch koken is ontstaan en hoe zij alle recepten heeft uitgeprobeerd op haar eigen AGA fornuis.

De recepten

P1010243Elk recept wordt voorafgegaan door foto’s van de bereiding en/of het eindresultaat. Hiermee geeft zij letterlijk een kijkje in haar eigen keuken.

Er is een verdeling gemaakt tussen appels en peren en tussen zoete en hartige gerechten.

De recepten zijn voorzien van een duidelijk ingrediëntenoverzicht en hebben een heldere uitleg. Bij sommige recepten worden extra tips gegeven of wordt aan de hand van een vintagemeter aangegeven hoe nostalgisch een recept bijvoorbeeld is.

De receptuur uit een boek kan je naar mijn mening pas echt goed beoordelen als je er een recept uit hebt gemaakt. Ik nam de proef op de som en heb de “appelcrumble” gemaakt. De verhoudingen van de ingrediënten kloppen perfect net als de baktijd. En wat ook niet onbelangrijk is, het smaakte goddelijk.

Bij zoet fruit zoals appels en peren ben je snel geneigd zoete gerechten te maken. Sandra laat zien dat zoet fruit ook uitstekend in hartige gerechten te gebruiken is.

Achterin het boek staat een opsomming van alle in het boek voorkomende recepten, gevolgd door een index van ingrediënten. Wat ook handig is, is dat het boek ruimte biedt om aantekeningen te maken.

Prijs/kwaliteit verhouding

Het boek is handzaam, heeft een overzichtelijke indeling,  heerlijke recepten en prachtige foto’s. Nadat ik het boek met veel plezier had gelezen, was ik toch nieuwsgierig naar de prijs. Ik heb even een paar keer moeten googelen want ik kon het eigenlijk niet geloven. Het boek wordt al aangeboden voor  12,50 euro. Wil je een origineel en betaalbaar kookboek cadeau doen, dan kan ik dit boek zeker aanraden!

Online bestellen

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer