• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, juli 6, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Kookboeken

Med van Claudia Roden

door Elise de Haan
in Kookboeken
0
0
Med Claudia Roden

Med – Onlangs kreeg ik Med van Claudia Roden opgestuurd. Op mijn bureau ligt een dik boek, met een wit omslag, waarop in turquoise en goud een zee is weergegeven. Een zee die je meteen doet denken aan heerlijke, warme zomervakanties in het zuiden van Europa. Juist, aan de Middellandse zee, oftewel de Mediterranee.  Ook wel kortweg ‘Med’ genoemd. De landen rond de Middellandse zee verschillen enorm van elkaar, denk aan verschillende landschappen, verschillende religies en totaal verschillende culturen. Toch hebben deze landen ook veel gemeen. Ze hebben allemaal een klimaat met droge hete zomers en milde winters, en hun geschiedenis is met elkaar verweven. Door de handel via de zee, de havensteden en de kenmerkende gastvrijheid ontstond er een levendige en gevarieerde, unieke eetcultuur. Claudia Roden laat ons in Med kennis maken met deze eetcultuur en neemt ons mee op reis door de Mediterranee!

Wie is Claudia Roden?

Claudia Roden (1936) werd geboren in Caïro, Egypte, waar ze woonde tot haar vijftiende. Via Parijs, waar ze drie jaar naar school ging, kwam ze terecht in Londen waar ze kunst ging studeren. Ze kon niet wennen aan de Britse keuken, en miste de gerechten uit haar jeugd. Om die reden, en om de eetcultuur die ze achterliet niet verloren te laten gaan begon ze een studie in de kookkunst. Al sinds haar 21ste verzamelt ze recepten en doet ze onderzoek naar de keukens van het Midden-Oosten en de landen rond de Middellandse zee. Claudia Roden schreef tientallen kookboeken, gaf kooklessen en presenteerde haar eigen kookprogramma op de BBC. Inmiddels is ze 85, en ze kookt en schrijft nog steeds. Med is haar laatst verschenen boek.

Med, een kookboek vol recepten, verhalen en prachtige foto’s!

Als je Med van Claudia Roden openslaat kom je als eerste de inhoudsopgave van het boek tegen. Deze is kort en overzichtelijk, ingedeeld in de soorten recepten. Vervolgens kom je bij de inleiding. Deze is zeer uitgebreid. Hieruit maak je meteen al op dat ‘Med’ niet alleen een receptenboek is, maar zeker ook een boek vol verhalen. Verhalen over eten, de eetcultuur en over herinneringen. Na de inleiding volgt een hoofdstuk waarin Claudia dieper in gaat op haar levensverhaal. In dit hoofdstuk wordt ook duidelijk waar haar smaak vandaan komt. Daarna is er een derde hoofdstuk waarin wordt uitgelegd hoe je een maaltijd voor gasten plant en worden er tips gegeven om een dergelijke maaltijd tot een succes te maken. Vervolgens zijn er acht hoofdstukken met recepten. Deze variëren van hapjes, soepen, groentegerechten, vlees en vis tot desserts en gebak. Met een selectie uit deze recepten kun je een fantastische Mediterrane maaltijd samenstellen. Natuurlijk allemaal gebaseerd op verse en vooral verrukkelijke, ingrediënten uit de landen rondom de Middellandse zee. Med is voorzien van een enorme hoeveelheid prachtige, sfeervolle foto’s. Niet alleen van de gerechten, ook markten vol watertandend lekkere lokale producten, mysterieuze straatjes  en een verscheidenheid aan Mediterrane landschappen komen volop in beeld.

Conclusie:

Claudia Roden schreef met Med een geweldig document over de Mediterrane keuken. Een boek vol heerlijke, toegankelijke recepten, waar je, als je in het bezit bent van een goede basisvaardigheid koken, prima mee uit de voeten kunt. De gebruikte ingrediënten zijn in Nederland goed verkrijgbaar. Je hoeft niet eerst 10 winkels af voor je kunt gaan koken. Want koken ga je, als je dit boek leest. Ik kreeg in ieder geval gelijk zin om de keuken in te duiken, wat gasten uit te nodigen en een (paar) fles(sen) wijn aan te rukken. Dit is duidelijk een kookboek dat blijft rondslingeren in mijn keuken en niet in de kookboekenkast verdwijnt om er nooit meer uit te komen!

Facts:

  • Titel: Med, een kookboek
  • Auteur: Claudia Roden
  • Uitgever: Fontaine Uitgevers
  • ISBN 978 94 6404 081 4
  • 320 blz – Hardcover
  • Prijs € 32,00
DeelPin1Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Zilt door Annette van Ruitenburg
Kookboeken

Zilt; door Annette van Ruitenburg

Receptloos - Marlies Kooiman
Kookboeken

Receptloos; Een kookboek zonder recepten van Marlies Kooiman

Asian Green van Ching-He Huang
Kookboeken

Asian Green van Ching-He Huang

Vegetalia van Luna Trapani
Kookboeken

Vegetalia van Luna Trapani

ik eet zo graag
Kookboeken

Ik eet zo graag; Pascale Naessens

Ottolenghi Test Kitchen
Kookboeken

Ottolenghi Test Kitchen, Shelf-love

Bistro Manon - Dagelijkse inspiratie voor het hele gezin - Kookboek
Kookboeken

Bistro Manon; dagelijkse inspiratie voor het hele gezin

Banketbakker Claire
Kookboeken

Banketbakker van Claire Saffitz

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Huisgemaakte spreads voor op brood
Specials

Huisgemaakte spreads voor op brood; verrassend lekker

Homemade sandwich spread in meerdere varianten. Deze huisgemaakte spreads maken we op basis van yoghurt, kwark met roomkaas of mayonaise.

Check het recept of lees de info
Steenfruit

Steenfruit; Heerlijk Hollands fruit met pit

Broodje Hamburger

Broodje hamburger zelf maken ( 4 variaties )

Vruchtgroenten

Vruchtgroenten; Proef de kleurrijke zomer

Recept in de picture

beefburgers - recept - barbecue
Vleesgerechten

Beefburgers; Jouw creatie is het lekkerst

Beefburgers van puur rundvlees. Het ideale recept als er mensen blijven eten na een feestje. Grill ze met verse groenten op de barbecue.

Check het recept of lees de info
Mediterrane maaltijdsalade met kip, pasta en zongedroogde tomaten

Mediterrane maaltijdsalade met kip

Souffle van kwark en rode bessen

Soufflé van kwark en rode bessen

Handige kooktips

platvis fileren
Kookschool

Platvis fileren doe je zo (met foto instructies)

Ben je een echte visliefhebber, maar vind je platvis fileren een lastige klus? Met deze stap voor stap uitleg gaat het ook jou vast lukken.

Check het recept of lees de info
marineren in karnemelk

Marineren in karnemelk

Kernhem

Kernhem, zacht, maar wel met pit!

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Joop Hermes op Zelf hamburgers maken; Met tips voor de lekkerste kruiden
  • marina op Abrikozenvlaai; de echte Limburgse
  • Elise de Haan op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • gerrit schout op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • Elise de Haan op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Mieke, op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Redactie op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Philippe Ceciora op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen