Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Dagelijkse kost deel 2 van Jeroen Meus

Dagelijkse kost deel 2 van Jeroen Meus, een boek met voldoende inspiratie voor wanneer je weer eens niet weet wat te koken.

0 1.032

Dagelijkse kost: koken met gezond verstand – Jeroen Meus is bekend geworden door zijn dagelijkse programma op de Belgische televisie. Hij heeft een keuken in het centrum van Leuven waar de programma’s opgenomen worden en de mensen een kijkje in zijn keuken kunnen nemen. Dit programma heet hoe toepasselijk: Dagelijkse kost. Hier komen op werkdagen leuke, makkelijke en soms ook iets minder makkelijke maaltijden voorbij om thuis mee aan de slag te gaan. Zoals vaak gebeurd worden er boeken geschreven die aansluiten op deze programma’s. En bij één boek bleef het niet dit is inmiddels boek nummer twee.

Dagelijkse kost

Het boek wat dezelfde naam heeft als zijn programma en bevat meer dan 100 recepten voor dagelijks gebruik. Vaak zijn het typisch Belgische recepten en benamingen wat het wel leuk maakt. De recepten zijn voor vrijwel iedereen te doen en hebben een grote variëteit. Ook de ingrediënten zijn goed te verkrijgen. Soms brood en soep een andere keer gamba’s of gebak. Echt recepten voor alle dagen dus.

Inhoud

Het boek bevat 8 hoofdstukken. Natuurlijk zijn er hoofdstukken over vlees en vis maar ook vegetariërs worden niet vergeten. Voor de liefhebbers van pasta, pizza en lekkere snacks uit het vuistje is er van alles te vinden. Soep en royaal belegd brood komen ook aan bod voor de avonden dat je wat minder tijd hebt om uitgebreid te koken. En zoals het een goede Belg betaamd worden de dessertjes niet vergeten. Er is een extra hoofdstuk waar enkele basis bereidingen aan bod komen die handig zijn om te weten.Het boek staat vol met mooie foto’s grote foto’s van de gerechten zodat je een goed beeld krijgt van het gerecht. Verder staan er veel leuke foto’s in met een typisch Belgisch sfeertje wat het boek een eigen uitstraling geeft.

Conclusie

Een leuk boek met veel gevarieerde gerechten. Persoonlijk vind ik het tweede boek leuker dan het eerste maar dat kan persoonlijk zijn. Het is een inspirerend boek voor wanneer je weer eens niet weet wat te koken, er staat vast iets bij wat je leuk vindt om te maken of waar je trek in hebt wat niet al te moeilijk is om te maken.

Facts:

  • Titel: Dagelijkse kost deel 2
  • Auteur: Jeroen Meus
  • Uitgeverij: Eén, Hotel Hungria & uitgeverij Manteau
  • Pagina’s: 285 Hardcover
  • ISBN: 978 90 223 3423 2
  • Prijs: 24,99
  • Verkrijgbaar bij de boekhandel en via Bol.com

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer