Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Gezond bakken met Amber Albarda

0 482

Gezond bakken met Amber Albarda

Gezond bakken met Amber Albarda is een boek vol slimme zoete en hartige bakrecepten. Om heerlijk van te genieten met het hele gezin. De lekkernijen zijn eenvoudig zelf te maken en bevatten veelal speltbloem 0f -meel. Sommige koekjes en taartjes zijn ook glutenvrij. Amber gebruikt namelijk geen witte geraffineerde suikers, maar vervangt deze door natuurlijke zoetstoffen. Volgens de auteur van dit inspirerende en mooie bakboek kun je zelfs wat gewicht verliezen en toch lekker blijven snoepen van haar koekjes en taartjes. Mits je ze maar met mate nuttigt. Dat dan weer wel.

Wie is Amber Albarda

Gezond bakken met Amber Albarda 3Amber Albeda is moeder, een gediplomeerd voedingsdeskundige en zoals ze zelf zegt een toegewijd chocoladeliefhebber. Ze heeft naast ‘Gezond bakken’, nog vier andere boeken op haar naam staan. Misschien ken je ze wel:  ‘Eet jezelf Mooi, Slank en Gelukkig’, ‘Eet jezelf mooi, slank en gelukkig Kookboek‘, ‘Amber beantwoordt’, en ‘Gezond genieten’. Daarnaast schrijft ze voor het maandblad Santé en organiseert workshops over voeding en gezondheid. Amber heeft een website boordevol gezonde nieuwtjes, recepten & workshops. En je kunt haar volgen op Facebook en Twitter.

Gezond(er) bakken

Ben jij ook zo nieuwsgierig?  Hoe kun je toch van iets smullen bij de koffie of thee eten, zonder dat je allerlei minder-goed-voor-je-lijf ingrediënten binnen krijgt. Zou dat dan wel lekker zijn? Daar kom je natuurlijk alleen maar achter door de proef op de som te nemen. Eerst maar eens door het boek bladeren op zoek naar een recept. Lastig om een keuze te maken, want er staan zoveel smakelijke dingen in. Dan maar even in de voorraadkast  kijken. Hmmm, ik heb een groene courgette en nog een restje speltmeel. Als echte broodbakverslaafde kies ik voor een chocoladebrood met courgette. Wil je weten hoe het brood smaakt en het ook eens bakken? Lees dan hier verder.

Het boek

Gezond bakken met Amber Albarda 4Het boek start met duidelijke informatie over verschillende ingrediënten zoals natuurlijke zoetmiddelen, rauwe cacaopoeder, kokosolie. gedroogd fruit, speltmeel, melkvervangers, et cetera. Daarna is het opgedeeld in zes overzichtelijke hoofdstukken:

  • Koeken & Koekjes
  • Taart & Cake
  • Muffins, Scones & Brownies
  • Brood & Broodjes
  • Feestjes & Feestdagen
  • Toetjes, Snoepjes & Repen

Heel handig is dat de auteur door middel van icoontjes bij de recepten aangeeft of het glutenvrij, geraffineerde suikervrij, gistvrij, zuivelvrij, koolhydraadarm of bijvoorbeeld vegan is.

Een piepklein minpuntje is dat op de kaft en in het boek staat dat de recepten tarwevrij zijn, maar dat klopt niet
helemaal.  Amber gebruikt spelt (Latijnse naam: Triticum spelta) en dat komt uit dezelfde familie als tarwe (Latijnse naam: Triticum-species). Ze hebben dezelfde voedingsstoffen: koolhydraten, eiwitten, mineralen, vitamines en vezels. Er is wel een verschil spelt bevat minder gluten dan tarwe.

Heb je nu ook trek gekegen in een stukje van een gezondere variant chocladevruchtentaart, toffeetaart, chocolademuntkoekjes, bosbessenmuffins, maar ook bananenbrood, kaasbolletjes, rozemarijn-kaasbrood met courgette of aardbeienscones? Dan kan ik je dit boek van harte aanraden.

Met dank aan Uitgeverij Unieboek/Het Spectrum voor het beschikbaar stellen van het boek ‘Gezond bakken’ met Amber Albarda.

[bol_product_links block_id=”bol_53e0c388434d5_selected-products” products=”9200000022091686″ name=”Gezond bakken met Amber Albarda” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer