Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Ontdek het geheim van de chef van Bart van Berkel

0 391

Lancering ‘Ontdek het geheim van de chef’ van Bart van Berkel

Zoals een kind aan het aftellen is voor sinterklaasavond, zo zie ik de afgelopen paar weken om de paar dagen een berichtje voorbij komen: Nog zoveel dagen voordat……… en de laatste paar dagen wordt het “nog zoveel dagen, zoveel uren en zoveel minuten”. Aftellen naar het moment waar al zo lang naar toegewerkt is. Ik heb het over het moment van de lancering van het kookboek ‘Ontdek het geheim van de chef’ van Bart van Berkel.

Aan het begin van dit jaar vertelde Bart mij over zijn plannen, over de weg naar de beslissing om een kookboek in eigen beheer uit te geven. Over wat er de komende maanden nog allemaal moest gebeuren en over wat hij nog liep te dubben. Vandaag komt alles bij elkaar en ligt het boek voor het eerst in mijn hand! En alles wat ik hoopte en alles wat ik stiekem ook eigenlijk verwachtte van Masterchef Bart, laat dit boek zien.

Wat maakt dit boek bijzonder?

Wat maakt dit boek nu zo bijzonder? Waarom pik ik zelf juist deze uit tussen de stapels nieuwe kookboeken, die de afgelopen tijd verschenen zijn? Omdat Bart een hele sympathieke vent is? Klopt, dat is hij, maar daar zijn er meer van. En om nou te zeggen dat van hun hand per definitie de mooiste, fijnste, handigste kookboeken komen, nee zo werkt het niet. Dus waarom het boek van Bart wel?

Omdat je de ingrediënten gewoon bij de super, bij de toko of op de markt kan kopen. Omdat er stap voor stap beschrijvingen instaan van dingen die je misschien wel eens graag zou willen doen, maar te moeilijk leken. Omdat Bart bij topchefs op stage is gegaan, in de keuken heeft gestaan, mee heeft gewerkt, geproefd, geprobeerd en overlegd met diezelfde chefs. Want hij wil, dat hij en jij en ik ook van die prachtige gerechten op tafel kunnen zetten. En het liefst binnen een uur. Vis, vlees, wild, gevogelte, schaal- en schelpdieren, dessert, bijzondere gerechten, mooie combinaties, prachtig gepresenteerd.

Omdat we het hebben over gerechten die bij diezelfde topchefs op de kaart staan en waar Bart nu een versie voor ons, amateurkoks, voor bedacht heeft. Ik heb het dan over gerechten van Erik van Loo, Edwin Kats, Soenil Bahadoer, Jozua Jaring, Peter Lute, Stefan van Sprang, Onno Kokmeijer , Alain Caron, Ramon Beuk, de gebroeders Pourcel uit Frankrijk en natuurlijk Sergio Herman en Nick Bril.

Omdat we allemaal toch ook wel eens een bord zo willen opmaken dat monden openvallen, toch? Tenminste dat wil ik zeker en ik kan me niet voorstellen dat anderen dat niet willen. Omdat de passie ervan af spat. Genoeg reden zou ik zo zeggen.

Presentatie van het boek

Vandaag was de presentatie en Bart zou Bart niet zijn als hij daar ook zijn hele eigen idee over had. Samen met de mensen van wie hij geleerd heeft, die hem inspiratie hebben gegeven en natuurlijk op een plek waar hij stage gelopen heeft, The Jane in Antwerpen. Je moet het lef maar hebben om te sleutelen aan iets waar een ander zijn ziel in heeft gelegd. Maar dat een groot aantal van de chefs vandaag aanwezig was zegt genoeg over het vertrouwen dat ze hebben in Bart en in wat hij gemaakt heeft. En langzaamaan zie ik Bart genieten, valt de spanning van hem af. Zie ik hem samen met zijn vrouw rondkijken naar al die mensen die zijn boek bekijken, die genieten van de lunch en breekt de beroemde glimlach door.

Ben je trouwens in Antwerpen en wilde je ooit al eens bij een sterrenchef aan tafel zitten, ga dan naar The Jane. Want serieus jongens wat een sfeer, wat een prachtige plek, wat een heerlijk spontaan personeel, wat een bijzondere gerechten, wat een gezelligheid!

[ot-gallery url=”https://lekkertafelen.nl/gallery/boeklancering-bart-berkel-geheim-chef-antwerpen/”]

De Facts

  • ‘Ontdek het geheim van de chef’ van Bart van Berkel
  • 260 pagina’s, 50 recepten (en een aantal extra smaakmakers-recepten)
  • ISBN 978 90 824084 0 9
  • Prijs: 29,95
  • Verkrijgbaar via: de boekhandel en bol.com. Wil je een gesigneerd exemplaar, bestel dan via de site www.ontdekhetgeheimvandechef.nl.

Hou meteen even in de gaten: in 2016 gaat Bart met een aantal van de chefs op pad om recepten uit zijn boek live te koken. Hoe, wat, waar en wanneer is nu nog niet bekend, maar zal binnenkort op de site www.ontdekhetgeheimvandechef.nl te vinden zijn.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer