• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zaterdag, mei 28, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Kookboeken

Boekentip: Bier & Food van Puck Kerkhoven

Redactie door Redactie
in Kookboeken
0
0
Bier & Food-Puck-Kerkhoven_2706

Boekentip: Bier & Food van Puck Kerkhoven – Eindelijk treffen we er weer eens één. Een echt leuk boek over food. In lange reeksen van gezonde boeken die we echt niet allemaal in de kast willen hebben, vallen echte boeken gelukkig snel op. Enigszins verbaasd kijk ik als dit boek door mijn brievenbus valt. Het boek Bier & Food is van niemand minder dan Puck Kerkhoven. Maar Puck… hadden we jou niet eerder ontmoet? Bij Kliekipedia toch, met het “Nieuwe Kliekjesboek”.

Over de schrijver

Puck Kerkhoven is culinair journalist en auteur. Ze schrijft o.a in dagbladen, horecavakbladen en op haar eigen blog. Daarnaast is Puck ook bierfan en jurylid van het Biergenootschap der Lage Landen. De persoon om een boek als dit te schrijven dus!

Foodpairing

Een boek naar mijn hart. Oké, dat was te verwachten voor een bierliefhebber. Maar als foodblogger wordt ik ook regelmatig gewezen op de vele mogelijkheden van foodpairing. Sommige gaan me echt veel te ver. Natuurlijk combineert het één beter dan het ander maar in werkelijkheid is het voor de thuiskeuken vaak veel te hoog gegrepen. De meeste foodpairing sessies komen overigens ook van mensen die daar een commercieel belang in hebben. Ga je er wat nuchterder in staan dan krijg je een boek zoals Puck dat hier lanceert.

Bier&Food-Puck-Kerkhoven_2713

De toon wordt gezet

In het begin van het boek legt Puck uit hoe het boek werkt. Ze raakt me dan ook direct als ze zegt “Als je het lekker vindt, is het al gauw goed. Smaken verschillen nu eenmaal”. Daarmee zegt ze direct heel veel over het boek. Het is geen lange lijst van producten met een speciaal bieradvies, maar een luchtig geschreven boek over de mooie combinatie van bier en food. Het is dan ook een echt leuke nieuwkomer. Er zijn al zoveel boeken over wijn, maar een boek als dit was ik nog niet tegengekomen en zet ik met plezier in mijn boekenkast.

Bier & Food in het kort

Drink je meerdere bieren bij een menu, dan bouw je dat op van licht naar steeds een beetje krachtiger. Het boek begint dan ook met de verschillende alcoholpercentages in bier. Vervolgens komt het bierglas aan bod. Een erg belangrijk onderdeel wat mij betreft. Een pilsje drink je niet uit een bokaal en een speciaalbier drink je niet uit een pul. Alleen daarvoor zou je het boek al aanschaffen. Het boek gaat verder met de juiste wijze van een biertje schenken en last but not least hoe je bier moet proeven.

Vervolgens deelt Puck alle bieren in en geeft per categorie haar adviezen. Door zelf ook in die categorieën te denken is de combinatie van Bier & Food gewoon voor de hand liggend. Vervolgens kies je zelf wat je lekker vindt en de ideale match is geboren. Met bier kun je natuurlijk ook koken. Mosselen, gekookt in witbier zijn een feest. Een mooie triple in een stoofpot. Mijn biertje in de barbecuesaus sla ik over Puck, die heb ik namelijk nodig terwijl ik wacht op mijn sappige entrecote.

Bier & Food-Puck-Kerkhoven_2707

In ere herstellen

Het boek stimuleert je echt om dat aloude biertje in ere te herstellen. Zowel Nederland als België zijn echte bierlanden. Hier groeien nauwelijks druiven, maar wel volop granen. In de oude steden zie je onze bierhistorie nog altijd terug. Alle reden om die oude, bijna vergane, glorie in ere te herstellen. Niet alleen de Heinekens en Amstels, maar vooral die mooie speciaalbiertjes met een verhaal. Gebrouwen met passie, en met dezelfde passie geserveerd naast een gerecht uit eigen keuken.

Bier & Food
€22,95
ISBN 9789401604147
Puck Kerkhoven
Xander Uitgevers

DeelPinTweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Zilt door Annette van Ruitenburg
Kookboeken

Zilt; door Annette van Ruitenburg

Receptloos - Marlies Kooiman
Kookboeken

Receptloos; Een kookboek zonder recepten van Marlies Kooiman

Asian Green van Ching-He Huang
Kookboeken

Asian Green van Ching-He Huang

Vegetalia van Luna Trapani
Kookboeken

Vegetalia van Luna Trapani

ik eet zo graag
Kookboeken

Ik eet zo graag; Pascale Naessens

Ottolenghi Test Kitchen
Kookboeken

Ottolenghi Test Kitchen, Shelf-love

Bistro Manon - Dagelijkse inspiratie voor het hele gezin - Kookboek
Kookboeken

Bistro Manon; dagelijkse inspiratie voor het hele gezin

Med Claudia Roden
Kookboeken

Med van Claudia Roden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Recepten met langoustines
Specials

Recepten met Langoustines; een feestje op je bord!

Als je van langoustines houdt, en je hebt inspiratie nodig kijk dan eens bij onze recepten met langoustines en leef je uit!

Check het recept of lees de info
Dressings op basis van yoghurt

Dressings op basis van yoghurt

Eieren koken

Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Aardappels van de barbecue

Aardappels van de barbecue

Recept in de picture

Penne met verse zalm en verse spinazie
Pastagerechten

Penne met verse zalm en verse spinazie

Eenvoudige en pure smaken vormen de basis van deze penne met verse zalm en verse spinazie, natuurlijk mogen de verse tomaten niet ontbreken.

Check het recept of lees de info
Oosterse wokschotel met broccoli

Oosterse wokschotel met broccoli

Gevulde aubergine

Gevulde aubergines; met een vulling van groenten en kikkererwten

Handige kooktips

verse zalm bakken
Kookschool

Zalm bakken of grillen doe je zo

De perfect malse zalm bakken of grillen is best makkelijk! Volg de stap-voor-stapinstructies en eet nooit meer droge zalm.

Check het recept of lees de info
Morbier

Morbier; Het fantastische verhaal achter een drielaags kaasje

Eieren koken

Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Ratatouille; Frans gerecht met Nederlandse groenten
  • Gerda op Ratatouille; Frans gerecht met Nederlandse groenten
  • Connie Derks op Ovengegaarde zalm in roomsaus
  • Eliann Benneheij op Ovengegaarde zalm in roomsaus
  • Peter op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.
  • Connie Derks op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Tineke Oud op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Redactie op Pizza met wilde spinazie en haloumi

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?
  • Adverteren

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen