• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zondag, januari 17, 2021

Geen producten in je winkelmand.

  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Kookboeken

De Groentebijbel van Mari Maris

door Redactie
in Kookboeken
groentebijbel mari maris
Deel op facebookPin op PinterestDeel op twitter
De groentebijbel van Mari Maris

De Groentebijbel, van aardappelpuree tot zuringsouffle, geschreven door Mari Maris. Hoe zeg je?? Mari Maris, maar eigenlijk heet ze Maris Hakkenberg -Van Gaasbeek, maar dat is zó lang om te onthouden, dus dat mag iedereen meteen weer vergeten. Maris is in 1974 in Amsterdam geboren, maar woont nu sinds een aantal jaren in Noord-Frankrijk. Zij heeft daar een oude bakkerij met een stukje grond gekocht en verbouwd er allerlei soorten groenten voor eigen gebruik en om als streekproduct te verkopen aan de plaatselijke bevolking. Deze veelzijdige dame staat al sinds haar vijftiende in de keuken, werkte in restaurantkeukens, had haar eigen cateringbedrijf, werkte als freelance kok en nu teelt ze de lekkerste verse groente. En dan is het schrijven van een echte Groentebijbel eigenlijk wel een logisch vervolg.

Mari Maris wil met haar ’bijbel’ een basis geven.

Wat een goed boek! Echt een toppertje! Geen wonder dat de eerste druk binnen no time was uitverkocht. Gelukkig heeft uitgeverij Carrera weer een nieuwe voorraad laten maken, waar ik er nu een van bezit en echt nóóit meer weg doe! Het boek is met recht een bijbel op het gebied van groente, boordevol lekkere recepten, feiten en weetjes. Elke ouder zou zijn kind(eren) die het huis uitgaat(n) dit mooie groente standaardwerk verplicht moeten meegeven.

De Groentebijbel is overzichtelijk en start met een inleiding, dan volgt er een gedeelte met allerlei leerzame Groentebijbel - Boerenkoolbasisbegrippen zoals: julienne snijden, het vouwen van eiwitten, wat een passe-vite is (wij noemen het een passeerzeef, maar ik geef toe, dat klinkt wel een stuk minder chique). Dan volgen de basisrecepten die je later eventueel nodig hebt om de groente gerechten klaar te maken. Van mayonaise tot  witte wijn roomsaus, van verse groente bouillon tot pesto. Het boek bevat ook een handige seizoenskalender (kijk, daar zijn wij van Lekker Tafelen dol op), zodat je precies kunt opzoeken welke groente wanneer vers verkrijgbaar is. Verder staan er zo’n 65 groente soorten op alfabetische volgorde. Je krijgt een uitgebreid verslag over de groente en vervolgens de bijbehorende recepten. Die helemaal niet moeilijk te maken zijn, bovendien erg lekker en natuurlijk met super verse ingrediënten.

Met meer dan 65 groentesoorten, 850 recepten, een eindeloze lijst variaties daarop en bijpassende serveersuggesties is de Groentebijbel van Mari Maris het standaardwerk over groenten.

Mari Maris besloot na twintig jaar haar koksbuis aan de wilgen te hangen en groenten te gaan verbouwen. Groentebijbel is geen vegetarisch kookboek maar een standaardwerk waarin Maris haar ervaringen als kok en groenteboer bijeen heeft gebracht. Ook laat ze zien hoe de groenten groeien en weet ze over elke groentesoort interessante wetenswaardigheden te vertellen.

Je kunt hieronder het boek eventueel bestellen als er binnenkort iemand op zichzelf (of samen gaat) wonen, voor je broer die nu eindelijk eens moet leren koken met verse ingrediënten of gewoon voor jezelf, lekker voor de heb en het staat zo trendy in de keuken. “Nee, meid wat leuk! Jij hebt ook een Mari Maris in huis! Wat een fantastisch boek hé!”

O.a. verkrijgbaar bij Bol.com

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Botercrème
Kookschool

Botercrème – voor het vullen en afsmeren van uw taart

Hartige taart met wintergroenten en blauwe kaas
Quiche

Hartige taart met wintergroenten en blauwe kaas

Orzo salade met rode biet en geitenkaas
Salade

Orzo salade met rode biet en geitenkaas

Tex-Mex gehaktballen
Vleesgerechten

Tex-Mex gehaktballen

Aardappel- Knolselderijpuree uit de oven
Bijgerecht

Aardappel- Knolselderijpuree uit de oven

Reacties 3

  1. repel says:
    6 jaar geleden

    leuke tekst maar zorg in vredesnaam voor correct Nederlands. in het eerste deel staat verbouwd waar het verbouwt moet zijn. is dat nou zo ontzettend moeilijk?

    Beantwoorden
  2. Salima Holleman says:
    6 jaar geleden

    Onlangs Groentebijbel aangeschaft. Complimenten voor dit boek. Hier heb ik wat aan. Volg nu graag de updates.

    Beantwoorden
    • Lekker Tafelen says:
      6 jaar geleden

      Leuk om te horen Salima. Nou en of we updaten met groenten. Onze nieuwe pagina al gezien?

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitgelicht

wintersoepen
Specials

Wintersoepen; drie oer-Hollandse klassiekers

Drie oer- Hollands klassieke wintersoepen, stampensvol verse, gezonde- en lekkere ingrediënten. Wintersoepen staan ook bekend om hun voedzame karakter.

Lees verder
Prei recepten

Prei recepten; Omdat je gewoon meer kan met prei

Poke bowl recepten; het beste uit Hawaï en Japan

Poke bowl recepten; het beste uit Hawaï en Japan

Nieuwe recepten

Hartige taart met wintergroenten en blauwe kaas
Quiche

Hartige taart met wintergroenten en blauwe kaas

Alweer die broccolitaart? Eet met de seizoenen mee. Deze hartige taart met wintergroenten en blauwe kaas scoort in de winter...

Lees verder
Orzo salade met rode biet en geitenkaas

Orzo salade met rode biet en geitenkaas

Tex-Mex gehaktballen

Tex-Mex gehaktballen

Handige kooktips

Botercrème
Kookschool

Botercrème – voor het vullen en afsmeren van uw taart

Er zijn verschillende recepten voor botercrème, die gaan van simpel boter en suiker mengen tot de botercrème met eiwitschuim als basis.

Lees verder
hele kip delen

Een hele kip snijden in acht delen

Dadels

Dadels; een verantwoorde traktatie bij zoete trek

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • sam op Vis ovenschotel met aardappel, wortel en een mosterdsausje
  • Redactie op Chocoladecake met peren, dadels en pecannoten
  • Elise op Pizzadeeg; Zo maak je dat eenvoudig zelf
  • Eveline op Pizzadeeg; Zo maak je dat eenvoudig zelf
  • Suzanne op Chocoladecake met peren, dadels en pecannoten
  • Redactie op Yoghurt zelf maken; makkelijk en leuk om te doen
  • Martin op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Redactie op Kip ovenschotel, kip en groente onder een kaaskorstje

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen