- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Nieuwe klassiekers van Donna Hay – Meer dan 300 recepten

Nieuwe klassiekers van Donna Hay – Ik moet eerlijk bekennen dat er nog geen Donna Hay kookboek tussen mijn verzameling stond. Waarom weet ik eigenlijk niet, haar programma op tv kijk ik namelijk erg graag. Ook haar recepten en manier van presenteren spreken mij erg aan. Gelukkig is mijn kookboek verzameling nu uitgebreid met Donna’s nieuwe boek; Nieuwe klassiekers.

Nieuwe klassiekers van Donna Hay

En jongens wat voor kookboek; een geweldig groot en dik boek, bijna 450 pagina’s tellend! Hij ligt sinds ontvangst  te pronken op de koffietafel, want zoals we gewend zijn van Donna staan er prachtige foto’s in het boek. De recepten heeft Donna verzameld uit Donna Hay Magazine. Haar doel was om ultieme klassiekers te bundelen, zodat je een eigen repertoire op kunt bouwen. Gouwe ouwe met moderne smaken en seizoensingrediënten, of een geheel nieuwe variant. Het boek is verdeeld in twee delen; hartig en zoet.

Hartige recepten

Het boek begint met 10 hoofdstukken vol heerlijke hartige recepten. Hoofdstukken zoals eieren & kaas, pasta, noedels & rijst, rundvlees, kip & eend, varkensvlees, lamsvlees, salades & bijgerechten. Frittata recepten saai? Niet als je Donna’s recept van de frittata met pompoen, chorizo en boerenkool ziet. Of hoe klinkt ribeye in een jasje van prosciutto met saus van ale-bier, daar krijg je toch meteen honger van? Erg fijn zijn de technieken die Donna beschrijft, je leest onder andere hoe je het beste pasta kookt, hoe je gebraden varken maakt en hoe je vis in bierbeslag maakt.

Nieuwe klassiekers van Donna Hay

Zoete recepten

Ook staan er 6 heerlijke zoete hoofdstukken in het boek, hierin vind je recepten voor onder andere koekjes, cakes, taarten en desserts. Vele goddelijke brownie recepten, heerlijke cheesecakes, cupcakes, chocoladetaarten, naar de foto’s van deze hoofdstukken kan ik blijven kijken! Ook in dit zoete gedeelte van het boek vind je leerzame technieken zoals hoe maak je marshmallow’s, truffels en brioche.

Een echte aanwinst

Ik vind het echt een geweldig kookboek dat hadden jullie misschien al begrepen. De recepten zijn origineel maar toch ook simpel en duidelijk, daarnaast zijn de lijsten met benodigde ingrediënten niet ellenlang. Alle recepten zijn voorzien van foto’s waarvan je gaat watertanden. Het boek is wel behoorlijk aan de prijs, maar zodra je het boek in handen hebt weet je dat het het waard is. Het is een heel uitgebreid kookboek, een volledig naslagwerk. Dit boek is echt een blijvertje dat je er over een paar jaar nog steeds bij pakt als je even geen inspiratie hebt of als je eters krijgt.

Gebraden kip met knoflook en tijm

Een van de kooktechnieken die beschreven staat in Nieuwe Klassiekers is het bereiden van opengeklapte kip. Ik had hiervoor nog nooit een hele kip in de oven bereid, maar dat ga ik nu zeker vaker doen. Door een kip open te klappen gaart hij sneller en gelijkmatiger. Naast deze heerlijke variant met knoflook en tijm vind je in het boek nog 4 smaakvariaties.

De gebraden kip met knoflook en tijm die ik maakte uit het boek vind je hier [1].