- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Mijn Arabische keuken van Mounir Toub, review

Mijn Arabische keuken van Mounir Toub, liefdevol koken – Mounir Toub weet met zijn programma ‘Grenzeloos Koken’ bij 24Kitchen de kijker te inspireren om de Arabische keuken te ontdekken. Nadat hij bij verschillende restaurants in het zuiden van het land heeft gewerkt wordt hij, door zijn YouTube filmpjes, opgemerkt door 24Kitchen. Al snel krijgt hij een eigen programma. Naast kijkers inspireren, doceert en motiveert hij ook aan de horeca-opleiding van ROC Eindhoven. Eigenlijk ontbrak er nog een ding; een eigen kookboek.

Mama

Het boek ‘Mijn Arabische Keuken’ is opgedragen aan Mounir’s moeder. Zij gaf hem van jongs af aan al de mooiste eet-herinneringen en is zijn grootste kookidool en inspiratiebron om chef te worden. Het boek staat vol met prachtige foto’s van Saskia Lelieveld en ook mama Toub ontbreekt niet in de mooie plaatjes.

Het boek

Voordat je echt over gaat tot koken begint het boek met een uitleg van de vele kruiden en specerijen uit de Arabische keuken en ook een woordenlijst ontbreekt niet. Het boek is handig verdeeld in 12 hoofdstukken zoals o.a. basis, broodsoorten, soepen, tajines, vlees- en visgerechten en bastilla’s.

Alle receptentitels zijn in het Nederlands met de Arabische vertaling eronder geschreven. Je kunt dit boek dus prima meenemen op reis, want een fonetische uitspraak staat eronder.

Van linzen, couscous tot lamsgehakt, het staat er allemaal in, maar wel met de lekkere simpele trendy twist van Mounir.

Bij bijna elk recept staat een handige tip, zo’n tip waar je echt wat aan hebt. Zoals “Houd je niet van de smaak van smenn? Kies dan gewoon voor roomboter.”

Mijn ervaring met Mijn Arabische keuken

Kijkend in mijn voorraad ging ik voor de gevulde kool met rijst en gehakt. Ik ben niet zo’n liefhebber van lamsgehakt, dus heb voor dit recept rundergehakt gebruikt. Kijk hier[1] voor het recept.
Het enige minpuntje bij veel kookboeken is dat er geen leeslintje in zit waarbij je 1,2,3 je favoriete recept kunt terugvinden. Er zijn maar weinig kookboeken die dit hebben en het is oh zo makkelijk!

The facts

Links in dit recept:
  1. hier: http://lekkertafelen.nl/recepten/gevulde-koolrolletjes-met-rijst-en-gehakt/