• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
vrijdag, maart 24, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Kookboeken

Kookboekenweek roept Liever Lokaal uit tot Gouden kookboek

door Redactie
in Kookboeken, Nieuws & Opinie
0
8
Kookboekenweek roept Liever Lokaal uit tot Gouden kookboek

Kookboekenweek roept Liever Lokaal uit tot Gouden kookboek – De week van maandag 26 Oktober t/m zondag 1 November is uitgeroepen tot Nationale kookboekenweek. Niet zo gek want de kookboekenrage is enorm. We krijgen eindelijk weer belangstelling voor wat we eten en dat is echt goed nieuws. Gisteravond werd het boek Liever Lokaal van Anette van Ruitenberg en René Zanderink als winnaar gekozen. Dit boek mag verder onder de titel Het Gouden Kookboek 2015.

Liever Lokaal

Wij vinden het geweldig dat er gekozen is voor een typisch Nederlands kookboek. Denk nog even goed na over die titel. Liever Lokaal!!! Dat is waar Lekker Tafelen ook graag voor staat. Waarom zou je namelijk producten importeren terwijl we ze in ons eigen landje hebben. Om willen van kosten importeren en exporteren we veel. De handel en de economie hebben dit blijkbaar nodig. Maar wat als we ons eigen product dan gaan vergeten? Lees ook onze eerdere review over Liever Lokaal.

Uit drie nominaties

De genomineerde kookboeken in deze verkiezing waren:

  • De Nomadische keuken van Raïnaraï
  • De Mijne is de Beste (Hét Spaghetti Bolognese-boek) van Filip Jans, Jurgen & Sven Campens
  • Liever lokaal van Annette van Ruitenberg en René Zanderink

Kookboekenmagazine, over eten kun je nooit genoeg lezen

De hoeveelheid kookboeken die momenteel verschijnen zijn echt een reden om weer eens een kookboekenwinkel of bibliotheek te bezoeken. Daar vind je deze week ook het kookboekenmagazine. Mis ‘m niet.

Meer info vind je op kookboekenweek.nu

Kook-boekenbon

Naast het magazine maak je ook nog eens kans op de Kook Boekenbon. Via boekenbon.nl/kookboekenweek kun je je emailadres achter laten waarmee je niet alleen kans maakt op een prachtige kookboekenbon, maar ook nog eens op een diner bij Las Palmas van Herman den Blijker. Doen dus!

Winactie

Exclusief voor Lekker Tafelen lezers

Laat ons hieronder weten wat jouw favoriete kookboek op dit moment is. Een kookboek dat je dus al in de kast hebt staan. Vertel ook waarom het jouw favoriete kookboek is. Onder de inzendingen verloten wij het boek Liever Lokaal, de winnaar met de nieuwe titel Gouden kookboek 2015. Wij kennen het boek al en het is echt een musthave in jouw boekenverzameling.

DeelPinTweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

grillworst
Nieuws & Opinie

Bij deze slagers moet je zijn voor de allerlekkerste grillworst

Port en Kaas CREDITS @Alice Bown
Nieuws & Opinie

Port en kaas; combineren maar!

appels plukken Bunnik
Nieuws & Opinie

Zelf appels plukken? Ga dit of volgend weekend naar Bunnik

aardappels rooien
Nieuws & Opinie

Ga zelf aardappels rooien op de Nationale Aardappelrooidag

Aardappelen worden in Opperdoes nog met de hand gerooid
Nieuws & Opinie

Aardappelen worden in Opperdoes nog met de hand gerooid

Zilt door Annette van Ruitenburg
Kookboeken

Zilt; door Annette van Ruitenburg

Receptloos - Marlies Kooiman
Kookboeken

Receptloos; Een kookboek zonder recepten van Marlies Kooiman

Kies eens vaker voor lokale kaas!
Nieuws & Opinie

Kies eens vaker voor lokale kaas!

Reacties 8

  1. Anita says:
    7 jaar geleden

    Ik heb sinds kort het kookboek Made in India en ben daar erg blij mee. Heerlijke gerechten die in je huis rondcirkelen en best wel veel makkelijke recepten Een lust voor de neus, ogen en natuurlijk de mond

    Beantwoorden
  2. Macky says:
    7 jaar geleden

    Mijn favoriete kookboek is ‘Mastering the Art of French Cooking’ van Julia Child.
    Als eerste (buitenlandse) vrouw een opleiding op ‘Le Cordon Bleu,’volgen tussen allemaal Franse ‘haantjes’.
    Alle klassiekers bij elkaar.
    Als de basis maar goed is: de juiste ingrediënten etc.

    Beantwoorden
  3. Lies says:
    7 jaar geleden

    Het natuurlijk lekker basiskookboek is op dit moment echt mijn favoriet! Heerlijke gezonde recepten voor alledaagse en bijzondere dingen!

    Beantwoorden
  4. kokkinnetje says:
    7 jaar geleden

    Mijn favoriete kookboekje is nog steeds “Kort en bondig”van de huishoudschool, van vroeger. Daar staan alle standaard recepten in, heel simpel. Blijft altijd mijn favoriet.

    Beantwoorden
  5. Nanda says:
    7 jaar geleden

    Op dit moment is de favoriet weer VEG!. De herfst en wintertijd zorgen voorlopig weer voor groenten in mijn groentepakket waarbij ik voor de verwerking wel wat externe inspiratie kan gebruiken! Ik ben gewoon nog niet zo handig met knollen en kolen 😉 En de lat ligt extra hoog met twee kritische kinderen aan tafel!

    Veg! geeft die inspiratie meer dan voldoende!

    Beantwoorden
  6. Janneke says:
    7 jaar geleden

    Voor mij staat Plenty van Ottolenghi op 1! Dankzij hem hebben we ontdekt dat het eten van een ‘saaie’ groente als bloemkool een feestje kan zijn.

    Beantwoorden
  7. Jacolien says:
    7 jaar geleden

    Mijn allereerste kookboek is van 1970 uitgeverij van het schoolbestuur van de NCB uit Tilburg.Dit kreeg ik op de huishoudschool en is tot op vandaag nog steeds mijn favoriet omdat het de basis is geweest/nog is van mijn kookkunsten nu!!!

    Beantwoorden
  8. Hilda says:
    7 jaar geleden

    Mijn favo kookboek van dit moment is de laatste van Yotam Ottolenghi: NOPI. Een prachtige verzameling gewaagde multi-culi-gerechten, waarin het Midden-Oosten met Azië wordt gecombineerd. Het zijn gerechten, dus recepten, op restaurantniveau. Niet voor alledag. Dit geldt zowel voor de kooktechniek als de ingrediënten. Een boek met nabije gerechten van nabije ingrediënten brengt de keuken van alledag weer terug. Lekker, duurzaam, vers en gezond.

    Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

De lekkerste kippensoep
Specials

De lekkerste kippensoep recepten uit de hele wereld!

Kippensoep, bij een griepje, of gewoon omdat het een heerlijke soep is. Maar wat is nou de lekkerste kippensoep? Recepten uit de hele wereld!

Check het recept of lees de info
ananas

Ananas; de lekkerste dingen maken met verse ananas

salades met appel

Salades met appel; dit zijn de lekkerste recepten

Hollandse borrelplank

Hollandse borrelplank; een feestje!

Recept in de picture

Venkeltaart met ham en kaas
Quiche

Venkeltaart met ham en kaas

Een hartige venkeltaart met ham en kaas, daar loopt toch iedereen warm voor? De zachte smaak van venkel combineert heerlijk met ham en kaas!

Check het recept of lees de info
Aardappelschotel met kip en koolraap

Aardappelschotel met kip en koolraap

gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

Handige kooktips

onderdelen keukenmachine
Kookschool

Onderdelen van de keukenmachine, waar gebruik je ze voor?

Waar gebruik je al die onderdelen van de keukenmachine voor? Hier vind je een uitgebreide uitleg over het hoe en waarom van deze onderdelen.

Check het recept of lees de info
Broccoli koken

Broccoli koken; zo blijft die mooi groen

Leidse kaas

Leidse kaas; weet jij het verschil met Goudse komijnekaas?

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Ontbijtkoek maken; Heel Holland hapt straks naar…..
  • Willem H. TenWolde op Ontbijtkoek maken; Heel Holland hapt straks naar…..
  • Brian Weber op Croutons maken voor soep of salade; Met Italiaanse kruiden en kaas
  • Redactie op Kip stoofpotje met volop verse groenten
  • Redactie op Zachte broodjes bakken
  • Mdvries op Kip stoofpotje met volop verse groenten
  • Fred de Jong op Zachte broodjes bakken
  • Elise de Haan op Oosterse zalm uit de oven
  • Elise de Haan op Turkse bietensalade (vegetarisch)
  • Peggy Lieuwsjong-Schultz op Turkse bietensalade (vegetarisch)

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen