Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Eating apart together – Een huwelijk tussen vleeseter en vegetariër

Eating apart together is het kookboek van Tessel Peijnenburg en Niki Jongman. Maak één maaltijd voor een vleeseter en een vegetariër tegelijk.

0 434

Eating apart together is het kookboek van Tessel Peijnenburg en Niki Jongman. Twee vriendinnen die vanuit hun hobby “koken” besloten hun verhaal te delen. Ze eten graag samen, maar de één eet vlees, de ander is vegetariër. Wat zet je dan op tafel?

Al snel besloten de twee vriendinnen hun passie op papier te zetten. Vier jaar later sta ik bij de boekpresentatie. Vier jaar? Ja, de dames hebben het via crowdfunding en met wat hulp volledig zelf gedaan. Er kwam nauwelijks een uitgever aan te pas. De gebundelde recepten zijn dan ook puur van de dames zelf.


Eating apart together

Geschikt voor iedere thuiskok

De inleiding van het boek opent met Hoi. Het symboliseert in één woord de passie en het enthousiasme van deze twee dames. Met wat hulp van een broer en nog een creatieveling uit de familie, Larisse van der Haar-Buijze voor de foodstyling en Ten Brink uit Meppel voor het bindwerk ontstond een boek dat echt uniek is in z’n soort.

De receptuur in het boek is eenvoudig en voor iedereen toegankelijk. Ieder recept bestaat uit twee versies. Eén voor de vleeseter en één voor de vegetariër. Met slechts een kleine aanpassing maak je het gerecht in één keer op twee manieren. Zelfs de ovenschotel en de quichevorm wordt in tweeën gesplitst.

Verwacht geen culinaire hoogstandjes, maar vooral erg creatieve ideeën. En juist omdat het niet vol staat met een snufje van dit en een snufje van dat, is het een toegankelijk en leuk boek voor ieder huishouden. In het boek vind je pasta’s, rijstgerechten, salades, stamppotten, granen (couscous bijvoorbeeld) ovenschotels, streetfood, barbecue gerechten en meer.

Zoals altijd kon ik ook dit keer niet wachten om uit m’n nieuwe boek te koken. De Olijvenrisotto met de quote “Om nom nom” is die quote meer dan waard. Bekijk hier het recept.

Olijvenrisotto uit Eating apart together
Olijvenrisotto uit Eating apart together

Zonder vlees is trendy

Vier jaar geleden bestond het natuurlijk al. De vegetariër. Maar inmiddels is het trendy. Niet zozeer om volledig vegetarisch te zijn, maar wel om regelmatig eens zonder vlees te eten. Juist voor die bewuste consument staat dit boek ook vol ideeën.

Mijn conclusie

Eerlijk gezegd vind ik het alleen al een leuk boek vanwege de spontaniteit waarmee dit boek in de wereld kwam. Het idee om één gerecht te bereiden voor een vleeseter en een vegetariër is natuurlijk ook superleuk. Bovendien stimuleert het boek om zelf te variëren met verse ingrediënten. Ook vleeseters worden met dit boek gestimuleerd om eens zonder vlees te eten. De gerechten behoren tot de categorie alledaags en voor iedereen die nog regelmatig met de vraag “wat eten we vandaag?” rondloopt is het absoluut een aanrader.

Ook vleeseters worden met dit boek gestimuleerd om eens zonder vlees te eten.

The Facts

  • Titel: Eating apart together
  • Auteurs: Tessel Peijnenburg en Niki Jongman
  • Foodstyling: Larisse van der Haar-Buijze
  • Uitgeverij Orlando
  • O.a. verkrijgbaar bij bol.com

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer