Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Avocado en Zoete aardappel van Colette Dike

“Avocado” en “Zoete aardappel” van Colette Dike van Fooddeco.nl. Twee boeken waarin food en styling op een prachtige manier samenkomen.

0 605

Avocado en Zoete aardappel van Colette Dike – Colette Dike van Fooddeco.nl presenteerde onlangs haar tweede boek. Vorig jaar verscheen al haar boek “Avocado” en wat zij destijds deed met de avocado doet zij opnieuw in haar nieuwe boek; “Zoete aardappel”. Één ingrediënt en daar een compleet boek aan wijden. Het lukt Colette, zowel met de avocado als met de zoete aardappel, er een mooi boek met prachtige foto’s en heerlijke recepten van te maken.


Wie is Colette Dike ??

Colette Dike is de oprichtster van Fooddeco.nl en heeft op instagram inmiddels een flink aantal volgers weten te vergaren. Degene die haar daar volgen zullen ook niet zo verrast zijn geweest over de inhoud van de boeken als dat ik was toen ik ze voor het eerst opensloeg. De foto’s in deze boeken zijn indrukwekkend en even voel ik me een beetje overdonderd máár de recepten zijn veelal goed te maken en zeker niet te ingewikkeld. De combinatie van styling en food is een trend die we de laatste tijd steeds vaker zien. Een maaltijd moet niet alleen lekker zijn maar ook mooi gepresenteerd worden. Colette combineert haar passie voor eten en styling met succes want inmiddels heeft deze combinatie geresulteerd in Fooddeco.nl, een website met smaak. Daarbij een blog waar zij haar recepten deelt, een veel gevolgd instagram account en inmiddels dus ook deze twee boeken.

Food Deco loves food, design, haute couture, burgers, truffle, tupperware, chandeliers and – most of all – Food Deco makes you feel hungry!

Avocado & Zoete aardappel

Beide boeken hebben dezelfde opzet en uitstraling, beide met uitgangspunt dat ene ingrediënt; Avocado dan wel Zoete aardappel. De boeken beginnen met de uitleg van enkele technieken die worden gebruikt en een handig “wat heb je nodig” lijstje. Daarna volgen de recepten onderverdeeld in Ontbijt, brunch/lunch, diner en snoepen. Het avocado boek heeft nog een hoofdstuk snacks en de zoete aardappel een apart hoofdstuk friet.

Dat een avocado maar ook de zoete aardappel heel veelzijdig is toont Colette met beide boeken zeker aan, een chocolademousse, een pizzabodem of wafels met zoete aardappel, maar ook avocadobrownie’s, avocadofrietjes en natuurlijk niet te vergeten verschillende variatie’s op de alom bekende guacamole.

Conclusie

Twee boeken waarvan zeker de styling indrukwekkend is, dat daarbij ook nog eens een flink aantal lekkere en verrassende recepten gedeeld worden maken dat ik beide boeken een welkome aanvulling op mijn kookboeken collectie vind.

Facts;

Titel: Avocado – Zoete aardappel
71 pagina’s, hard cover
Uitgeverij J.H.Gottmer / H.J.W. Brecht B.V.
ISBN: 978 90 230 1496 6 / 978 90 230 1531 4
Prijs: 11,00 / 10,99
O.a. verkrijgbaar via: Bol.com

 

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer