Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Recensie: Mug cakes van Lene Knudsen

0 437

Recensie: Mug cakes van Lene Knudsen – Cake in een mok, lekker en snel een cakeje maken voor de visite of de lekkere trek. Geen rommel, bijna geen afwas en een lekker vers cakeje in pakweg 10 minuutjes. Lene Knudsen schreef er een boek over. Ze beschrijft de vele variaties van de mug cake en hoe ze thuis te maken.

Cake uit de magnetron?

Ja je ziet het goed, deze cake wordt gemaakt in de magnetron en dat gaat supersnel. Vele variaties worden er gegeven voor beginners maar ook voor gevorderden. Kort en bondig wordt er uitgelegd hoe je de mug cakes maakt . Vaak staan er leuke opties voor toppings en afwerking bij waarmee je zelf kunt variëren. Ook aan de chocoholic wordt gedacht er staan verschillende leuke combinaties met chocolade in het boek. Maar ook marshmallows, noten en fruit ontbreken niet. Alles fijn per hoofdstuk ingedeeld. Er is zelfs een heel hoofdstuk gewijd aan toppings voor als je er een echt feest van wil maken. Volop keuze dus.

Natuurlijk ging ik ook zelf aan de slag om één van de mug cakes uit het boekje te maken.

Mug cake chocolade koffie

  • 30 gram boter
  • 1 ei
  • 4 theelepels slagroom
  • 1 theelepel vanille suiker
  • 5 eetlepels bloem
  • ½ theelepel bakpoeder
  • 3 blokjes [ ongeveer 20 gram] pure chocolade
  • 1 theelepel oploskoffie

Mug cake Lene KnudsenLaat de boter 20 sec. in de magnetron ( 800 watt ) smelten. Smelt in een ander kommetje de chocolade in 70 sec. Het is raadzaam om tussendoor te roeren anders verbrandt de chocolade. Klop in een andere kom het ei met de suiker en de vanille suiker goed los en voeg er de bloem, het bakpoeder en de gesmolten boter aan toe. Neem de helft van het beslag en roer dit onder de chocolade samen met de oploskoffie. Schep nu om en om een lepeltje van het witte en chocolade beslag in de mok en trek er met een mes doorheen om een marmer effect te krijgen. Zet de beker 1 minuut en 40 sec. in de magnetron ( 800 watt ).

Mijn tips

Je eet ze het liefst lauw warm met een lepeltje uit de mok. Neem hiervoor een vrij grote mok want mijn eerste proef exemplaar ging erover heen. De aangeven tijd voor de cake was voor mijn magnetron te kort, dit is per magnetron verschillend. In het boek worden hier aanwijzingen over gegeven. Ook wordt er vermeld dat je voor de magnetron geschikte mokken moet nemen, nu weet in niet of bij iedereen bekend is dat je dan het beste porselein kunt nemen en geen aardewerk omdat aardewerk poreus is.

Conclusie

Ik vind het een leuk boekje met veel variaties waarmee je in een handomdraai iets lekkers op tafel zet. Erg leuk ook voor de kinderen om zelf te doen, ze zien snel een resultaat. Eet de mug cakes vrij snel na het maken want ze zijn door dat ze in de magnetron worden gebakken sneller droog. Voor mijn tweede mug cake heb ik koffiekopjes genomen, ik vond de portie namelijk erg groot.

Titel: Mug cakes

Auteur: Lene Knudsen

Foto’s: Richard Boutin

Pagina’s: 74

Uitgever : Becht 2015

Te bestellen bij: bol.com

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer