- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Pannenkoeken & Crêpes: Christelle Huet-Gomez

Pannenkoeken & Crêpes: Christelle Huet-Gomez – Als er iets een rode draad is in mijn keuken dan zijn het wel pannenkoeken. We kunnen er hier echt van smullen. Maar meestal zijn het de standaard pannenkoeken: Naturel, appel of de favoriet met spek. Wij willen wel eens een andere pannenkoek op tafel. Daarom dat ik graag dit kookboek Pannenkoeken & Crêpes van Christelle Huet-Gomez wilde.

De titel verklapt al waar dit boek over gaat. Pannenkoeken. Het boek is een mooie verzameling van allerlei recepten voor verschillende soorten pannenkoeken. Zoals Franse crêpes, blini’s die meer als hapje worden geserveerd en de dikke luchtige Amerikaanse pancakes. Hartig of zoet, voor iedereen zit er wel wat bij.


Heldere recepten met makkelijke ingrediënten

De voorkant laat heerlijke pancakes zien met bananen en blauwe bessen. En bij het openslaan komen de mooie foto’s je gelijk tegemoet met, hoe kan het ook anders, pannenkoeken. Geen opsmuk maar duidelijke foto’s. De inhoudsopgave is duidelijk en alle recepten staan daar gelijk. Daarom is er geen index achterin. Het boek telt 34 recepten opgedeeld in hartig en zoet.

Wat ik belangrijk vind is hoe geneigd je bent om een recept te maken. Veel kookboeken ogen erg mooi, maar als je dan kijkt of je daadwerkelijk de recepten maakt, valt dat vaak tegen. In dit kookboek heb ik gelijk zin om aan de slag te gaan met een aantal recepten. Voor dit artikel wou ik eigenlijk 2 recepten maken, maar het zijn er 3 geworden. Dit heeft vooral te maken met de kleine ingrediëntenlijst en smaakcombinaties. Want wie een uitsmijter lekker vind, zal een pannenkoek met ham, kaas en een spiegelei vast ook lekker vinden. Herkenbaarheid is dus belangrijk en dat doet dit kookboek goed. Een pannenkoek met chocolade en aardbei ziet er ook zo uit. Evenals bijvoorbeeld een blini met courgette.

Verkrijgbaarheid ingrediënten

Een ander dingetje vind ik altijd de verkrijgbaarheid van de ingrediënten. Kun je buiten de randstad ook aan je ingrediënten komen? Of moet je speciaal via internet bestellen. Want zijn ingrediënten goed verkrijgbaar bij jouw eigen winkels dan ga je ook eerder aan de slag. Conclusie is dat je makkelijk aan de ingrediënten kunt komen, boekweitmeel verkopen ze bij de molen, speciaalzaak en in de supermarkt, dus dat zit wel goed. Ook ingrediënten als Gruyère en geitenkaas kun je goed vinden bij de kaasboer. De enige die mij  opviel is de kastanjemeel, maar die is online goed te verkrijgen. Persoonlijk zou ik het leuk vinden als er een kleine intro boven de recepten staat met een informatie of tips. Helaas mist dat in dit kookboek.

Het belangrijkste is dat de recepten goed te volgen zijn. Bekijk maar eens de volgende recepten uit dit boek:

Pannenkoeken & Crêpes

Wil je graag eens andere pannenkoeken op tafel dan de standaard dan is dit kookboek een aanrader. Het heeft mij aangespoord om echt eens wat anders te maken en dat is zeker gelukt. Het testpanel van 3 volwassenen en 2 kinderen was hier heel enthousiast over alle drie de recepten die ik heb gemaakt. De kinderen vonden de pancakes geweldig, mooi klein en lekker zacht. De volwassen vonden de pancake soufflé verrassend lekker en de pannenkoek van boekweit met ham, gruyère en ei mooi hartig. Het eindoordeel: Wanneer gaan we weer pannenkoeken eten? Dat zegt denk ik genoeg.

De Facts

Links in dit artikel:
  1. Pannenkoek van Boekweitmeel met gebakken ei & ham: http://lekkertafelen.nl/specials/pannenkoeken-3-keer-verrassend-anders/
  2. Pancake soufflé raclette: http://lekkertafelen.nl/specials/pannenkoeken-3-keer-verrassend-anders/
  3. Pancakes met ahornsiroop: http://lekkertafelen.nl/specials/pannenkoeken-3-keer-verrassend-anders/