• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zondag, januari 17, 2021

Geen producten in je winkelmand.

  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Kookboeken

Instock cooking; geen standaard kookboek

door Samantha
in Kookboeken
Instock cooking kookboek
Deel op facebookPin op PinterestDeel op twitter

Instock cooking, geen standaard kookboek – dit boek is geen standaard kookboek. Hoewel er genoeg recepten in staan, is het boek vooral bedoeld om je conserveringstechnieken bij te brengen om zo in je eigen huishouden voedselverspilling tegen te gaan.

Het tegen gaan van voedselverspilling

In 2013 staken Bart, Merel, Selma en Freke, vier jonge mensen en alle vier werkzaam bij Albert Heijn, de hoofden bij elkaar. Wat zij wilden was de huidige voedselverspilling tegen gaan. Het plan voor restaurant Instock werd geboren; voedselverspilling letterlijk en figuurlijk op de kaart zetten door creatief te koken met dat wat normaal ons bord niet haalt. Tijdens het hele ontwikkelingstraject ontstonden er een pop-up restaurant, een foodtruck, een toko voor afhaalmaaltijden en in juni 2015 werd het pop-up restaurant verruild voor een permanent restaurant in Amsterdam.

Instock cooking, geen standaard kookboek

Het boek “Instock cooking” is een logisch gevolg op dit alles, de oprichters willen namelijk niks anders dan zichzelf uiteindelijk overbodig maken; ja dat klinkt vreemd,  maar in het boek wordt uitgelegd wat ze daarmee bedoelen. Voorlopig is het echter nog lang niet zo ver en dus willen zij de mensen kennis laten maken met het begrip “In-stock-koken”.

Instock-koken” (werkw): het bereiden van een maaltijd door creatief te zijn met dat wat men op voorraad heeft.

De recepten die we in dit boek terug vinden komen van heuse conserveerhelden, koks die net als de oprichters strijden tegen voedselverspilling: Lucas Jeffries (chef-kok Instock), Samuel Levie, Yvette van Boven, Meneer Wat Eet Ons en Pepijn Schmeink.

Ik maakte hier uit een heerlijke kimchi, Koreaanse gefermenteerde kool. Klik hier voor het recept.

De verschillende conserveertechnieken

De volgende conserveertechnieken komen allen uitgebreid aan bod;

  • Conserveren
  • Inmaken
  • Fermenteren
  • Drogen
  • Invriezen
  • Pekelen
  • Roken
Instock cooking

 

 

Ieder hoofdstuk begint met uitgebreide uitleg over de conserveringstechniek, hoe is het ontstaan, wat heb je nodig en wat gebeurd er tijdens het proces. Gevolgd door duidelijk instructies om het zelf thuis te gaan doen. Ieder hoofdstuk sluit met een aantal recepten waarbij voornoemde techniek is gebruikt.

De twee belangrijkste ingrediënten van dit boek zijn creativiteit en vooral een gezonde dosis lef. Laat recepten los en ga experimenteren

Conclusie

Wereldwijd wordt er 1/3 van al het voedsel verspild, weggegooid omdat het niet  mooi genoeg(meer) is. Dit boek daagt je uit daar in je eigen huishouden wat aan te veranderen. Verbeter de wereld, begin bij jezelf en met Instock Cooking binnen handbereik is dat begin snel en makkelijk gemaakt.

Facts:

  • Instock Cooking
  • 160 pagina’s, hardcover
  • Karakter Uitgevers B.V.
  • ISBN 978 90 452 0815 2
  • Prijs:  € 19,99
  • Bestel nu bij bol.com

 

Tags: Kokenmetrestjes

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Croutons maken voor soep en salade
Kookschool

Croutons maken voor soep of salade; Met Italiaanse kruiden en kaas

Oud brood verwerken
Specials

Oud brood verwerken; diverse tips tegen voedselverspilling

Gebakken rijst
Rijstgerechten

Gebakken rijst

omelet uit de oven
Hoofdgerecht

Frittata, omelet uit de oven; Zo maak je je restjes op

"ik doe maar wat" nasi
Rijstgerechten

Mijn “ik doe maar wat” nasi helpt voedselverspilling tegen te gaan

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitgelicht

wintersoepen
Specials

Wintersoepen; drie oer-Hollandse klassiekers

Drie oer- Hollands klassieke wintersoepen, stampensvol verse, gezonde- en lekkere ingrediënten. Wintersoepen staan ook bekend om hun voedzame karakter.

Lees verder
Prei recepten

Prei recepten; Omdat je gewoon meer kan met prei

Poke bowl recepten; het beste uit Hawaï en Japan

Poke bowl recepten; het beste uit Hawaï en Japan

Nieuwe recepten

Hartige taart met wintergroenten en blauwe kaas
Quiche

Hartige taart met wintergroenten en blauwe kaas

Alweer die broccolitaart? Eet met de seizoenen mee. Deze hartige taart met wintergroenten en blauwe kaas scoort in de winter...

Lees verder
Orzo salade met rode biet en geitenkaas

Orzo salade met rode biet en geitenkaas

Tex-Mex gehaktballen

Tex-Mex gehaktballen

Handige kooktips

Botercrème
Kookschool

Botercrème – voor het vullen en afsmeren van uw taart

Er zijn verschillende recepten voor botercrème, die gaan van simpel boter en suiker mengen tot de botercrème met eiwitschuim als basis.

Lees verder
hele kip delen

Een hele kip snijden in acht delen

Dadels

Dadels; een verantwoorde traktatie bij zoete trek

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • sam op Vis ovenschotel met aardappel, wortel en een mosterdsausje
  • Redactie op Chocoladecake met peren, dadels en pecannoten
  • Elise op Pizzadeeg; Zo maak je dat eenvoudig zelf
  • Eveline op Pizzadeeg; Zo maak je dat eenvoudig zelf
  • Suzanne op Chocoladecake met peren, dadels en pecannoten
  • Redactie op Yoghurt zelf maken; makkelijk en leuk om te doen
  • Martin op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Redactie op Kip ovenschotel, kip en groente onder een kaaskorstje

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen