• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
vrijdag, augustus 19, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • IngrediĆ«nten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • IngrediĆ«nten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Kookboeken

Review; Wat eten we vandaag? van Susan Aretz

door Samantha
in Kookboeken
0
0
Review; Wat eten we vandaag? van Susan Aretz

Review; Wat eten we vandaag ? van Susan Aretz –Ā Die ene, ieder dag terugkerende, vraag…….wat eten we vandaag ? Iedereen zal hem wel herkennen. Uren kunnen we bezig zijn met deze vraag en zelfs als we dan eindelijk bij de groenteman binnen lopen slaat de twijfel weer toe, wat ging het ook al weer worden ? Na een lange dag wil iedereen gewoon lekker aan kunnen schuiven niet meer uren in de keuken staan maar gewoon lekker gaan eten. Dit boek is daarbij een perfect hulpmiddel, biedt ideeĆ«n voor elke dag en de reeds uitgewerkte boodschappenlijstjes zorgen voor optimaal gemak.怀

Wat vind je in dit boek

Dat lekker eten bereiden geen uren hoeft te duren wordt met dit boek wel duidelijk. In Wat eten we vandaag ? vind je complete weekmenu’s onderverdeeld per seizoen, dit is niet zonder reden gedaan want naast dat seizoensproducten in het seizoen gewoon lekkerder zijn, zijn ze ook betaalbaarder. In het hoofdstuk lente kom je dus heerlijke lentegerechten tegen zoals aspergesoep, spinaziesoep met tosti en nog veel meer. In het hoofdstuk winter volgt de stevigere kost denk bijvoorbeeld aan stoofvlees of pasta met boerenkool. Tegelijkertijd staat er een handig uitgewerkt boodschappenlijstje bij de verschillende weekmenu’s. Met behulp van dit lijstje haal je in ƩƩn keer alle benodigdheden voor een hele week in huis.

wat eten we vandaag (6)Zo hoef je dus ook geen kostbare tijd meer te verliezen met lijstjes maken en het iedere dag boodschappen doen. Daarnaast krijg je de handige tip mee om eens even je voorraadkast te bekijken want veel ingrediƫnten staan toch wel standaard in je voorraadkast maar kijk toch eerst even goed want het is zonde als je mist grijpt. Bij een aantal recepten staat ook aangemerkt dat ze perfect een dag van te voren gemaakt kunnen worden, bijzonder handig want mijn ervaring is dat de kinderclubjes en sporttrainingen meestal op de meeste onmogelijke tijden gegeven worden (lees etenstijd). Na de seizoenshoofdstukken volgen de hoofdstukken ontbijtjes, toetjes, samen bakken en suggesties voor een heus feestmenu.

De schrijfster; Susan Aretz

Susan Aretz is oprichter van Smulpaapje.nl, een online platform over kinderen en (uit) eten met een solide achterban. Daarnaast is Susan de vaste foodblogger van Vrouw.nl van de Telegraaf. Susan Aretz is zelf moeder en zal met haar eigen verhaal en aanpak gemakkelijk de doelgroep aanspreken.

Geniet van de gelegenheid en het samen bakken, want plezier in de keuken daar begint het mee !! Susan Aretz

Aan de slag

Ik koos voor de hartige cake met courgette en zalm, niet in de laatste plaats om dat dit recept staat aangemerkt als Meike’s favoriet, de dochter van Susan. Een kindvriendelijk recept dus en met een aantal kinderen aan tafel wilde ik graag uitproberen of dit recept ook hier favoriet zou zijn;

  • 1 grote courgette
  • 250 gram ricotta
  • 100 gram gerookte zalm
  • 1/2 bakje bieslook (10gram)
  • 200 gram feta
  • 150 gram zelfrijzendbakmeel
  • 6 eieren
  • Vers gemalen peper

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakeblik met bakpapier.

Rasp de courgette (met schil) fijn en dep deze droog. Snijd de zalm en de bieslook fijn en klop de eieren los. Meng de courgette met de ricotta, de zalm, de bieslook en de feta. Het zelfrijzend bakmeel meng je in een aparte kom met de losgeklopte eieren en wat peper tot een glad beslag. Meng het beslag goed door het courgettemengsel. Giet het geheel in het cakeblik. Strijk de bovenkant glad en zet de cake 45-50 minuten in de oven tot de cake mooi goudbruin kleurt en gaar is. Laat de cake in het bakblik goed afkoelen voor je hem eruit haalt. Snijd in dikke plakken.

Deze cake is heel geschikt om de avond van te voren al klaar te maken, bewaar hem dan goed verpakt in aluminiumfolie in de koelkast. Laat hem voor je hem gaan serveren wel even op kamertemperatuur komen.

Door groente op een andere manier dan normaal te presenteren kun je kinderen smaken laten proeven die ze anders misschien meteen zouden afwijzen. Deze hartige cake is daar een perfecte manier voor. Want wie houdt er nu niet van cake ?

Conclusie

Een boek waar ik blij van word, met alledaagse, maar zeker geen saaie recepten. Snel en relatief makkelijk te bereiden en na een drukke dag is het toch heerlijk als er snel aangeschoven kan worden. Een boek met echte familierecepten zonder aparte, moeilijk verkrijgbare, maar wel budgetvriendelijke ingrediĆ«nten. Het boek wordt opgesierd door gezellige samen koken/eten foto’s en mooie foto’s van de diverse gerechten. Dit boek geeft je het gevoel mee om het leuk en gezellig te houden in de keuken en aan tafel, met gerechten die door het hele gezin gewaardeerd zullen worden.

Ik heb zin om vanavond aan tafel te gaan, de hartige cake ruikt namelijk heerlijk !!

Facts

– “Wat eten we vandaag?” van Susan Aretz

– 212 pagina’s, meer dan 100 recepten, hardcover

– Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum bv

– ISBN 978 90 00 34434 5

– Te bestellen bij o.a. Bol.com

– Prijs 25,00 euro

DeelPin1Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Zilt door Annette van Ruitenburg
Kookboeken

Zilt; door Annette van Ruitenburg

Receptloos - Marlies Kooiman
Kookboeken

Receptloos; Een kookboek zonder recepten van Marlies Kooiman

Asian Green van Ching-He Huang
Kookboeken

Asian Green van Ching-He Huang

Vegetalia van Luna Trapani
Kookboeken

Vegetalia van Luna Trapani

ik eet zo graag
Kookboeken

Ik eet zo graag; Pascale Naessens

Ottolenghi Test Kitchen
Kookboeken

Ottolenghi Test Kitchen, Shelf-love

Bistro Manon - Dagelijkse inspiratie voor het hele gezin - Kookboek
Kookboeken

Bistro Manon; dagelijkse inspiratie voor het hele gezin

Med Claudia Roden
Kookboeken

Med van Claudia Roden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Eiercurry met paksoi
Curry

Eiercurry met paksoi

Een lekker en makkelijke recept voor eiercurry met paksoi. Met rijst erbij heb je een complete maaltijd voor doordeweeks of in het weekend.

Check het recept of lees de info
Garnalen

Garnalen; de lekkerste tips & recepten

aardbei milkshake

Milkshake zelf maken in vier varianten

Kip

Kip; laat je uitdagen met deze heerlijke recepten

Recept in de picture

Eenvoudige Griekse salade
Salade

Eenvoudige Griekse salade; De smaak van de zon

Deze veelzijdige Griekse salade zet de smaak van de zon op tafel. Een eenvoudige Griekse salade kan dan ook echt een topper op tafel zijn.

Check het recept of lees de info
Tartiflette

Tartiflette; Aardappelen en kaas uit de oven

ananas souffle

Ananas soufflƩ met verse ananas

Handige kooktips

TĆŖte de Moine
Kookschool

TĆŖte de Moine; monnikshoofd met krullen

TĆŖte de Moine, kaas met krullen! Een bijzondere Zwitserse kaas, met een heerlijke smaak, die wordt geschaafd in prachtige krullen!

Check het recept of lees de info
Saus voor over de bloemkool

Saus voor over de bloemkool; Welke kies jij?

Tong bakken doe je zo

Tong bakken doe je zo

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Cor Janssen op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Redactie op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Cor op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Redactie op Tongrolletjes in kruidige kokossaus
  • Connie Derks op Limburgs zoervleisj of zuurvlees; Streekgerecht uit Limburg
  • Pieter Knap op Tongrolletjes in kruidige kokossaus
  • Redactie op Aardappel-bloemkoolgratin, eenvoudig en lekker

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediĆ«nten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

Ā© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • IngrediĆ«nten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

Ā© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen