Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Home Sweet Home Xmas van Yvette van Boven

Home Sweet Home Xmas van Yvette van Boven is een boek bedoeld voor de kerst, boordevol makkelijke recepten en tips voor een onbezorgd kerstfeest.

0 1.088

Home Sweet Home Xmas van Yvette van Boven – Yvette van Boven kennen we van haar vele boeken maar ook van haar tv-programma “Koken met van Boven”. In haar programma kookt ze, op geheel eigen wijze, authentieke gerechten op de Yvette manier. Ook schrijft ze al jaren artikelen voor de Volkskrant en de Delicious en heeft ze in de Libelle een vaste rubriek. Een ervaren dame dus die geboren en getogen is in Ierland. Ze woont tegenwoordig afwisselend in Amsterdam en Parijs. De boeken maakt ze samen met haar man Oof die zorg draagt voor de foto’s.


Home Sweet Home Xmas

De naam zegt het al het is een boek bedoeld voor de kerst. Boordevol makkelijke recepten voor een onbezorgd feest. Het heeft behalve geweldige recepten ook erg veel tips om zonder al te veel stress de kerst door te komen. Het zijn stuk voor stuk recepten die iedereen kan maken. Eenvoudig maar met net dat beetje extra. Vlees, vis en vegetarisch het komt allemaal aan bod. Zelfs het lekkers voor bij de koffie en de cocktails worden niet vergeten.

Een boek voor een stress vrij diner

Het boek bevat 11 hoofdstukken. Er is zelfs een heel hoofdstuk gewijd aan kerstontstresstips, echt waar, ze heeft groot gelijk, je moet het jezelf niet te moeilijk maken. De mooiste tip vind ik: “Ruim het huis op maar niet de kamer waar niemand komt, zonde van uw tijd.”  Maar ook tips zoals hulp aanvaarden, voorkoken en in de diepvries bewaren, en nog een erg goede “wees gezellig”. Achter in het boek staan maar liefst 13 hele menu’s waar je uit kan kiezen. Menu’s voor 2 tot 20 personen, voor een luxe dinertje of een gezellige familietafel. Een fijn hoofdstuk is ook de provisiekast waar verschillende leuke basisrecepten in staan maar ook bijvoorbeeld een uiencompote, mince meat en lekkere crackers.

Conclusie

Home Sweet Home Xmas is een vrij volledig boek om een dinertje te organiseren en niet alleen voor de kerst. Weet je niet hoe je het aan moet pakken als je mensen te eten krijgt dan staan hierin de tips om je etentje goed geregeld te krijgen. Maar behalve dat staat het vol met leuke recepten die je het liefst direct wil gaan maken. Lekkere cocktails, makkelijke aperitiefjes, een heerlijke rollade of een geweldig lekkere pudding, de keuze is divers. Alles in een stijl die Yvette van Boven eigen is. I love it.

The facts:

Titel: Home Sweet Home Xmas

Auteur: Yvette van Boven

Foto’s: Oof Verschuren

Uitgeverij: Fontaine Uitgevers

Pagina’s: 302

ISBN: 978 90 5956 749 8

Prijs: 29,95

O.a. verkrijgbaar bij de boekhandel en Bol.com

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer