• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
dinsdag, januari 19, 2021

Geen producten in je winkelmand.

  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Kookboeken

Groenten in de hoofdrol – Peter Bauwens

door Redactie
in Kookboeken
Groenten in de hoofdrol
Deel op facebookPin op PinterestDeel op twitter

Het nieuwste boek van Peter Bauwens heet: Groenten in de hoofdrol, voedsel kweken voor de toekomst. Het is een mooi en informatief boek voor iedereen die geïnteresseerd is in het kweken van verse groenten. Ik heb veel moestuinboeken voorbij zien komen, omdat we jarenlang zelf een groentetuin hebben gehad en ik altijd op zoek was naar goede tips. Dit boek onderscheidt zich door de fraaie foto’s, goede informatie en bevat ook de allernieuwste rassen, soorten en kleuren.

Ik ben al langer fan van de leuke en goede boekjes van deze auteur. Peter schreef bijvoorbeeld al eerder over: Salades uit eigen tuin, Kiemen en microgroenten, Taart uit eigen tuin, IJs uit eigen tuin, Kefir, Basilicumboek, etc.

Verse groenten zijn belangrijk en met al die voedselschandalen van de laatste tijd, willen we graag weten wat we eten. Steeds meer mensen zijn bezig met voeding, een eigen moestuin, seizoensgebonden eten of local food. Maar hoe en wat gaan we eten en kweken in de toekomst? Daarom is er dit boek, boordevol praktische informatie over ‘het nieuwe eten’! Peter Bauwens vertelt in een korte inleiding over het belang van meer vers en plantaardig, over de wereldwijde voedselproblematiek, biodiversiteit en de mogelijke rol die groenten daarin kunnen spelen. Tien interviews vertellen het verhaal van evenveel mensen die op heel verschillende wijzen met voeding bezig zijn. Van zelfvoorziening tot stadstuin, of kweken op de vensterbank; als kok, verzamelaar of wetenschapper.

De basis van het boek wordt gevormd door 12 groepen van groenten die snel te kweken zijn, eenvoudig te oogsten en die bijzonder om te eten zijn, waaronder quinoa, sugarsnaps, edamame en kiemgroenten. Met telkens een stukje geschiedenis, informatie over de praktische teelt en heerlijke basisrecepten. Zo kun je meteen aan de slag, puur genieten in de tuin en van je bord. Je maakt met zelf gekweekte en dus smaakvolle groente zeker indruk bij je familie en vrienden.

Het boek bevat:
– een theorie en praktijkgedeelte
– makkelijk te kweken groenten
– ruim 400 foto’s
– en 48 lekkere recepten

radijsjesHeb je ook de zaaikriebels gekregen en wil je lekkere, verse groente en kruiden kweken op je eigen balkon of in je tuin? Peter heeft een eigen website: www.denieuwetuin.be waar hij een wisselende collectie zaden, zijn boeken en andere bijzondere tuinbenodigdheden verkoopt. Je kunt alles gewoon online bestellen en binnen een aantal dagen krijg je de bestelling, netjes verpakt, in de brievenbus. Zo heb ik een aantal jaren geleden ‘Klein Duimpje sla’ besteld, echt te schattige en lekker knapperige eenpersoons kropjes sla. Voor dit seizoen heb ik nog sojabonen liggen en ga ik morgen snel Quinoa, spruitgroente, paarse radijsjes en de kleurrijke snijbonen-mix bestellen voordat jullie mij voor zijn, want op=op.

Peter Bauwens van kwekerij De Nieuwe Tuin werkt al ruim 25 jaar aan de selectie van eetbare planten voor een nieuwe generatie moestuinders. In dit boek geeft hij vanuit die ervaring een eigenzinnige en vooral praktische kijk op voeding voor de toekomst.

De webshop waar het boek te koop is: www.boekenwereld.com. Wil je het boek eerst nog even inkijken? Klikt dan hier.

Groenten in de hoofdrol
Auteur: Peter Bauwens
Prijs: €24,99
Uitgeverij: Tirion Natuur
ISBN: 9789052109374

Bron: Met dank aan Uitgeverij Tirion Natuur voor het beschikbaar stellen van het boek/ informatie en www.denieuwetuin.be

Tags: Moestuin

Gerelateerde Artikelen & Recepten

kiemgroenten
Kookschool

Kiemgroenten, zaden met power!

BrazelBerry planten; delicious en beautiful voor tuin, terras of balkon
Nieuws & Opinie

BrazelBerry planten; delicious en beautiful voor tuin, terras of balkon

Moestuin – een inspirerend boek van Bea Möllers
Kookboeken

Moestuin – een inspirerend boek van Bea Möllers

Joepie, mijn mini-moestuin is groen, en nu?
Kookschool

Joepie, mijn mini-moestuin is groen, en nu?

Moestuintje, hoog en midden in het centrum
Nieuws & Opinie

Moestuintje, hoog en midden in het centrum

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitgelicht

Skrei recepten
Specials

Skrei recepten voor liefhebbers van kwaliteitsvis en pure smaken

Skrei is verkrijgbaar van jan. tot en met mrt. en met deze skrei recepten wordt dat een prachtig seizoen. Skrei...

Lees verder
wintersoepen

Wintersoepen; drie oer-Hollandse klassiekers

Prei recepten

Prei recepten; Omdat je gewoon meer kan met prei

Nieuwe recepten

Flammkuchen
Hoofdgerecht

Flammkuchen maken – Niks ingewikkelds aan!

Dit recept voor flammkuchen is er zo één die je je gewoon eigen moet maken. Deze "pizza uit de Elzas"...

Lees verder
Gekarameliseerde uiensoep met camembert

Gekarameliseerde uiensoep met camembert

Hartige taart met wintergroenten en blauwe kaas

Hartige taart met wintergroenten en blauwe kaas

Handige kooktips

Botercrème
Kookschool

Botercrème – voor het vullen en afsmeren van uw taart

Er zijn verschillende recepten voor botercrème, die gaan van simpel boter en suiker mengen tot de botercrème met eiwitschuim als basis.

Lees verder
hele kip delen

Een hele kip snijden in acht delen

Dadels

Dadels; een verantwoorde traktatie bij zoete trek

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne
  • Factcheckers op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne
  • sam op Vis ovenschotel met aardappel, wortel en een mosterdsausje
  • Redactie op Chocoladecake met peren, dadels en pecannoten
  • Elise op Pizzadeeg; Zo maak je dat eenvoudig zelf
  • Eveline op Pizzadeeg; Zo maak je dat eenvoudig zelf
  • Suzanne op Chocoladecake met peren, dadels en pecannoten
  • Redactie op Yoghurt zelf maken; makkelijk en leuk om te doen

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen