- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Pastabijbel van Roberta Pagnier

Pastabijbel van Roberta Pagnier – De pastabijbel is een boek uit een hele reeks, eerder verschenen al: de groentebijbel, visbijbel, bakbijbel, vleesbijbel, pizzabijbel en de soepbijbel. Nu dus de pastabijbel. De kookkunsten van Roberta kennen we van 24 kitchen, maar ook van Carlo’s tv-café, Miele en het Parool. Een bezig bijtje dus. Met een Italiaanse moeder en een vader die een pastafabriek had in Maastricht en al haar kookervaring kan het niet anders dan goed komen met de pastabijbel

De ene pasta is de andere niet

Zoals de naam al doet vermoeden gaat dit boek over pasta. Maar niet de gewone elleboogjes en vlinders op de Hollandse manier nee echt op z’n Italiaans. Dit wil echt niet zeggen dat je altijd zelf je pastadeeg moet maken, er wordt soms zelfs voorkeur gegeven aan gedroogde pasta. Waarom ?? Dat lees je in de pastabijbel.

In de pastabijbel vind je maar liefst 130 recepten maar dat is niet alles, er wordt ook geschreven over de geschiedenis van pasta en er worden veel bruikbare tips en tricks gegeven om je pasta perfect op tafel te kunnen zetten. Zoals welke van de 37 soorten pasta’s het beste met welke saus samen gaat en waarom? Hoe maak je pastadeeg, wanneer verse pasta en wanneer de gedroogde?? Het zijn niet alleen maar leuke recepten maar het is ook een erg informatief boek, de pastabijbel geeft je inzicht in de wereld van pasta’s


De inhoud van de pastabijbel

Het boek bevat de gebruikelijke hoofdstukken zoals voorwoord, geschiedenis en inhoud maar er wordt ook erg duidelijk en middels foto’s uitgelegd hoe je welke deegsoort maakt. Wat erg leuk is dat de pastasoorten op alfabet in het boek staan en per soort de recepten erbij. Dus niet zoals we gewend zijn vlees, vis of vega apart. Je zoekt dus de soort pasta op en dan volgen er verschillende recepten met juist die soort.  Alle pastagerechten worden duidelijk beschreven in de pastabijbel en wat erg fijn is dat er van ieder gerecht een foto bij staat, het is altijd prettig als je weet hoe je gerecht er uit hoort te zien.

Een aanrader voor de pasta liefhebber

Het is een zeer duidelijk kookboek[1] met erg veel recepten die ik persoonlijk nog niet kende. Wij Nederlanders zijn nogal eens geneigd om gauw een saus met tomaten, gehakt en heel veel groente te maken die vaak iedere keer weer op elkaar lijkt. Ook kijken we niet zo precies bij welke pastasoort we die saus dan doen. Met de pastabijbel wordt je echt geprikkeld om het toch maar eens anders te gaan doen om alle smaken beter tot hun recht te laten komen. Ik moet Roberta gelijk geven soms is minder echt meer.

Facts

Titel: Pastabijbel

Auteur: Roberta Pagnier

Uitgeverij: Carrera Culinair[2]

Pagina’s: 447

ISBN: 978 904 883 690 1

Prijs: 29,99

Verkrijgbaar bij de boekhandel

Links in dit artikel:
  1. kookboek: https://lekkertafelen.nl/rubriek/kookboeken-specials/
  2. Carrera Culinair: http://www.uitgeverijcarrera.nl/