Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Nederland kookboek van Laura de Grave

Met het Nederland kookboek van Laura de Grave ontdek je de mooiste lokale producten. Op haar (elektrische) motor toerde Laura heel Nederland door.

0 193

Nederland kookboek van Laura de Grave – Nederland kookboek is alweer het tweede kookboek van Laura de Grave. Waar zij in haar eerste kookboek op haar fiets Amsterdam doorkruiste, op zoek naar authentieke recepten en verhalen uit Amsterdam, doet zij dit in haar nieuwe boek in heel Nederland. Op haar (elektrische) motor toerde zij Nederland door op zoek naar bijzondere lokale producten en traditionele streekgerechten.


Nederland kookboek van Laura de Grave

Provincies

Aan de hand van de twaalf Nederlandse provincies en de Waddeneilanden geeft zij ons een kijkje in de Nederlandse lokale keuken. Want, zo stelt zij, de Nederlandse keuken is iets waar wij trots op mogen zijn en gaat verder dan alleen stamppot en snert. Door zoveel mogelijk lokale producten en gerechten te eten, verminder je de voedselkilometers en daarmee ook de CO2 uitstoot. Duurzaam eten en koken dus. Op haar elektrische motor ( ook in het kader van duurzaamheid ) ging zij op pad. Per provincie beschrijft ze de meest bekende en bijzondere streekgerechten, de bijzondere lokale producten die daar te vinden zijn én wat je echt geproefd moet hebben tijdens een bezoekje.

De Nederlandse keuken is iets waar wij trots op mogen zijn en gaat verder dan alleen stamppot en snert.

Recepten

De recepten in het boek zijn die van de streekgerechten. Zeer uiteenlopend en zeer divers. Van Limburgese vlaai, jagerstoof, biet balkenbrij, kniepertjes, Waddengarnaalkroketjes tot aan varkenswangetjes, Zeeuwse bolussen en Groninger mosterdsoep. Elk met een eigen verhaal. De geschiedenis van de gerechten en waar je ze exact kunt vinden zijn uitgebreid beschreven. En uiteraard het bijbehorende recept.
De moeilijkheidsgraad van de recepten loopt erg uiteen. Waar je voor het ene gerecht uren moet uittrekken en culinair staat te koken, is het andere gerecht een stuk laagdrempeliger en staat je gerecht binnen een uur op tafel. Voor elk wat wils.

Conclusie

Nederland kookboek is een prachtig boek die je meeneemt langs alle Nederlandse provincies en de bijbehorende bijzondere gerechten. Ook als ‘gewone’ literatuur is het boek de moeite waard. Voor dat je het weet ben je verdiept in de bijzondere geschiedenis en de verhalen achter de gerechten, zonder dat je ook maar iets hebt gekookt. De recepten zijn wel wat serieuzere kost voor de hobbykoks. Maar zeker leuk om eens te maken als je uitgebreider wilt gaat koken en kennis wilt maken met wat Nederland aan mooie gerechten te bieden heeft.

Facts:

  • Titel: Nederland kookboek
  • Auteur: Laura de Grave
  • ISBN: 9789492037879
  • Uitgever: Uitgeverij Brandt
  • Prijs: € 30,–

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer