Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Baked Louies – Feest: 100 heerlijk hippe recepten

Feest van Baked Louies is een feestelijk boek dat vooral studenten aan zal spreken. Gemaakt vanuit de studentenkeuken voor echte studentenfeestjes.

0 534

Baked Louies – Feest : 100 heerlijk hippe recepten. Louie van Niewenborgh brengt onder de naam Bakes louie’s zijn boeken uit. Louie is een Student uit België die al vroeg een liefde voor bakken heeft ontwikkeld. Hij was 17 toen zijn eerste boek Bakes Louie’s verscheen.  Nu vele recepten en jaren later verschijnt zijn 2e boek: “Feest”. Volgens Louie is er namelijk iedere dag wel een rede voor een feestje.


Baked Louies – Feest voor studenten

Feest is een boek wat niet direct voor iedereen is weggelegd. Het is echt een boek gericht op jongeren zoals de schrijver zelf. Hij is student en woont op Kot zoals ze dat in België zo mooi zeggen. Al zijn recepten zijn volgens eigen zeggen gemaakt in een keuken van een studentenhuis met, zoals dat in een echt studentenhuis hoort, een afgeleefde oven, een oude handmixer, potten en pannen. En ja studenten hebben een beperkt budget dus ook daar is rekening mee gehouden. Wanneer er duurdere ingrediënten gebruikt zijn wordt er vaak een alternatief geboden. Al moet ik eerlijk zeggen voor Nutella, Oreo en Cuberdons kan ik niet direct een goedkoper alternatief bedenken.

Baked Louies

Het boek bevat zowel hartige als zoete gerechten al spelen de zoete gerechten duidelijk een hoofdrol. De gerechten zijn typisch studenten gerechten waarvan sommige met een knipoog. Bijvoorbeeld de taart met afgehakte vingerkoekjes en een bak aarde met wormen als dessert. Voor studenten wellicht leuk, ik vind het iets minder. Verder kom je naast lekkere taarten, veel koekjes, chocolade gerechten en versnaperingen voor op een feestje tegen. Al kun je deze recepten natuurlijk ook maken als je geen feestje hebt maar gewoon zin hebt in iets lekkers.

Indeling van het boek

De recepten zijn ingedeeld in 17 hoofdstukken genoemd naar het soort feest waarvoor de recepten geschikt zijn. Denk daarbij aan Kerst, tuinfeest, kotfeest of een luie zondag. Verder vind je er een korte beschrijving van de meest gebruikte ingrediënten en de reden waarom er voor deze ingrediënten gekozen is. Ook worden er tips gegeven over het opkloppen van eiwit, kneden, temperaturen en zo meer. Deze tips en beschrijvingen kunnen erg handig zijn voor de beginnende bakkers.

Baked Louies
Baked Louies

Conclusie

Feest is een boek echt gericht op studenten. Niet alleen door de recepten maar ook door de geplaatste foto’s. Ze geven een specifieke studentensfeer weer. Leuk dus voor studenten minder voor de doorsnee thuisbakker, al staan er zeker leuke recepten tussen die door iedereen gemaakt kunnen worden.

Facts

Baked Louies – Feest : 100 heerlijk hippe recepten

Schrijver: Louie van Nieuwenborgh

Uitgeverij: M-Books/WPG Uitgevers Belgie

240 pagin’s hardcover

Prijs: 24,99

ISBN: 978 90 223 3377 8

o.a. verkrijgbaar via Bol.com

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer