Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Kookboekenweek roept Liever Lokaal uit tot Gouden kookboek

Gouden kookboek 2015 naar Liever Lokaal van Anette van Ruitenberg en René Zanderink tijdens de Nationale kookboekenweek. Wil jij dit boek winnen? Kijk snel voor deze winactie.

8 823

Kookboekenweek roept Liever Lokaal uit tot Gouden kookboek – De week van maandag 26 Oktober t/m zondag 1 November is uitgeroepen tot Nationale kookboekenweek. Niet zo gek want de kookboekenrage is enorm. We krijgen eindelijk weer belangstelling voor wat we eten en dat is echt goed nieuws. Gisteravond werd het boek Liever Lokaal van Anette van Ruitenberg en René Zanderink als winnaar gekozen. Dit boek mag verder onder de titel Het Gouden Kookboek 2015.

Liever Lokaal

Wij vinden het geweldig dat er gekozen is voor een typisch Nederlands kookboek. Denk nog even goed na over die titel. Liever Lokaal!!! Dat is waar Lekker Tafelen ook graag voor staat. Waarom zou je namelijk producten importeren terwijl we ze in ons eigen landje hebben. Om willen van kosten importeren en exporteren we veel. De handel en de economie hebben dit blijkbaar nodig. Maar wat als we ons eigen product dan gaan vergeten? Lees ook onze eerdere review over Liever Lokaal.

Uit drie nominaties

De genomineerde kookboeken in deze verkiezing waren:

 • De Nomadische keuken van Raïnaraï
 • De Mijne is de Beste (Hét Spaghetti Bolognese-boek) van Filip Jans, Jurgen & Sven Campens
 • Liever lokaal van Annette van Ruitenberg en René Zanderink

Kookboekenmagazine, over eten kun je nooit genoeg lezen

De hoeveelheid kookboeken die momenteel verschijnen zijn echt een reden om weer eens een kookboekenwinkel of bibliotheek te bezoeken. Daar vind je deze week ook het kookboekenmagazine. Mis ‘m niet.

Meer info vind je op kookboekenweek.nu

Kook-boekenbon

Naast het magazine maak je ook nog eens kans op de Kook Boekenbon. Via boekenbon.nl/kookboekenweek kun je je emailadres achter laten waarmee je niet alleen kans maakt op een prachtige kookboekenbon, maar ook nog eens op een diner bij Las Palmas van Herman den Blijker. Doen dus!

Winactie

Exclusief voor Lekker Tafelen lezers

Laat ons hieronder weten wat jouw favoriete kookboek op dit moment is. Een kookboek dat je dus al in de kast hebt staan. Vertel ook waarom het jouw favoriete kookboek is. Onder de inzendingen verloten wij het boek Liever Lokaal, de winnaar met de nieuwe titel Gouden kookboek 2015. Wij kennen het boek al en het is echt een musthave in jouw boekenverzameling.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

8 Reacties
 1. Anita zegt

  Ik heb sinds kort het kookboek Made in India en ben daar erg blij mee. Heerlijke gerechten die in je huis rondcirkelen en best wel veel makkelijke recepten Een lust voor de neus, ogen en natuurlijk de mond

 2. Macky zegt

  Mijn favoriete kookboek is ‘Mastering the Art of French Cooking’ van Julia Child.
  Als eerste (buitenlandse) vrouw een opleiding op ‘Le Cordon Bleu,’volgen tussen allemaal Franse ‘haantjes’.
  Alle klassiekers bij elkaar.
  Als de basis maar goed is: de juiste ingrediënten etc.

 3. Lies zegt

  Het natuurlijk lekker basiskookboek is op dit moment echt mijn favoriet! Heerlijke gezonde recepten voor alledaagse en bijzondere dingen!

 4. kokkinnetje zegt

  Mijn favoriete kookboekje is nog steeds “Kort en bondig”van de huishoudschool, van vroeger. Daar staan alle standaard recepten in, heel simpel. Blijft altijd mijn favoriet.

 5. Nanda zegt

  Op dit moment is de favoriet weer VEG!. De herfst en wintertijd zorgen voorlopig weer voor groenten in mijn groentepakket waarbij ik voor de verwerking wel wat externe inspiratie kan gebruiken! Ik ben gewoon nog niet zo handig met knollen en kolen 😉 En de lat ligt extra hoog met twee kritische kinderen aan tafel!

  Veg! geeft die inspiratie meer dan voldoende!

 6. Janneke zegt

  Voor mij staat Plenty van Ottolenghi op 1! Dankzij hem hebben we ontdekt dat het eten van een ‘saaie’ groente als bloemkool een feestje kan zijn.

 7. Jacolien zegt

  Mijn allereerste kookboek is van 1970 uitgeverij van het schoolbestuur van de NCB uit Tilburg.Dit kreeg ik op de huishoudschool en is tot op vandaag nog steeds mijn favoriet omdat het de basis is geweest/nog is van mijn kookkunsten nu!!!

 8. Hilda zegt

  Mijn favo kookboek van dit moment is de laatste van Yotam Ottolenghi: NOPI. Een prachtige verzameling gewaagde multi-culi-gerechten, waarin het Midden-Oosten met Azië wordt gecombineerd. Het zijn gerechten, dus recepten, op restaurantniveau. Niet voor alledag. Dit geldt zowel voor de kooktechniek als de ingrediënten. Een boek met nabije gerechten van nabije ingrediënten brengt de keuken van alledag weer terug. Lekker, duurzaam, vers en gezond.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer