Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Review: Het Binnenstebuiten kookboek

De populaire TV serie Binnenstebuiten heeft nu het binnenstebuiten kookboek uitgegeven. Een verzamelwerk van diverse TV koks. Lees de recensie.

0 5.240

Review: Het Binnenstebuiten kookboek – Het TV programma BinnensteBuiten is populair. Niet zo gek eigenlijk als je je bedenkt dat het heel dicht bij het publiek staat. In mijn beleving, is het een live magazine waarin onderwerpen als huis, tuin, natuur en eten de boventoon voeren. De laatste twee onderwerpen (natuur en eten) zijn voor het programma aanleiding geweest om een kookboek uit te brengen.

Een kookboek gaat natuurlijk over eten, maar het BinnensteBuiten kookboek is meer een kook-/leesboek. In het boek tref je ook de verhalen van Alain Caron of chef-kok Leon Mazairac die het land in gaan op zoek naar voedselschatten. De hoofdlijn in het boek wordt natuurlijk gevormd door de recepten van de chefkoks Sharon de Miranda en Ramon Brugman.

Wie het programma al eens gezien heeft snapt direct wat ik bedoel als ik zeg dat beide chefkoks inspirerend koken. Je krijgt de indruk dat de recepturen niet te ingewikkeld zijn. Er wordt gekookt met de seizoenen mee en de recepturen stralen creativiteit uit.Bovendien weten Miranda en Ramon deze gerechten in het TV programma zo te presenteren dat je direct de keuken in wil duiken. Zelf vind ik het jammer dat het programma zo vroeg in de avond op TV is. Ik zit dan meestal nog lekker te tafelen. Gelukkig zijn de recepten en filmpjes dan altijd nog terug te vinden op www.binnenstebuiten.tv.

Het Binnenstebuiten kookboek- ramon

Culinaire TV

Als foodie ben ik dol op recepten en informatie over eten. Toch ben ik niet zo’n TV-kijker op dat gebied. Ik hoef niet zonodig de bereiding van 10 verschillende gerechten te zien. BinnensteBuiten is echter zo gevarieerd dat het leuk blijft om naar te kijken. De gerechten die ze laten zien passen bij de seizoenen en de verhalen van Alain en Leon geven een mooi beeld van de herkomst van diverse ingrediënten. Als je het programma nog nooit gezien hebt moet je er zeker eens voor gaan zitten.


Het Binnenstebuiten kookboek

Zoals ik al zei hebben we het over een kook-/leesboek. In de intro prijkt een koptekst: “BinnensteBuiten inspireert ons om bewust te genieten van lekker leven” Niets mis mee zou je dan denken. Lekker leven, wie wil dat nou niet? Bladerend door het boek kom ik tot de conclusie dat het dan voor de gemiddelde Nederlander vooral een lekker weekend leven is. Vooral de wat lange ingrediëntenlijsten vallen me op. Daar krijg je dan ook wel een goed recept voor terug, maar in een tijd waarin horeca en kant-en-klaar eten floreren zal een eenvoudig gerecht eerder aanspreken. De culinaire verhalen zijn daarentegen weer wat kort. Leuk om kennis mee te maken, maar als ik dan ga zitten om even te lezen zou ik er meer van willen lezen.

Het boek is ingedeeld in: Borrel, Vlees, Vis, Vega en Zoet. Bovendien worden de recepten gemerkt met de categorieën: Werelds, Betaalbaar en Snel. Sharon de Miranda neemt vanwege haar achtergrond vooral de wereldse gerechten voor haar rekening. Van Ramon Brugman kun je meer de pure seizoenskeuken verwachten. Daarnaast is er een mix van dranktips van Sommelier Milton Verseput, aangevuld met bijpassende gerechten van chef-kok Leon Mazairac.

Het Binnenstebuiten kookboek ramon - miranda

Conclusie

Voor mij is dit een boek om op vrijdagavond voor te gaan zitten. Lekker even lezen, trek krijgen en op zaterdagmorgen boodschappen doen om in het weekend heerlijk te kokkerellen. De recepten zijn creatief en inspirerend. Leuk dat ook de betaalbaarheid van een gerecht meegenomen wordt.

Facts:

  • Titel: Het BinnensteBuiten kookboek
  • Auteurs: Alain Caron, Sharon de Miranda, Ramon Brugman en Leon Mazairac
  • Een uitgave van TV programma BinnensteBuiten NPO2
  • Uitgever: Carrera Culinair / Overamstel
  • ISBN: 978 90 488 3711 3
  • Inhoud: Hardback – 256 pagina’s
  • Prijs: € 29,99
  • Verkrijgbaar bij de boekhandel

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer