• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
dinsdag, april 13, 2021
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Kookboeken

De Groentebijbel van Mari Maris

door Redactie
in Kookboeken
0
3
groentebijbel mari maris
De groentebijbel van Mari Maris

De Groentebijbel, van aardappelpuree tot zuringsouffle, geschreven door Mari Maris. Hoe zeg je?? Mari Maris, maar eigenlijk heet ze Maris Hakkenberg -Van Gaasbeek, maar dat is zó lang om te onthouden, dus dat mag iedereen meteen weer vergeten. Maris is in 1974 in Amsterdam geboren, maar woont nu sinds een aantal jaren in Noord-Frankrijk. Zij heeft daar een oude bakkerij met een stukje grond gekocht en verbouwd er allerlei soorten groenten voor eigen gebruik en om als streekproduct te verkopen aan de plaatselijke bevolking. Deze veelzijdige dame staat al sinds haar vijftiende in de keuken, werkte in restaurantkeukens, had haar eigen cateringbedrijf, werkte als freelance kok en nu teelt ze de lekkerste verse groente. En dan is het schrijven van een echte Groentebijbel eigenlijk wel een logisch vervolg.

Mari Maris wil met haar ’bijbel’ een basis geven.

Wat een goed boek! Echt een toppertje! Geen wonder dat de eerste druk binnen no time was uitverkocht. Gelukkig heeft uitgeverij Carrera weer een nieuwe voorraad laten maken, waar ik er nu een van bezit en echt nóóit meer weg doe! Het boek is met recht een bijbel op het gebied van groente, boordevol lekkere recepten, feiten en weetjes. Elke ouder zou zijn kind(eren) die het huis uitgaat(n) dit mooie groente standaardwerk verplicht moeten meegeven.

De Groentebijbel is overzichtelijk en start met een inleiding, dan volgt er een gedeelte met allerlei leerzame Groentebijbel - Boerenkoolbasisbegrippen zoals: julienne snijden, het vouwen van eiwitten, wat een passe-vite is (wij noemen het een passeerzeef, maar ik geef toe, dat klinkt wel een stuk minder chique). Dan volgen de basisrecepten die je later eventueel nodig hebt om de groente gerechten klaar te maken. Van mayonaise tot  witte wijn roomsaus, van verse groente bouillon tot pesto. Het boek bevat ook een handige seizoenskalender (kijk, daar zijn wij van Lekker Tafelen dol op), zodat je precies kunt opzoeken welke groente wanneer vers verkrijgbaar is. Verder staan er zo’n 65 groente soorten op alfabetische volgorde. Je krijgt een uitgebreid verslag over de groente en vervolgens de bijbehorende recepten. Die helemaal niet moeilijk te maken zijn, bovendien erg lekker en natuurlijk met super verse ingrediënten.

Met meer dan 65 groentesoorten, 850 recepten, een eindeloze lijst variaties daarop en bijpassende serveersuggesties is de Groentebijbel van Mari Maris het standaardwerk over groenten.

Mari Maris besloot na twintig jaar haar koksbuis aan de wilgen te hangen en groenten te gaan verbouwen. Groentebijbel is geen vegetarisch kookboek maar een standaardwerk waarin Maris haar ervaringen als kok en groenteboer bijeen heeft gebracht. Ook laat ze zien hoe de groenten groeien en weet ze over elke groentesoort interessante wetenswaardigheden te vertellen.

Je kunt hieronder het boek eventueel bestellen als er binnenkort iemand op zichzelf (of samen gaat) wonen, voor je broer die nu eindelijk eens moet leren koken met verse ingrediënten of gewoon voor jezelf, lekker voor de heb en het staat zo trendy in de keuken. “Nee, meid wat leuk! Jij hebt ook een Mari Maris in huis! Wat een fantastisch boek hé!”

O.a. verkrijgbaar bij Bol.com

DeelPinTweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Broodje hamburger hawai
Vleesgerechten

Broodje hamburger Hawaï met kaas en ananas

Zoetzure linten van komkommer en wortel
Bijgerecht

Zoetzure linten van komkommer en wortel

schuimomelet
Kookschool

Schuimomelet; Het recept voor een extra luchtige omelet

Kippenvleugeltjes in shoarmamarinade
Hapjes

Kippenvleugeltjes in shoarmamarinade

Stamppot raapstelen met een Mediterraan tintje
Stamppot

Stamppot raapstelen met een Mediterraan tintje

Reacties 3

  1. repel says:
    6 jaar geleden

    leuke tekst maar zorg in vredesnaam voor correct Nederlands. in het eerste deel staat verbouwd waar het verbouwt moet zijn. is dat nou zo ontzettend moeilijk?

    Beantwoorden
  2. Salima Holleman says:
    6 jaar geleden

    Onlangs Groentebijbel aangeschaft. Complimenten voor dit boek. Hier heb ik wat aan. Volg nu graag de updates.

    Beantwoorden
    • Lekker Tafelen says:
      6 jaar geleden

      Leuk om te horen Salima. Nou en of we updaten met groenten. Onze nieuwe pagina al gezien?

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

frittata recepten
Specials

Frittata recepten; De restjes van het weekend opmaken

Verschillende frittata recepten voor een heerlijke lunch of een snelle maaltijd. Ideaal om restjes groenten of vlees/vis in te verwerken.

Lees verder
Asperge recepten & tips

Asperges; recepten & tips met Hollandse asperges

karnemelk

Karnemelk; Ook dat is een musthave in je koelkast

Nieuwe recepten

Broodje hamburger hawai
Vleesgerechten

Broodje hamburger Hawaï met kaas en ananas

Een gegrilde hamburger op een broodje met daarop een schijf ananas bedolven onder gesmolten kaas, dat mag een broodje hamburger...

Lees verder
Zoetzure linten van komkommer en wortel

Zoetzure linten van komkommer en wortel

Kippenvleugeltjes in shoarmamarinade

Kippenvleugeltjes in shoarmamarinade

Handige kooktips

schuimomelet
Kookschool

Schuimomelet; Het recept voor een extra luchtige omelet

Een luxe en luchtige uitvoering maken van een omelet? Probeer dan eens de schuimomelet! Zowel in hartige als in zoete...

Lees verder
Raapsteeltjes bereiden

Raapsteeltjes bereiden, dat doe je zo!

boter klaren of geklaarde boter maken

Boter klaren of geklaarde boter maken ( met foto instructie )

Wij zoeken hobbykoks. Echte hobbykoks met een beetje ervaring.

Ben jij een echte culinaire actieveling en vind je het leuk om daar meer mee te doen? Dan is hier jouw uitdaging! Wij zijn op zoek naar echte hobbykoks die een uitdaging aandurven. Je bent niet snel bang van een ingrediënt en durft het aan om buiten je comfortzone te stappen. We helpen je aan interessante ingrediënten om mee aan de slag te gaan en zorgen voor de nodige uitdagingen. We beloven… het wordt super leuk!

MEER INFORMATIE

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Pittige kippenvleugels uit de oven, lekker op elk moment!
  • unieke_henrike op Pittige kippenvleugels uit de oven, lekker op elk moment!
  • Redactie op Quiche van broccoli met ham en gorgonzola
  • Ria op Quiche van broccoli met ham en gorgonzola
  • Jeroen op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Redactie op Scholrolletjes met Dijonaisesaus
  • Frank van der Bolt op Scholrolletjes met Dijonaisesaus
  • Redactie op Wilde zalm of kweekzalm? Waar moet je op letten

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen