Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Het VERSE knoflook kook- leesboek van Arjan Biesheuvel

Dit kookboek is eigenlijk gemaakt uit frustratie over de onwetendheid rond verse knoflook. Hopelijk helpt dit kookboek je om verse knoflook te ontdekken.

0 637

Vandaag wil ik jullie heel graag kennis laten maken met een kookboek dat eigenlijk geschreven is uit frustratie. Arjan Biesheuvel is knoflookteler in het Noord-Hollandse Slootdorp. Hij teelt daar echt verse knoflook. Iets heel anders dan de bolletjes knoflook die we in de supermarkt kopen. Maar…. we willen die knoflook helemaal niet. Of eigenlijk… de handel wil die verse knoflook niet. Dat is lastig in het schap, dat kent de klant niet, dat moeten ze uitleggen!

verse-knoflook-kookboek-arjan-biesheuvel-slootdorp (2)


Verse of oude knoflook

Knoflook die we massaal kopen in de supermarkt is oude knoflook. Gedroogde bollen van een half tot één jaar oud. Arjan Biesheuvel teelt in ons eigen Noord-Holland echt verse knoflook. Prachtige verse bollen die je van top tot teen kunt gebruiken. De verse knoflook ruikt ook nog eens veel minder sterk is is hartstikke gezond. Omdat deze knoflook nog maar weinig aangeboden wordt zijn we er met z’n allen erg onbekend mee. Wie het echter probeert, zal al snel overtuigd zijn.

Een kookboek uit frustratie

Arjan Biesheuvel is een rasechte ondernemer. Het is werkelijk indrukwekkend hoe hij in korte tijd een prachtig bedrijf opgezet heeft met een echt serieus mooi product. Het gaat niet slecht in zijn bedrijf, maar het grootste hekelpunt is de onwetendheid van de consument. Arjan heeft zich als doel gesteld dat de bekende netjes met oude en gedroogde knoflook uit de Nederlandse winkels moeten verdwijnen. Om die reden heeft hij een kook- leesboek gemaakt. Een boek vol verhalen, uitleg en recepten. Bij het kookboek zijn zelfs diverse topkoks betrokken.

 

Maak ook kennis met verse knoflook

Verse knoflook is familie van de ui. In het boek tref ik o.a. onderstaande prachtige familieschotel aan. Deze schotel laat wat mij betreft de knoflook van zijn mooiste kant zien. Daarnaast bevat het boek een mooie diversiteit aan recepten. Van een eenvoudige maar smakelijke knoflook-roomsoep tot een lokale Wieringermeersalade en een boterzachte kalfs-ossobuco van een topchef. Koks als Herman den Blijker en Onno Kokmeijer overtuigen je ook van hun voorkeur voor verse knoflook.

verse-knoflook-kookboek-arjan-biesheuvel-slootdorp recept

Waarom verse knoflook gebruiken?

Al eerder namen wij een kijkje bij Arjan Biesheuvel in Slootdorp. Zijn bedrijf is een bezoekje meer dan waard. Maar waarom zou jij verse knoflook gebruiken? Daarvoor verwijzen we je graag naar ons eerdere bezoekverslag. Ontdek de voordelen, want een veelgebruikt product als knoflook is het echt waard om iets beter over na te denken.

Facts

  • Verse knoflook – Heerlijke recepten en boeiende weetjes
  • Door: Biesheuvel knoflook
  • 129 blz. – hardcover
  • ISBN 978-90-824427-1-7
  • Prijs: € 19,95
  • Te bestellen in de webshop van Biesheuvel knoflook

 

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer