• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zondag, mei 28, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Kookboeken

Pannenkoeken & Crêpes: Christelle Huet-Gomez

door Redactie
in Kookboeken, Pannenkoeken
0
0
Pannenkoeken & Crêpes

Pannenkoeken & Crêpes: Christelle Huet-Gomez – Als er iets een rode draad is in mijn keuken dan zijn het wel pannenkoeken. We kunnen er hier echt van smullen. Maar meestal zijn het de standaard pannenkoeken: Naturel, appel of de favoriet met spek. Wij willen wel eens een andere pannenkoek op tafel. Daarom dat ik graag dit kookboek Pannenkoeken & Crêpes van Christelle Huet-Gomez wilde.

De titel verklapt al waar dit boek over gaat. Pannenkoeken. Het boek is een mooie verzameling van allerlei recepten voor verschillende soorten pannenkoeken. Zoals Franse crêpes, blini’s die meer als hapje worden geserveerd en de dikke luchtige Amerikaanse pancakes. Hartig of zoet, voor iedereen zit er wel wat bij.

Heldere recepten met makkelijke ingrediënten

De voorkant laat heerlijke pancakes zien met bananen en blauwe bessen. En bij het openslaan komen de mooie foto’s je gelijk tegemoet met, hoe kan het ook anders, pannenkoeken. Geen opsmuk maar duidelijke foto’s. De inhoudsopgave is duidelijk en alle recepten staan daar gelijk. Daarom is er geen index achterin. Het boek telt 34 recepten opgedeeld in hartig en zoet.

Wat ik belangrijk vind is hoe geneigd je bent om een recept te maken. Veel kookboeken ogen erg mooi, maar als je dan kijkt of je daadwerkelijk de recepten maakt, valt dat vaak tegen. In dit kookboek heb ik gelijk zin om aan de slag te gaan met een aantal recepten. Voor dit artikel wou ik eigenlijk 2 recepten maken, maar het zijn er 3 geworden. Dit heeft vooral te maken met de kleine ingrediëntenlijst en smaakcombinaties. Want wie een uitsmijter lekker vind, zal een pannenkoek met ham, kaas en een spiegelei vast ook lekker vinden. Herkenbaarheid is dus belangrijk en dat doet dit kookboek goed. Een pannenkoek met chocolade en aardbei ziet er ook zo uit. Evenals bijvoorbeeld een blini met courgette.

Verkrijgbaarheid ingrediënten

Een ander dingetje vind ik altijd de verkrijgbaarheid van de ingrediënten. Kun je buiten de randstad ook aan je ingrediënten komen? Of moet je speciaal via internet bestellen. Want zijn ingrediënten goed verkrijgbaar bij jouw eigen winkels dan ga je ook eerder aan de slag. Conclusie is dat je makkelijk aan de ingrediënten kunt komen, boekweitmeel verkopen ze bij de molen, speciaalzaak en in de supermarkt, dus dat zit wel goed. Ook ingrediënten als Gruyère en geitenkaas kun je goed vinden bij de kaasboer. De enige die mij  opviel is de kastanjemeel, maar die is online goed te verkrijgen. Persoonlijk zou ik het leuk vinden als er een kleine intro boven de recepten staat met een informatie of tips. Helaas mist dat in dit kookboek.

Het belangrijkste is dat de recepten goed te volgen zijn. Bekijk maar eens de volgende recepten uit dit boek:

  • Pannenkoek van Boekweitmeel met gebakken ei & ham
  • Pancake soufflé raclette
  • Pancakes met ahornsiroop

Pannenkoeken & Crêpes

Wil je graag eens andere pannenkoeken op tafel dan de standaard dan is dit kookboek een aanrader. Het heeft mij aangespoord om echt eens wat anders te maken en dat is zeker gelukt. Het testpanel van 3 volwassenen en 2 kinderen was hier heel enthousiast over alle drie de recepten die ik heb gemaakt. De kinderen vonden de pancakes geweldig, mooi klein en lekker zacht. De volwassen vonden de pancake soufflé verrassend lekker en de pannenkoek van boekweit met ham, gruyère en ei mooi hartig. Het eindoordeel: Wanneer gaan we weer pannenkoeken eten? Dat zegt denk ik genoeg.

De Facts

  • Titel: Pannenkoeken & Crêpes
  • Auteur:Christelle Huet-Gomez
  • ISBN:9789023015048
  • Pagina’s:64 blz. Hardback
  • Becht Uitgevers
  • Verkrijgbaar bij o.a. Bol.com
DeelPin2Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

pannenkoeken met appel
Pannenkoeken

Pannenkoeken met appel

peren op een pannenkoek
Pannenkoeken

Peren op een pannenkoek ( lunch of nagerecht )

Mini pannenkoekjes met sinaasappel
Nagerecht

Minipannenkoekjes met sinaasappel

Drie-in-de-pan
Pannenkoeken

Drie-in-de-pan; ouderwets lekker

Pannenkoek met gist naar oma’s recept
Pannenkoeken

Pannenkoek met gist naar oma’s recept

Potato farl
Pannenkoeken

Potato farl; Ierse aardappel pannenkoeken

Crespelle con proscuitto e formaggio
Pannenkoeken

Crespelle con proscuitto e formaggio

Zilt door Annette van Ruitenburg
Kookboeken

Zilt; door Annette van Ruitenburg

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

3 + acht =

100% vers en 100% lekker van het seizoen

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info
Keukenpraatjes

Keukenpraatjes

Praat mee over…

  • Pasta met zalm saffraan en spinazie
  • De perfecte gehaktbal
  • Lavas
  • Hoe vaak eet jij thuis vis? En dan bedoelen we niet de afgehaalde kibbeling.
  • Geschilde asperges of ongeschilde asperges

Uitgelicht

rundvlees op de barbecue
Specials

Rundvlees op de barbecue; de lekkerste recepten

Doe eens gek en leg een goed en stoer stuk rundvlees op de barbecue. Met deze recepten helpen we je op weg naar de ultieme BBQ-beleving.

Check het recept of lees de info
courgette met pasta

Courgette met pasta; dat biedt heel veel mogelijkheden

asperges met vis

Asperges met vis; heel veel recepten voor jouw inspiratie

Voorgerechten met gerookte zalm

Voorgerechten met gerookte zalm

Recept in de picture

Nacho´s uit de oven
Hapjes

Nacho’s uit de oven

De lekkerste snack? Dat zijn beslist deze nacho's uit de oven. Je maakt ze met verse ingrediënten en een heerlijke zelfgemaakte kaassaus!

Check het recept of lees de info
Gebakken langoustines

Gebakken langoustines met chilimayonaise

Aardappelen met rozemarijn en knoflook

Aardappelen met knoflook en rozemarijn

Handige kooktips

Vers fruit bewaren
Kookschool

Vers fruit bewaren; dit moet je weten!

Ga voedselverspilling tegen en bewaar vers fruit op de juiste manier, hier zie je in een oogopslag hoe je vers fruit het beste kunt bewaren.

Check het recept of lees de info
Rijst koken

Rijst koken; onze tips voor perfecte rijst

Kippenpoten kruiden met jouw zelfgemaakte kipkruiden of met een marinade

Kippenpoten kruiden; voor verbluffend lekkere kip

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Laura op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Redactie op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Laura op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Connie Derks op Waterijs van aardbeien; puur fruit op een stokje
  • Vera op Waterijs van aardbeien; puur fruit op een stokje
  • Redactie op Verse aspergesoep
  • Guido op Verse aspergesoep
  • Connie Derks op Sperziebonen als bijgerecht; maak het net even spannender
  • Susanne Hermsen op Sperziebonen als bijgerecht; maak het net even spannender
  • Elise de Haan op Stamppot met spinazie en bospeen

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen