• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zondag, juni 26, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Kookboeken

Mevrouw Hamersma; verzamelde recepten

Elise de Haan door Elise de Haan
in Kookboeken
0
0
Mevrouw Hamersma verzamelde recepten

Mevrouw Hamersma; verzamelde recepten – Karin Hamersma, ook bekend als mevrouw Hamersma, is de eigenaar van kookboekenwinkel ‘Mevrouw Hamersma’ in Amsterdam. Ook was ze jarenlang, samen met haar man, verantwoordelijk voor de rubriek ‘Mevrouw en Meneer Hamersma’, die onder andere in het Parool werd gepubliceerd. Karin zorgde voor de recepten, haar man, Harold, de bijpassende wijnen. In haar winkel vol kookboeken kreeg Karin vaak de vraag wanneer ze nu zelf eens een kookboek ging schrijven. En jawel, dat boek is er gekomen. Voor mij ligt ‘Mevrouw Hamersma; verzamelde recepten’, het eerste boek van Karin Hamersma!

Mevrouw Hamersma; verzamelde recepten, van haarzelf, en van anderen

De mooie omslag maakt me nieuwsgierig, want die geeft weinig prijs over de inhoud van het boek. Opengeslagen komen we bij het voorwoord van Mevrouw Hamersma. Ze vertelt daarin een en ander over de reden dat ze het boek heeft geschreven. Verder is het boek opgedeeld in tien overzichtelijke hoofdstukken, bijvoorbeeld borrel, soep, salades, vlees, vis, vega, et cetera. Elk van deze hoofdstukken bevat een aantal fijne recepten. Deze zijn voor een deel geschreven en ontwikkeld door Karin zelf, de rest zijn recepten uit andere kookboeken en door haar in de loop van de jaren bij elkaar verzameld uit kookboeken van andere auteurs. De recepten zijn stuk voor stuk toegankelijk en prima te doen voor iedereen die een beetje kan koken. Veel van de recepten hebben een internationaal tintje, vaak Mediterraan of Aziatisch. Zo zijn er leuke variaties op klassiekers, zoals steak tartaar met een Aziatische touch of een Spaans saucijzenbroodje.

De verzamelde recepten van mevrouw Hamersma zijn stuk voor stuk toegankelijk en prima te doen voor iedereen die een beetje kan koken.

Het boek ‘Verzamelde recepten’ is voorzien van prachtige foto’s die gemaakt zijn door Jakob van Vliet. Eenvoudige foto’s, die precies weergeven wat ze moeten laten zien, namelijk het gerecht en verder geen toeters en bellen. De meeste van de recepten in het boek zijn ook in de rubriek ‘Meneer en Mevrouw Hamersma’ verschenen, dus het kan ongetwijfeld gebeuren dat ze je bekend voorkomen.

Mevrouw Hamersma

Mevrouw Hamersma; verzamelde recepten, Meneer Hamersma geeft wijnadvies

Alle recepten in ‘Mevrouw Hamersma; verzamelde recepten’ gaan vergezeld van een bijpassend wijnadvies van Meneer Hamersma. Harold Hamersma is een wijnschrijver met talloze boeken op zijn naam, dus je kunt er van uitgaan dat de door hem genoemde wijnen helemaal in orde zijn!

Conclusie

Karin Hamersma heeft een fijne verzameling recepten bij elkaar gezocht. En zeker als je de afgelopen jaren met plezier haar rubriek in de krant hebt gelezen, is het de moeite waard om dit boek aan te schaffen. Je zult er met plezier uit koken en in lezen. De variatie in de recepten is groot, er zit voor iedereen wel iets lekkers bij. En als je van wijn houdt zijn de adviezen van Harold Hamersma een fijne aanvulling.

Mevrouw Hamersma recepten

Facts

  • Titel: Mevrouw Hamersma; verzamelde recepten
  • Auteur: Karin Hamersma
  • Uitgever: Fontaine Uitgevers
  • ISBN 978 94 6404 0821
  • 191 blz – Hardcover
  • Prijs € 24,99
DeelPin2Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Zilt door Annette van Ruitenburg
Kookboeken

Zilt; door Annette van Ruitenburg

Receptloos - Marlies Kooiman
Kookboeken

Receptloos; Een kookboek zonder recepten van Marlies Kooiman

Asian Green van Ching-He Huang
Kookboeken

Asian Green van Ching-He Huang

Vegetalia van Luna Trapani
Kookboeken

Vegetalia van Luna Trapani

ik eet zo graag
Kookboeken

Ik eet zo graag; Pascale Naessens

Ottolenghi Test Kitchen
Kookboeken

Ottolenghi Test Kitchen, Shelf-love

Bistro Manon - Dagelijkse inspiratie voor het hele gezin - Kookboek
Kookboeken

Bistro Manon; dagelijkse inspiratie voor het hele gezin

Med Claudia Roden
Kookboeken

Med van Claudia Roden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

eiersalade
Ontbijt en lunch

Eiersalade met bieslook (bereid met verse scharreleieren)

Zelfgemaakte eiersalade is een TE simpel recept, maar ook met het recept voor eiersalade kun je variëren. Lekker op brood of op toast.

Check het recept of lees de info
yoghurt

Yoghurt; vers, geliefd en super veelzijdig

Zomerse recepten met feta

Zomerse recepten met feta

mosselen eten

Mosselen; Bourgondisch feest van eigen bodem

Recept in de picture

Kipcurry spiesjes
Vleesgerechten

Kipcurry spiesjes; van de barbecue

Eigenlijk is het gewoon curry aan een stokje, deze kipcurryspiesjes. Gemarineerd in yoghurt met jouw favoriete currypasta, daarna op de BBQ!

Check het recept of lees de info
Mango-yoghurtsaus

Mango-yoghurtsaus; lekker, en gezond!

komkommersoep

Komkommersoep; verkoeling in de zomer

Handige kooktips

snijbiet
Kookschool

Snijbiet: gezonde en lekkere vergeten groente

Snijbiet - Een 'vergeten' groente die gelukkig steeds vaker verkrijgbaar is. Verwant aan spinazie, is hij makkelijk klaar te maken en gezond.

Check het recept of lees de info
groenten om te grillen

De 10 lekkerste groenten om te grillen

Hervekaas

Hervekaas, een stinkend lekker roodbacteriekaasje

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Kipfilet recepten en inspiratie
  • Elviera op Kipfilet recepten en inspiratie
  • Redactie op Tiramisu van bitterkoekjes met citroenmascarpone
  • Redactie op Zwarte bonen en refried beans, gebakken bonenpuree
  • RUTTEN FREDDY op Tiramisu van bitterkoekjes met citroenmascarpone
  • Margreet Anceaux op Zwarte bonen en refried beans, gebakken bonenpuree
  • Redactie op Oma’s draadjesvlees; Smelt op je tong
  • Redactie op Schnitzels zelf paneren; met stap voor stap uitleg

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen