Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Groenten van Antonio Carluccio

Groenten van Antonio Carluccio; meer dan 120 recepten waarin groenten de hoofdrol spelen en tevens een schat aan informatie over de diverse groenten.

0 1.176

Groenten van Antonio Carluccio – Italiaanse kookboeken zijn doorgaans gevuld met talloze recepten met pasta. Niet zo heel gek natuurlijk want zien we Italië niet allemaal als het ultieme pastaland. Toch is de Italiaanse keuken zoveel meer dan alleen pasta.

Groente in de hoofdrol

De Italiaanse Antonio Carluccio kiest er deze keer voor een boek te schrijven over groenten, zoals hij zelf aangeeft wil hij Europa kennis laten maken met de geneugten van groenten en de talloze manieren om hun verfijnde en heerlijke smaken te benutten. Overigens vind je in zijn boek ook echt wel pasta’s terug maar in ieder recept speelt groente de hoofdrol.

Antonio Carluccio

Antonio is mede dankzij zijn kennis van de Italiaanse keuken, geen onbekende. Hij groeide op in Italië en vertrok op 38 jarige leeftijd naar Londen. Hij startte hier als wijnhandelaar maar opende al snel zijn eigen restaurant. Nadat hij een finaleplaats weet te behalen in de “Cook of the year” competitie van 1981 gaat het snel met zijn carrière. Hij verschijnt als televisiekok en levert uiteindelijk maar liefst 24 kookboeken met de Italiaanse keuken als uitgangspunt. Nummer 24 ligt hier inmiddels voor me;  “Groenten” een mooi boek met op de cover de aimabele Antonio Carluccio die mij toelacht. Inmiddels heeft hij de respectabele leeftijd van 80 jaar bereikt.

Groenten in de breedste zin van het woord

Als de titel van een boek groenten is dan laat dat weinig ruimte voor verwarring, dit boek gaat over groenten, maar wel over groenten in de breedste zin van het woord. De diverse groenten zijn onderverdeeld in verschillende hoofdstukken namelijk; groene groenten, wortelgroenten, vruchtgroenten, peulvruchten en granen, kruiden specerijen, noten en paddenstoelen en truffels.

Ieder hoofdstuk begint met zeer uitgebreide informatie over de diverse groenten die binnen het betreffende hoofdstuk vallen. Zeker het eerste hoofdstuk groene groente lijkt in eerste instantie uit zeer veel tekst te bestaan en als je op zoek bent naar een recept dan lijkt de tekst eindeloos te duren.
Toch is het zeker de moeite waard om deze informatie door te lezen, wellicht op een moment dat je niet staat te popelen om te gaan koken. Je vindt hier stukjes geschiedenis, botanische gegevens en verschillende bereidingswijzen van de verschillende groenten.

De recepten

Het boek is gevuld met makkelijke recepten met weinig ingrediënten maar ook met recepten die iets meer aandacht en tijd nodig hebben en waarvan de ingrediëntenlijst wat langer is. Komt een recept uit een bepaalde regio dan wordt dit door middel van een kaartje van Italië aangegeven. De titels van alle recepten zijn ook Italiaans geschreven met de Nederlandse benaming er in kleine letters onder. Door het hele boek heen vind je overigens veel Italiaanse woorden, zo kun je tegelijkertijd je Italiaanse woordenschat ook wat uitbreiden 🙂

Conclusie

Een mooi boek met prachtige foto’s, een schat aan informatie en lekkere recepten meer dan deze woorden heeft dit boek “Groenten van Antonio Carluccio” echt niet nodig.

Facts;

  • Titel : Groenten
  • Auteur : Antonio Carluccio
  • Fotografie : Laura Edwards
  • Uitgever : Aerial Media Company bv te Tiel
  •  ISBN : 978 94 026 0212 8
  • Inhoud : Hardcover – 288 pagina’s
  • Prijs : € 27,95
  • Verkrijgbaar bij de boekhandel

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer