Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Keukenkastje; Leer omgaan met een basisvoorraad

Review Keukenkastje – Keukenkastje is een boek van Eve O’Sullivan en Rosie Reynolds. De schrijfsters zijn beide werkzaam als foodstylist, en schrijven recepten en kookboeken. Ook geven ze Guardian masterclasses in foodstyling en recept schrijven. Het boek laat zien dat je met een beperkte basis uit de voorraadkast een legio aan gerechten kunt maken.

Koken uit het keukenkastje

Met dit boek laten ze zien dat je met bepaalde vaste basis ingrediënten veel en gevarieerd  kan koken. Ze gaan uit van 10 favoriete ingrediënten en 20 smaakmakers. Per recept worden er maximaal 2 ingrediënten uit de winkel bijgehaald. De ingrediënten en smaakmakers worden duidelijk beschreven en uitgelegd. Door eerst met een vaste basis te werken en het recept goed te leren kennen kun je later makkelijk zelf experimenteren.

Indeling op basisingrediënt

Het boek is ingedeeld op de basis ingrediënten zoals pasta, rijst, tomaat uit bik, pindakaas en zelfs een reep chocolade valt onder de basis ingrediënten. De recepten zijn goed te doen en variatie is er voldoende, dus ook echt voor iedereen wat wils. De smaakmakers zijn vrij basic zoals zout, peper, suiker. Maar ook een paar uitschieters behoren hiertoe zoals gerookt paprikapoeder, kurkuma en blikjes ansjovis. Wel moet je er nog verse ingrediënten bijkopen zoals vlees, kaas, groenten of kruiden. Vegetarische gerechten komen regelmatig voor in dit boek maar ook een garnalen curry, een gegrilde kip, heerlijke dips of lekkere koekjes en bonbons voor bij de koffie.

Variëren kun je leren

Door de verschillende smaken goed te leren kennen kun je vele variaties toepassen. Door de basis van dit boek goed te leren kennen, wordt het vanzelf leuk om te gaan experimenteren, want heb je bijvoorbeeld geen kikkererwten meer maar wel witte bonen weet dan dat je deze kunt vervangen. Alle ingrediënten uit dit boek zijn in vrijwel iedere buurtsuper te koop.  Vaak koop je een blikje van het een of ander voor een recept en staat het daarna in een kastje te verstoffen. Door goede combinaties te leren maken hoeft dit niet meer het geval te zijn.

Conclusie


Eigenlijk is het verbazingwekkend dat je met een beperkte voorraad zoveel verschillende en echt leuke gerechten en zoete versnaperingen kunt maken. Een goed boek, ideaal voor starters of kamerbewoners maar ook voor de mensen met een kleinere beurs erg praktisch. Zelfs iemand met meer kook ervaring wordt aan het denken gezet. Erg makkelijk is het dat je door icoontjes onder aan het recept duidelijk kunt zien welke ingrediënten je nodig hebt en wat je snel even bij moet halen.

Facts:

Titel: Keukenkastje

Auteurs:  Eve O’Sullivan en Rosie Reynolds

Pagina’s Hardcover : 215 blz.

Uitgeverij: Becht

ISBN: 9789 0230 149 97

Prijs: 24,95

Te koop:  de boekhandel en online bij bijvoorbeeld bol.com

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.