E-book verse kruiden van Larisse; #Winactie
Wij zijn fan van het gebruik van verse kruiden en daarom komen we ook met een makkelijke winactie. Het E-book – Kruidje roer mij – van Larisse is namelijk een fijn aanrader voor iedereen die zelf ook aan de slag wil met verse kruiden. Lees ook onze eerder recensie over dit boek.
2 keer E-book verse kruiden – Zo kun je winnen:
Deze winactie is gesloten. Benieuwd naar de uitslag? Die vind je hier.
Met kruiden verrijk je een gerecht. Al eeuwen lang worden kruiden en specerijen in de keuken gebruikt als smaakmakers. Maar welke kruiden smaken goed in een gerecht en hoe maak je smaakvolle combinaties?
Ontdek snel met dit e-book hoe je kruiden in de keuken gebruikt en geef in een handomdraai jouw gerechten meer smaak. Een grote variëteit aan kruiden en specerijen komt aan bod zoals rozemarijn, anijs, gember, citroenmelisse, foelie en sumak. Waar kun je een bepaald kruid voor gebruiken? Hoe maak je kruidenmengsels zelf? Op deze vragen en nog veel meer, geeft dit e-book antwoord. Laat je binnen 90 minuten inspireren door de kruidenkennis en de heerlijke recepten uit dit e-book! Dit Ontdek Snel e-book is zowel interessant voor de beginnende kok als de beter geoefende hobby-kok of culi.
Culinair schrijver en tv-kok Larisse van der Haar-Buijze houdt zich volop bezig met puur eten: zij schrijft hierover boeken en artikelen voor diverse bladen zoals Food en werd met haar Sweet Pepper Surprise zelfs regiowinnaar bij de smaak van NL.
[spacer style=”4″ icon=”10003″]
Inhoud
Voorwoord
Inleiding: van kruiden en specerijen tot smaakmakers
Deel 1: ‘Voel-je–thuis’-kruiden: De vast wel bekende kruiden
1. ‘Doe-geen–moeite’-kruidjes: Kant-en-klaarkruidenmixen
2. ‘Pluk-mij’-kruidjes: Verse kruiden uit pot of tuin
3. ‘Schud-mij’-kruidjes: Gedroogde kruiden uit de voorraadkast
4. ‘In-een-handomdraai’-kruidjes: Bekende kruidenmengsels om zelf te maken
5. Pittig gekruid: Over peper en zout
Deel 2: ‘Net-dat-beetje-meer’-kruiden
6. ‘Grenzenloos–gemak’-kruidjes: Kant-en-klaar kruidenmixen van over de grens
7. ‘Pluk–mij’-kruidjes: Verse kruiden uit pot of tuin
8. ‘Schud-mij’-kruidjes: Gedroogde kruiden uit de voorraadkast
9. ‘In-een–handomdraai’-kruidjes: Iets minder bekende kruidenmengsels
10. Pittig gekruid: Over peper en zout en andere pittige smaakmakers
11. Kruidige tips
Conclusie
Over de auteur
Kruidenindex
Receptenindex
[spacer style=”4″ icon=”10003″]
Een inkijkexemplaar kun je vinden op de website van Larisse. Niet winnen maar zelf bestellen kan natuurlijk ook. Hier kunt u het E-book rechtstreeks bestellen.
Ik maak vaak gebruik van knoflook, bieslook, peterselie en selderij.
Maar probeer graag van alles
Mijn favoriete verse kruid is denk ik dille.Ben een liefhebber van vis en daar past dille vrijwel altijd bij.
Mijn favoriete kruiden zijn basilicum, koriander en oregano
Ik gebuik graag verse kruiden 🙂
Dragon. Maakt zelfs van een draak van een gerecht iets lekkers.
kardamon in chocolade, komijn in gehakt en curries en oregano op alles italiaans
Ik gebruik graag en vaak: koriander (o.a. in pompoensoep), basilicum (in Italiaanse gerechten) en ik kan niet zonder verse munt (o.a. in mijn thee).
Mijn meest favoriete kruid: verse basilicum.
In een oogwenk sta niet meer in je Hollandse keuken maar waan je je in het culinaire, lekkere Italie. La dolce vita ten voeten uit!
jonge pijpajuintjes
fijn bieslook
fijngsneden sjalot en rode uijen
Peterselie en maggiplant vind ik heerlijke kruiden. Lekker door de soep.
basilicum
Basilicum is in Italiaanse gerechten is mijn favoriet
als je dit er niet in doet, proef en beleef je het echte Italië-gevoel niet!
Moet nog veel leren over toepassen van kruiden. Denk dat dit boekje daar heel handig bij zou kunnen zijn.
Mijn favoriete kruiden zijn basilicum peterselie rozemarijn en dragon
ziet er heel leuk uit dit ebook.
ik ben gek op koken met verse kruiden. vooral koriander en munt!!
ik kook het liefst met oregano