Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Meer brood uit eigen oven – Door Levine van Doorne

Er zijn van die boeken waar je extra graag voor gaat zitten. Meer brood uit eigen oven van Levine van Doorne is er zoéén. Een musthave voor thuisbakkers!

0 912

Meer brood uit eigen oven – Ik was al in bezit van het eerste boek van Levine van Doorne, “ Brood uit eigen oven”. Toen ik hoorde dat ze een tweede uit ging brengen moest ik deze natuurlijk ook hebben. Levine starte zo’n 10 jaar geleden met een blog over broodbakken. Door zichzelf steeds meer te ontwikkelen  vergaarde ze veel kennis over het thuis bakken van brood. Deze kennis wilde ze graag delen en begon cursussen broodbakken te geven. Steeds vaker werd haar de vraag gesteld; “wanneer komt er eens een boek van jou?” Dat boek dat kwam er en is erg populair onder de thuisbakkers.  Zo populair dat ze na 2 jaar er een vervolg op uit brengt.


Thuis brood bakken

Een paar jaar geleden waren de broodbakmachines niet aan te slepen. Vele kregen toen de smaak van thuis brood bakken te pakken. En wanneer je eenmaal door dat virus aangestoken bent dan wil je steeds meer leren en proberen. Die broodbakmachines worden verplaatst naar een donker hoekje op zolder en je gaat op onderzoek uit. Een mooi en duidelijk boek is daar handig bij. De manier van uitleg van de boeken van Levine zijn erg prettig en duidelijk. Voorin het boek legt ze uit hoe een broodrecept tot stand komt. Verder geeft ze goede tips om beter brood te kunnen bakken. Want een feit is dat je goed moet leren kijken en voelen, wat gaat het deeg doen? Hoe kan ik het sturen. Volg de aanwijzingen van Levine en je bakt thuis het heerlijkste brood.

Meer brood uit eigen oven – Door Levine van Doorne

Het boek is onderverdeeld in 3 hoofdstukken.

Hoofdstuk 1: Brood met gist, met gist en voordeeg en met desem

Hierin vind je 25 recepten van brood die steeds op 3 manieren gemaakt kunnen worden. Erg leuk om je grenzen te verleggen en eens iets anders dan de gewone standaard gist te gebruiken. Bij ieder brood staat door middel van tabellen het recept voor gistdeeg, deeg met voordeeg en gist en voor desemdeeg. De broodrecepten variëren van gewoon bruinbrood tot notenbrood en vlechtbroden.

Hoofdstuk 2: Over de grens

Hier ook weer meerdere bereidingswijze voor een bepaald brood. In dit hoofdstuk vind je de heerlijkste stokbroden, bagels en die heerlijke Marokkaanse sinaasappelbroodjes die ik gemaakt heb.

Hoofdstuk 3: Voor de lekkere trek: zoet en hartig brood

In dit hoofdstuk vind je de lekkerste recepten voor zoete en hartige lekkernijen zoals vlaai, kaneelbroodjes en broodjes met aardappel en chorizo. Voor elke smulpaap staat er wel iets tussen.

Achter in het boek vind je een lijst met leveranciers zodat je ook weet waar je de eventuele gewenste spullen kunt kopen.

 

Marokkaanse Sinaasappelbroodjes

Er zijn van die boeken waar je gelijk aan wil beginnen. Zo maakte ik uit dit boek de Marokkaanse Sinaasappelbroodjes. Ze zijn heerlijk met een likje roomboter en goede jam. Het recept met mijn ervaringen vind je op deze link.

Broodbakken is leuk

Zelf je brood bakken is erg leuk en ontspannend om te doen. Met de aanwijzingen van Levine is het een stuk makkelijker dan je vaak vermoed. Soms vergt het wat oefening maar dat is juist de uitdaging. Het is een leuk en duidelijk boek met een grote willekeur aan recepten. Een aanrader voor de thuisbakker die graag een broodje bakt.

Facts:

  • titel: Meer brood uit eigen oven
  • auteur: Levine van Doorne
  • pagina’s: 208 hardcover
  • uitgeverij: Forte culinair
  • ISBN: 9789 4625 Q 1188
  • Prijs: 24,95
  • Te koop bij de boekhandel en online bij bv. Bol.com

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer