• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
maandag, maart 1, 2021
Plugin Install : Cart Icon need WooCommerce plugin to be installed.
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Kookboeken

Meer brood uit eigen oven – Door Levine van Doorne

door Connie Derks
in Kookboeken
0
0
Meer brood uit eigen oven door Levine van Doorne

Meer brood uit eigen oven – Ik was al in bezit van het eerste boek van Levine van Doorne, “ Brood uit eigen oven”. Toen ik hoorde dat ze een tweede uit ging brengen moest ik deze natuurlijk ook hebben. Levine starte zo’n 10 jaar geleden met een blog over broodbakken. Door zichzelf steeds meer te ontwikkelen  vergaarde ze veel kennis over het thuis bakken van brood. Deze kennis wilde ze graag delen en begon cursussen broodbakken te geven. Steeds vaker werd haar de vraag gesteld; “wanneer komt er eens een boek van jou?” Dat boek dat kwam er en is erg populair onder de thuisbakkers.  Zo populair dat ze na 2 jaar er een vervolg op uit brengt.

Thuis brood bakken

Een paar jaar geleden waren de broodbakmachines niet aan te slepen. Vele kregen toen de smaak van thuis brood bakken te pakken. En wanneer je eenmaal door dat virus aangestoken bent dan wil je steeds meer leren en proberen. Die broodbakmachines worden verplaatst naar een donker hoekje op zolder en je gaat op onderzoek uit. Een mooi en duidelijk boek is daar handig bij. De manier van uitleg van de boeken van Levine zijn erg prettig en duidelijk. Voorin het boek legt ze uit hoe een broodrecept tot stand komt. Verder geeft ze goede tips om beter brood te kunnen bakken. Want een feit is dat je goed moet leren kijken en voelen, wat gaat het deeg doen? Hoe kan ik het sturen. Volg de aanwijzingen van Levine en je bakt thuis het heerlijkste brood.

Meer brood uit eigen oven – Door Levine van Doorne

Het boek is onderverdeeld in 3 hoofdstukken.

Hoofdstuk 1: Brood met gist, met gist en voordeeg en met desem

Hierin vind je 25 recepten van brood die steeds op 3 manieren gemaakt kunnen worden. Erg leuk om je grenzen te verleggen en eens iets anders dan de gewone standaard gist te gebruiken. Bij ieder brood staat door middel van tabellen het recept voor gistdeeg, deeg met voordeeg en gist en voor desemdeeg. De broodrecepten variëren van gewoon bruinbrood tot notenbrood en vlechtbroden.

Hoofdstuk 2: Over de grens

Hier ook weer meerdere bereidingswijze voor een bepaald brood. In dit hoofdstuk vind je de heerlijkste stokbroden, bagels en die heerlijke Marokkaanse sinaasappelbroodjes die ik gemaakt heb.

Hoofdstuk 3: Voor de lekkere trek: zoet en hartig brood

In dit hoofdstuk vind je de lekkerste recepten voor zoete en hartige lekkernijen zoals vlaai, kaneelbroodjes en broodjes met aardappel en chorizo. Voor elke smulpaap staat er wel iets tussen.

Achter in het boek vind je een lijst met leveranciers zodat je ook weet waar je de eventuele gewenste spullen kunt kopen.

 

Marokkaanse Sinaasappelbroodjes

Er zijn van die boeken waar je gelijk aan wil beginnen. Zo maakte ik uit dit boek de Marokkaanse Sinaasappelbroodjes. Ze zijn heerlijk met een likje roomboter en goede jam. Het recept met mijn ervaringen vind je op deze link.

Marokkaanse sinaasappelbroodjes Levine van Doorne

Broodbakken is leuk

Zelf je brood bakken is erg leuk en ontspannend om te doen. Met de aanwijzingen van Levine is het een stuk makkelijker dan je vaak vermoed. Soms vergt het wat oefening maar dat is juist de uitdaging. Het is een leuk en duidelijk boek met een grote willekeur aan recepten. Een aanrader voor de thuisbakker die graag een broodje bakt.

Facts:

  • titel: Meer brood uit eigen oven
  • auteur: Levine van Doorne
  • pagina’s: 208 hardcover
  • uitgeverij: Forte culinair
  • ISBN: 9789 4625 Q 1188
  • Prijs: 24,95
  • Te koop bij de boekhandel en online bij bv. Bol.com
DeelPinTweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Mango mousse
Nagerecht

Mango mousse

Pastinaaksalade
Salade

Pastinaaksalade, iets anders met pastinaak!

mango snijden
Kookschool

Mango snijden doe je zo ( Drie manieren )

Pastinaak Kopen
Kookschool

Pastinaak kopen, bewaren en bereiden

Risotto met paddenstoelen en geitenkaas
Risotto

Risotto met paddenstoelen en geitenkaas

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Pastinaaksoep
Specials

Pastinaaksoep; Drie heerlijke recepten

Drie heerlijke recepten voor zachte, fluwelige pastinaaksoep, een beetje zoetig van smaak, met een vleugje anijs. Combineren maar!

Lees verder
pastinaak

Pastinaak, inmiddels geen vergeten groente meer!

Roseval aardappeltjes uit de oven

Roseval aardappeltjes uit de oven met aïoli

Nieuwe recepten

Mango mousse
Nagerecht

Mango mousse

Zet de tropen op tafel met deze mango mousse. Een heerlijke fris en romig nagerecht met slagroom, of voor een...

Lees verder
Pastinaaksalade

Pastinaaksalade, iets anders met pastinaak!

Risotto met paddenstoelen en geitenkaas

Risotto met paddenstoelen en geitenkaas

Handige kooktips

mango snijden
Kookschool

Mango snijden doe je zo ( Drie manieren )

Je hebt een mango gekocht maar weet niet goed hoe je een mango moet snijden. Wij geven je 3 manieren...

Lees verder
Pastinaak Kopen

Pastinaak kopen, bewaren en bereiden

rijpe mango

Een rijpe mango? Zo check je dat!

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Vlaaibodem; Zo maak je deze zelf ( met foto instructies )
  • Redactie op Zoete kiprolletjes, een hartig maar zoet hapje
  • friedymachielsen@gmail.com op Vlaaibodem; Zo maak je deze zelf ( met foto instructies )
  • Stans op Zoete kiprolletjes, een hartig maar zoet hapje
  • Redactie op Kip met cashewnoten uit de slowcooker
  • Anita op Kip met cashewnoten uit de slowcooker
  • Redactie op Biest, blijf vrienden met de boer – 10 variaties
  • M.L. Ambrosius op Biest, blijf vrienden met de boer – 10 variaties

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen