• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zaterdag, februari 4, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Kookboeken

Meer brood uit eigen oven – Door Levine van Doorne

door Connie Derks
in Kookboeken
0
0
Meer brood uit eigen oven door Levine van Doorne

Meer brood uit eigen oven – Ik was al in bezit van het eerste boek van Levine van Doorne, “ Brood uit eigen oven”. Toen ik hoorde dat ze een tweede uit ging brengen moest ik deze natuurlijk ook hebben. Levine starte zo’n 10 jaar geleden met een blog over broodbakken. Door zichzelf steeds meer te ontwikkelen  vergaarde ze veel kennis over het thuis bakken van brood. Deze kennis wilde ze graag delen en begon cursussen broodbakken te geven. Steeds vaker werd haar de vraag gesteld; “wanneer komt er eens een boek van jou?” Dat boek dat kwam er en is erg populair onder de thuisbakkers.  Zo populair dat ze na 2 jaar er een vervolg op uit brengt.

Thuis brood bakken

Een paar jaar geleden waren de broodbakmachines niet aan te slepen. Vele kregen toen de smaak van thuis brood bakken te pakken. En wanneer je eenmaal door dat virus aangestoken bent dan wil je steeds meer leren en proberen. Die broodbakmachines worden verplaatst naar een donker hoekje op zolder en je gaat op onderzoek uit. Een mooi en duidelijk boek is daar handig bij. De manier van uitleg van de boeken van Levine zijn erg prettig en duidelijk. Voorin het boek legt ze uit hoe een broodrecept tot stand komt. Verder geeft ze goede tips om beter brood te kunnen bakken. Want een feit is dat je goed moet leren kijken en voelen, wat gaat het deeg doen? Hoe kan ik het sturen. Volg de aanwijzingen van Levine en je bakt thuis het heerlijkste brood.

Meer brood uit eigen oven – Door Levine van Doorne

Het boek is onderverdeeld in 3 hoofdstukken.

Hoofdstuk 1: Brood met gist, met gist en voordeeg en met desem

Hierin vind je 25 recepten van brood die steeds op 3 manieren gemaakt kunnen worden. Erg leuk om je grenzen te verleggen en eens iets anders dan de gewone standaard gist te gebruiken. Bij ieder brood staat door middel van tabellen het recept voor gistdeeg, deeg met voordeeg en gist en voor desemdeeg. De broodrecepten variëren van gewoon bruinbrood tot notenbrood en vlechtbroden.

Hoofdstuk 2: Over de grens

Hier ook weer meerdere bereidingswijze voor een bepaald brood. In dit hoofdstuk vind je de heerlijkste stokbroden, bagels en die heerlijke Marokkaanse sinaasappelbroodjes die ik gemaakt heb.

Hoofdstuk 3: Voor de lekkere trek: zoet en hartig brood

In dit hoofdstuk vind je de lekkerste recepten voor zoete en hartige lekkernijen zoals vlaai, kaneelbroodjes en broodjes met aardappel en chorizo. Voor elke smulpaap staat er wel iets tussen.

Achter in het boek vind je een lijst met leveranciers zodat je ook weet waar je de eventuele gewenste spullen kunt kopen.

 

Marokkaanse Sinaasappelbroodjes

Er zijn van die boeken waar je gelijk aan wil beginnen. Zo maakte ik uit dit boek de Marokkaanse Sinaasappelbroodjes. Ze zijn heerlijk met een likje roomboter en goede jam. Het recept met mijn ervaringen vind je op deze link.

Marokkaanse sinaasappelbroodjes Levine van Doorne

Broodbakken is leuk

Zelf je brood bakken is erg leuk en ontspannend om te doen. Met de aanwijzingen van Levine is het een stuk makkelijker dan je vaak vermoed. Soms vergt het wat oefening maar dat is juist de uitdaging. Het is een leuk en duidelijk boek met een grote willekeur aan recepten. Een aanrader voor de thuisbakker die graag een broodje bakt.

Facts:

  • titel: Meer brood uit eigen oven
  • auteur: Levine van Doorne
  • pagina’s: 208 hardcover
  • uitgeverij: Forte culinair
  • ISBN: 9789 4625 Q 1188
  • Prijs: 24,95
  • Te koop bij de boekhandel en online bij bv. Bol.com
DeelPinTweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Zilt door Annette van Ruitenburg
Kookboeken

Zilt; door Annette van Ruitenburg

Receptloos - Marlies Kooiman
Kookboeken

Receptloos; Een kookboek zonder recepten van Marlies Kooiman

Asian Green van Ching-He Huang
Kookboeken

Asian Green van Ching-He Huang

Vegetalia van Luna Trapani
Kookboeken

Vegetalia van Luna Trapani

ik eet zo graag
Kookboeken

Ik eet zo graag; Pascale Naessens

Ottolenghi Test Kitchen
Kookboeken

Ottolenghi Test Kitchen, Shelf-love

Bistro Manon - Dagelijkse inspiratie voor het hele gezin - Kookboek
Kookboeken

Bistro Manon; dagelijkse inspiratie voor het hele gezin

Med Claudia Roden
Kookboeken

Med van Claudia Roden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

tortilla van aardappel
Specials

Tortilla; een klassieker uit Spanje

Eieren, vastkokende aardappels, een paar uien en extra vierge olijfolie. Meer heb je niet nodig voor een lekkere tortilla.

Check het recept of lees de info
citrus

Citrus; heerlijke recepten met vitaminebommetjes

witlof recepten

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

appelcake special

Appelcake; deze varianten wil je proeven! Inclusief handige tips

Recept in de picture

chocolademousse taart
Taart

Chocolademousse taart, de allerlekkerste!

Chocolade in drievoud want deze chocolademousse taart bevat pure chocolademousse en witte chocolademousse met stukjes chocoladekoekjes.

Check het recept of lees de info
Geroosterde knoflook

Geroosterde knoflook

Geroosterde knolgroenten

Geroosterde knolgroenten; vitamientjes in de winter

Handige kooktips

ei bakken
Kookschool

Een ei bakken; heel veel tips voor het perfecte resultaat

Een spiegelei of liever doorbakken? Met deze tips maak jij heerlijke gebakken eieren helemaal naar jou smaak.

Check het recept of lees de info
mayonaise

Mayonaise maken (inclusief variatietips)

Pecorino

Pecorino; schapenkaas uit Italië

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Chocoladetaart, met chocolade en licht gezouten karamel
  • Kjeld losekoot op Chocoladetaart, met chocolade en licht gezouten karamel
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Cecile Geurts-Huijbers op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Jos Melief op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • E.Kuiper op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Jos op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen