• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, maart 22, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Kookboeken

“Arabia bij je thuis”, een abc voor de Arabische keuken

door Marlene Stolte
in Kookboeken
0
0
Arabia bij je thuis

“Arabia bij je thuis”, een abc voor de Arabische keuken – Kookboeken, ik kan er echt niet genoeg van hebben. Recepten op internet zijn absoluut handig, ik ben de laatste om dat hier te ontkennen. Maar, oh, oh, een echt kookboek. Even terugbladeren, zal ik dit of toch dat. Of toch nog dat wat ik vorige week in dat andere boek heb gezien. Ik zit regelmatig met een aantal boeken om me heen op zoek naar inspiratie voor een maaltijd, om dan kijkend op de klok er achter te komen dat het alweer anderhalf uur later is.

Het derde kookboek van Nadia Zerouali en Merijn Tol

Blij als een kind was ik dan ook weer toen het laatste kookboek van Nadia Zerouali en Merijn Tol, “Arabia bij je thuis” in mijn brievenbus lag. Al uitgegeven in 2012 en door mijn wensenlijstje geglipt, maar nu dan toch als mooie aanvulling op de plank. Dit is het derde boek van de twee dames en het eerste boek “Arabia” heb ik al een aantal jaar op de plank liggen. Vooral in de zomer is dat een boek waar ik graag in spiek. Op de site www.nadiaenmerijn.nl  geven ze aan dat de eerste twee boeken echte reis-eetboeken (per land ingedeeld) zijn en dat de laatste vooral gaat over ingrediënten.

En dan vooral over ingrediënten die je ook prima hier in Nederland (en België) kan kopen. Want een boek met prachtige recepten maar waarvoor je niet de juiste spullen kunt halen, is een boek om op 27 april op het kleedje te leggen. Handig is daarom ook dat achterin het boek een lijst met winkels staat waar de ingrediënten te koop zijn. Mijn Marokkaanse buurtsuper staat er niet in maar die kan ik heel handig via hun site toevoegen aan de lijst zodat we met z’n allen niet doelloos rond dwalen op zoek naar bijvoorbeeld oranjebloesemwater, maar direct op de fiets kunnen springen om dit smakelijk geurende watertje te halen.

Lees het voorwoord van Arabia bij je thuis!

Lezen jullie wel eens het voorwoord in een kookboek of blader je meteen door naar de gerechten? Niet overslaan in dit boek! Er staat een hoop nuttige informatie in. Welke keukenbenodigdheden zijn handig zijn om in de buurt te hebben, of dat ze met peterselie altijd platte peterselie bedoelen, welke olijfolie gebruik je waarvoor en nog veel meer handige dingen die je maar beter kan weten voordat je begint met koken. En natuurlijk staat erin hoe ze gekomen zijn tot het schrijven van dit boek. Dit doen ze met zo’n enthousiasme dat je je afvraagt waarom de Arabische keuken (en de invloed die het heeft gehad op de landen rond de Middellandse Zee) niet al veel bekender is in ons land.

Ik vind de indeling van het boek handig

De recepten zijn per ingrediëntencategorie ingedeeld en dit vind ik erg handig, want hoewel ik graag over de grens kook heb ik echt geen idee wat B’stilla , Dukkah of Amlou is. Je ziet nu snel dat het om een gerecht met vijgen, dadels, noten of een specerijmengsel gaat. Voor elk hoofdstuk wordt nog even dieper ingegaan op de ingrediënten, soms alternatieven gegeven of aangegeven hoe je zelf bepaalde dingen kan (in)maken.

Leuke recepten en fijne tips

De recepten zijn verbazend simpel, geen lange lijsten met ingrediënten en niet veel stappen voordat je een heerlijk gerecht, verrukkelijke koekjes of je zelfgemaakte hummus met een variatie daarop, op tafel kan zetten.

Ben je klaar om lekker aan de slag te gaan met dit boek en heb je vrienden uitgenodigd voor een Arabische avond, dan staan achterin tips hoe je de verschillende recepten kan combineren voor een feestelijke menu, hoe je je tafel kan aankleden en welke gebruiken horen bij de heerlijkheden die je op tafel zet. Maar wil je vanavond snel iets maken dan staan de snelle recepten ook overzichtelijk bij elkaar. Er is zelfs een pagina met voorstellen voor de muziek die je erbij kan draaien! Een boek dat je van voor tot achter helemaal kan gebruiken dus!

Heb ik je lekker gemaakt en zie je dit kookboek helemaal zitten: het boek wordt uitgegeven door Kosmos Uitgevers, ISBN 978 90 215 5220 0.  Je kunt het via deze link bij Polare bestellen of via de site van de dames.

Rest mij dit nog te zeggen: Yalla! en dat betekent zoveel als “Vooruit, aan de slag!”

DeelPinTweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Zilt door Annette van Ruitenburg
Kookboeken

Zilt; door Annette van Ruitenburg

Receptloos - Marlies Kooiman
Kookboeken

Receptloos; Een kookboek zonder recepten van Marlies Kooiman

Asian Green van Ching-He Huang
Kookboeken

Asian Green van Ching-He Huang

Vegetalia van Luna Trapani
Kookboeken

Vegetalia van Luna Trapani

ik eet zo graag
Kookboeken

Ik eet zo graag; Pascale Naessens

Ottolenghi Test Kitchen
Kookboeken

Ottolenghi Test Kitchen, Shelf-love

Bistro Manon - Dagelijkse inspiratie voor het hele gezin - Kookboek
Kookboeken

Bistro Manon; dagelijkse inspiratie voor het hele gezin

Med Claudia Roden
Kookboeken

Med van Claudia Roden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

ananas
Specials

Ananas; de lekkerste dingen maken met verse ananas

Heerlijk fris zo uit het vuistje, maar ook erg lekker in zowel hartige als zoete gerechten, verse ananas is een topper in de keuken.

Check het recept of lees de info
salades met appel

Salades met appel; dit zijn de lekkerste recepten

Hollandse borrelplank

Hollandse borrelplank; een feestje!

Rode kool met appel

Rode kool met appel; een fantastische combi

Recept in de picture

gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten
Pastagerechten

Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

Toe aan een dagje zonder vlees of een makkelijke maaltijd? Dan is deze gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten een perfecte keuze.

Check het recept of lees de info
Risotto met drie kazen

Risotto met drie kazen

ovenschotel met kabeljauw en broccoligratin

Ovenschotel met kabeljauw en broccoligratin

Handige kooktips

onderdelen keukenmachine
Kookschool

Onderdelen van de keukenmachine, waar gebruik je ze voor?

Waar gebruik je al die onderdelen van de keukenmachine voor? Hier vind je een uitgebreide uitleg over het hoe en waarom van deze onderdelen.

Check het recept of lees de info
Broccoli koken

Broccoli koken; zo blijft die mooi groen

Leidse kaas

Leidse kaas; weet jij het verschil met Goudse komijnekaas?

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Oosterse zalm uit de oven
  • Elise de Haan op Turkse bietensalade (vegetarisch)
  • Peggy Lieuwsjong-Schultz op Turkse bietensalade (vegetarisch)
  • O. Sandu op Oosterse zalm uit de oven
  • Elise de Haan op Gegratineerde aardappels met kwark
  • Gerard van der Leeuw op Gegratineerde aardappels met kwark
  • Redactie op Ovenschotel met kabeljauw en broccoligratin
  • lea devriese op Ovenschotel met kabeljauw en broccoligratin
  • Redactie op Ontbijtkoek maken; Heel Holland hapt straks naar…..
  • Willem TenWolde op Ontbijtkoek maken; Heel Holland hapt straks naar…..

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen